Agerpres – USL cere soluţionarea urgentă a ‘cazului de corupţie’ de la Bistriţa-Năsăud

Uniunea Social Liberală (USL) solicită autorităţilor statului soluţionarea cât mai rapidă a ‘cazului de corupţie’ de la Bistriţa-Năsăud şi susţine că această situaţie confirmă că ‘PDL este un partid corupt la cel mai înalt nivel’. ‘Uniunea Social Liberală cere soluţionarea cât mai rapidă a cazului de corupţie de la Bistriţa şi pedepsirea celor vinovaţi. În acelaşi timp, USL condamnă modul în care Partidul Democrat Liberal înţelege să facă politică şi tehnica prin care acest partid plasează persoane cu calităţi morale îndoielnice în diverse funcţii publice’, se afirmă într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES de USL.

USL afirmă că PDL a promovat, de-a lungul timpului, în funcţii publice oameni fără pregătire profesională, pe criterii politice, ‘în dispreţul legii şi opiniei publice’.  ‘Clientela politică se află în continuare în poziţii de mare responsabilitate, iar pe lângă faptul că adoptă decizii greşite, ale căror efecte se reflectă în nivelul de trai al populaţiei, componenţii acestei clientele fac abuz de funcţiile, în beneficiu personal şi al PDL. Situaţia de la Bistriţa nu este decât o nouă dovadă a acestei regretabile stări de fapt’, susţine USL.

Reprezentanţii USL solicită autorităţilor să soluţioneze de urgenţă acest caz, ‘cu atât mai mult cu cât vorbim de o grupare condusă de unul dintre lideri marcanţi ai principalului partid de guvernământ’.  Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) Ioan Andreica, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa, Liviu Rusu, şi vicepreşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Iancu Luca, ar fi fost reţinuţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de procurorii anticorupţie, potrivit declaraţiilor făcute la ieşire din sediul DNA de avocaţii din dosar.  Aceştia ar fi fost reţinuţi după ce au fost audiaţi mai multe ore de procurorii anticorupţie.

Fostul secretar de stat în MDRT Ioan Andreica, preşedintele şi vicepreşedintele CJ Bistriţa au fost ridicaţi vineri, alături de alte persoane, de procurorii anticorupţie pentru a fi audiaţi la sediul DNA din Capitală în dosarul privind deturnarea de fonduri.

Biroul de presă al DNA a confirmat vineri pentru AGERPRES doar că este o acţiune în desfăşurare a procurorilor anticorupţie şi că nu se pot oferi mai multe detalii.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: