Comunicat de presa TNL – Gabriel Tepelea, un senior al democratiei

Tineretul Național Liberal deplânge dispariția seniorului democrației, Gabriel Țepelea și transmite sincere condoleanțe familiei și prietenilor. După o viață petrecută în slujba României, fostul deputat Gabriel Țepelea s-a stins la fel de discret și demn, cum a trăit timp de 96 de ani.

Pentru tinerii liberali, Gabriel Țepelea va rămâne întotdeauna un reper moral și un simbol al luptei pentru dreptate a poporului român.

Gabriel Țepelea a participat la lupta pentru libertate încă de la începuturile secolului trecut.
S-a încris în Partidul Naţional Tărănesc în 1933 şi a devenit președintele Organizației de tineret a PNȚ în 1945. A fost arestat în 1945. În 1990 a devenit vicepreşedinte al Partidului Naţional Țărănesc Creștin Democrat şi a stat în prima linie a alternativei anti-comuniste oferite de Convenţia Democrată Română.

În aceste momente, Tineretul Naţional Liberal este alături de ţărăniştii autentici, pentru că întelege pierderea enormă pe care au suferit-o. În memoria lui Gabriel Țepelea şi a celorlalţi luptători – ţărănisti, liberali sau simplii dizidenţi – care au suferit în închisorile comuniste, tinerii liberali îi cheamă alături pe ţărănişti în lupta pentru democraţie care se va da în mod hotărâtor la alegerile din 2012.

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL

Etichete:,

Un comentariu pe “Comunicat de presa TNL – Gabriel Tepelea, un senior al democratiei”

  1. Stefan Borsi 13 aprilie 2012 la 3:52 PM #

    Dumnezeu sa-l odihneasca! din 1992 a fost preşedinte al Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, iar în 1996 a devenit vicepreşedinte al Uniunii Europene Creştin-Democrate. În 1993 a devenit membru de onoare al Academiei Române. http://t2.gstatic.com/​images?q=tbn%3AANd9GcTN-Xrv​wrKMDxBm4ZEC2lctIm4YJMvdWx​M6qzp-jrd1njV8hZr5qg

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: