Agerpres – Liderii USL Bihor, îngrijoraţi de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu pe tema resurselor minerale

Senatorul PSD Ioan Mang, preşedinte al PSD Bihor, şi senatorul liberal Cornel Popa, liderul PNL Bihor, şi-au manifestat joi îngrijorarea faţă de afirmaţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind resursele minerale, un motiv pentru care opoziţia va depune, pe 17 aprilie, o moţiune de cenzură.  ‘Gestul făcut de actualul guvern este contrar tuturor fenomenelor din lume şi din Europa de azi. Nimeni nu-şi înstrăinează ultimele resurse minerale pe care le mai are. Este ceea ce guvernul Ungureanu, condus de Traian Băsescu, face în continuare’, a precizat Mang, în conferinţa de presă a USL Bihor, alături de preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, şi reprezentantul PC Bihor, Traian Bogdan.

Ioan Mang a declarat că, de săptămâna viitoare, sunt şanse foarte mari să se renunţe la protestul parlamentar, astfel încât opoziţia să poată să depună moţiunea de cenzură care are două teme majore: segregarea pe criterii etnice a Universităţii de medicină şi farmacie din Tg. Mureş, care s-a făcut la comanda guvernului, şi nu prin decizia Senatului universităţii, ‘cum era legal şi normal’, iar a doua temă este legată de înstrăinarea resurselor minerale ale ţării.

Senatorul PSD a subliniat că opoziţia urmăreşte ca această moţiune să fie una constructivă, care nu doar să determine căderea guvernului, ci să aducă un alt guvern care să spună stop acţiunii de înstrăinare a resurselor minerale şi, de asemenea, să asigure alegeri corecte în toamnă.  ‘Credem că momentul votării moţiunii este momentul adevărului şi pentru parlamentarii puterii. Este ultima ocazie, al 12-lea ceas, pentru ca aceştia să se ridice din bănci şi să voteze pentru a aduce reparaţii morale în faţa electoratului care i-a trimis în parlament’, a subliniat Mang.

El este convins că această moţiune va trece deoarece tot mai mulţi parlamentari ai coaliţiei părăsesc puterea şi devin independenţi. Numărătoarea din Senat arată că coaliţia de la putere mai are 66 de senatori, la fel, 66 de senatori au şi cele trei partide care formează opoziţia (PNL, PSD şi PC) şi mai sunt doi senatori independenţi, Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu.

La rândul său, senatorul liberal Cornel Popa a dezaprobat poziţia şi afirmaţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind proiectele Roşia Montană, Cupru Min şi exploatările gazelor de şist, politică faţă de care şi-a exprimat îngrijorarea. Liberalul a criticat şi ‘făţărnicia’ politicii PDL privind alegerile generale pe votul uninominal, pe care, deşi l-au susţinut verbal în repetate rânduri, ani de zile, la sfârşit, în momentul votului, au votat invers.  ‘Aşa s-a întâmplat şi în Comisia permanentă electorală unde atunci când s-a propus proiectul USL care prevede votul uninominal pur, ne-am trezit votând doar noi, cei din USL. Împotrivă au votat PDL, UDMR şi UNPR, iar UDMR propunând să se revină la votul pe listă’, a precizat Popa.

În ce priveşte Partidul Conservator, Traian Bogdan a declarat că USL funcţionează bine în judeţ, organizarea bună a alegerilor locale urmărind să determine populaţia judeţului să voteze cu USL, cea mai puternică organizaţie menită să elimine de pe scena politică ‘actorii’ PDL.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: