MEDIAFAX – USL va susţine un candidat independent la Primăria Năsăud, cotat cu şanse mai mari decât PSD sau PNL

USL Bistriţa-Năsăud va susţine un candidat independent pentru Primăria Năsăud, şi anume pe Mircea Romocea, fost inspector general-adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cotat cu mai multe şanse să câştige fotoliul de primar decât reprezentanţii PSD sau ai PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că profesorul Mircea Romocea a demisionat, joi, din funcţia de inspector general-adjunct la ISJ Bistriţa-Năsăud pentru a se putea pregăti pentru alegeri. „Mircea Romocea a fost inspector general-adjunct susţinut de PDL, dar nu a făcut parte din acest partid. În urma unui sondaj de opinie pe care l-am făcut la Năsăud, pe un eşantion de 1.006 subiecţi, a reieşit faptul că dânsul are cele mai mari şanse să câştige funcţia de primar al oraşului, mai mari decât reprezentanţii PSD şi PNL. Iniţial, i-am propus să se înscrie în PSD, dar am oprit toate demersurile când ne-am dat seama că e mai bine să candideze independent, dar susţinut de noi, fiindcă, în felul acesta, va fi votat şi de electoratul PDL care, în mod normal, nu votează PSD sau PNL”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Potrivit sursei citate, PSD intenţionase să îl susţină pentru a candida la Primăria Năsăud pe liderul organizaţiei locale a partidului, Dan Moldovan, iar PNL îl pregătise pe Nicolae Găitan să candideze pentru această funcţie. Ambele partide au renunţat însă la candidaţii proprii, în favoarea lui Mircea Romocea, cotat cu circa 70 la sută şanse să câştige Primăria Năsăud.

În prezent, Primăria Năsăud este condusă de Dumitru Mureşan (PDL). Oraşul se află în colegiul liderului PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean. Totodată, Emil Radu Moldovan a declarat că USL a stabilit candidaţii în 55 de unităţi administrativ-teritoriale, din 62 câte sunt în judeţ, în 32 din acestea USL urmând să prezinte liste comune de candidaţi. Conform sursei citate, USL va susţine 17 candidaţi la funcţii de primar din partea PSD, 12 din partea PNL, doi de la PC şi un independent.

PNL Bistriţa-Năsăud nu va avea candidat pentru niciun oraş din judeţ, PSD desemnând candidaţii pentru Bistriţa şi oraşele Beclean şi Sângeorz-Băi, toate conduse şi în prezent de primari PSD, iar la Primăria Năsăud – un independent.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: