Pesurse.ro – Campanie USL de racolări: PNL – în Ardeal, PSD – în Muntenia şi Oltenia, Moldova la comun

Conducerea liberală caută să provoace cât mai multă derută în rândurile democrat-liberalilor ardeleni înainte de locale. Arogat cu mândrie ca fiind fief PDL, Ardealul trece în prezent printr-o serie de frământări pe plan politic, provocate de campania de racolări iniţiată de PNL. De altfel, liberalii şi-au împărţit zonele de atac în ţară în funcţie de ponderea propriilor candidaţi în regiunile istorice. Dacă în Moldova şi sudul ţării, PSD are mai multe mandate susţinute de USL, decât ACD, în Ardeal USL este un pic mai de dreapta. Pentru a netezi drumul propriilor candidaţi la locale şi parlamentare, liberalii locali au fost însărcinaţi de la centru să inducă cât mai multă degringoladă în rândurile adversarilor de la PDL, prin atragerea primarilor şi parlamentarilor care se bucură de apreciere din partea electoratului.

Partidele din opoziţie sunt mai motivate ca oricând să câştige alegerile locale, iar acest lucru devine posibil doar dacă au candidaţi extrem de buni. PNL a ajuns la concluzia că dacă nu-i are, îi poate lua de la PDL. Aşa a venit la PNL Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte PDL, alături de 38 de primari, dar şi zeci de primari din toate judeţele din Ardeal.

În prezent în Ardeal, liberalii au pe listele comune ale USL 10 dintre cei 15 candidaţi la şefia consiliilor judeţene şi şapte reprezentanţi la primăriile reşedinţelor de judeţ. Campania de racolări politice declanşată serveşte şi netezirii drumului acestor candidaţi spre funcţii, acţiunea având un dublu rol: identificarea şi atragerea democrat-liberalilor, fie ei primari, fie parlamentari, cu prestaţie şi încredere bună din partea populaţiei, şi scăderea moralului şi capacităţii de mobilizare a filialelor democrat-liberale înainte de locale.

Un alt obiectiv, de această dată pe linie parlamentară, este dobândirea majorităţii şi la nivelul Camerei Deputaţilor, aşa cum s-a reuşit la Senat. În prezent, actuala Putere este la o distanţă de doar 4 voturi de pierderea majorităţii în acest for legislativ, în timp ce USL mai trebuie să racoleze cam tot atâţia parlamentari pentru a convinge duzina de independenţi rămasă să li se alăture.

De altfel, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, după venirea deputatului de Timiş, Marius Dugulescu în partid, că uşile sunt deschise tuturor democrat-liberalilor şi numai, „oameni de calitate politică, morală şi intelectuală”, adică politicieni cu imagine şi credibilitate bună care pot constitui un avantaj electoral şi nu o povară pentru PNL.  „Oamenii capabili să facă mai ales în plan politic aceste lucruri nu sunt mulţi şi e bine ca eforturile lor să se reunească”, a spus ieri, Antonescu.

Potrivit unor surse liberale, după Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara, în săptămânile viitoare vor urma noi hemoragii de parlamentari democrat-liberali din filialele ardelene. “Suntem în negocieri cu încă patru-cinci parlamentari de la PDL. Veţi vedea în zilele următoare”, ne-au declarat sursele citate.La bursa zvonurilor, sunt vehiculaţi alţi parlamentari PDL precum Iosif Veniamin Blaga, Dorel Borza Ştefan Drăgulescu şi bihoreanul Petru Filip.

Campania de racolare de democrat-liberali nu se va limita însă numai la Ardeal. În Moldova, liberalii şi-au propus să recupereze cât mai mulţi din primarii trecuţi în barca PDL în 2008 şi în ultimii ani, atraşi de fondurile acordate de Guvern.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: