Declarații de presă Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL, 23 aprilie 2012

”Bună ziua!.

Într-adevăr o ședință foarte concisă pentru că, din punct de vedere politic, în această săptămână, pentru USL, activitatea este în Parlament, din mai multe puncte de vedere. În mod evident locul zero pe lista noastră este moțiunea de cenzură. Am mai spus-o, o spunem și acum, facem toate eforturile pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. În secunda în care vorbim ne mai lipsesc niște voturi pentru a fi extrem de corecți.

Jurnalist: Câte?

Mihai Voicu: E greu de spus. Mai de grabă puține, decât multe.

Însă eforturile noastre până la momentul votului se vor îndrepta exclusiv către trecerea moțiunii de cenzură.

În mod punctual astăzi la Senat există o mobilizare – cunoașteți faptul că la Senat fără nici un dubiu avem majoritate chiar la modul absolut, de aceea mobilizarea este foarte puternică, cu trei obiective: introducerea pe ordinea de zi a Proiectului de lege privind votul uninominal majoritar într-un singur tur, introducerea pe ordinea de zi și votarea unui Proiect de lege care vine să modifice Legea Educației în sensul reintroducerii la adevărata sa valoare a autonomiei universitare și, nu în ultimul rând, aprobarea propunerii USL de constituire a unei Comisii de anchetă pe subiectul proprietății, mai precis în cazul acesta pe subiectul activității curente a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății.

Acestea sunt lucrurile pe care le-am discutat, le-am stabilit în sensul celor convenite și la USL și vom acționa în consecință.

Dacă aveți întrebări?”

Întrebări mass-media:

Jurnalist: Mai este puțin până la 1 mai, cum rămâne cu candidații Uniunii Social Liberale la sectoarele din București?

Mihai Voicu: Anunțul privind candidaturile USL se fac la USL. Din punctul nostru de vedere rămâne exact aceeași situație pe care am precizat-o. Nu se pune problema privind susținerea domnului primar Sorin Oprescu, este valabil. Nu se pune problema altfel decât a merge împreună la Consiliul General al Municipiului București, este valabil. Dorința noastră și sunt convins și a partenerilor noștri este de a merge împreună la toate sectoarele din București.

Jurnalist: Rareș Mănescu?

Mihai Voicu: Este în continuare susținut de PNL pentru candidatura USL la Sectorul 6, fără nici un fel de ezitare.

Jurnalist: La sectorul doi?

Mihai Voicu: Depinde de închiderea negocierilor pe USL. Dar încă o dată anunțurile privind candidaturile la USL se fac pe USL.

Jurnalist: E posibil să fie candidaturi comune la cinci sectoare și o candidatură separată la Sectorul 6?

Mihai Voicu: Nu pot să răspund acest moment la această întrebare și încă o dată precizez faptul că veți afla vești de la USL.

Jurnalist: UNPR-ul are astăzi o dezbatere pe Legea taxării marilor averi, ne anunțau să veți participa mai mulți lideri chiar și din opoziție ținând cont faptul că Victor Ponta a declarat că va susține. PNL-ul?

Mihai Voicu: Noi la PNL n-am discutat acest subiect.

Jurnalist: Parlamentarii PNL vor participa la discursul președintelui Consiliului European?

Mihai Voicu: Da, sigur, sigur. Este o chestiune diplomatică de respect și vom onora acest discurs.

Jurnalist: Este un mandat pentru a face lobby în aceste zile în Parlament pentru moțiunea de cenzură?

Mihai Voicu: Nu este un mandat, este o voință politică foarte puternică. Toate eforturile noastre se îndreaptă către aprobarea moțiunii de cenzură.

Jurnalist: Ați putea lua în calcul debarcarea lui Vasile Blaga dat fiind faptul că acum aveți majoritatea în Senat?

Mihai Voicu: Lucrurile nu sunt legate între ele, dar cred că și conducerile camerelor trebuie să reflecte majoritatea existentă în camera respectivă. Da.

Jurnalist:Cum credeți că veți obține voturile care vă lipsesc?

Mihai Voicu: Prin discuții individuale cu toți parlamentarii, foarte simplu.

Jurnalist: Dar care ar fi modalitatea prin care l-ați putea debarca pe Vasile Blaga?

Mihai Voicu: E o discuție care n-are sens să fie purtată acum, e bine să vorbiți cu grupurile de la Senat. De exemplu, reluând procedurile cerute de PD pentru cazul ”Mircea Geoană”. Nu știu, momentan n-am discutat acest lucru, pot doar să vă spun că după părerea mea, în principiu conducerile camerelor trebuie să reflecte majoritatea din ele.

Jurnalist: Mai acceptați în PNL și alți parlamentari ai PDL care să facă opoziție câteva luni?

Mihai Voicu: Dacă e vorba de o discuție generală eu nu pot să răspund la această întrebare, pentru că nu purtăm discuții generale sau în grup. Putem discuta despre cazuri individuale așa cum a fost și până acum, și ele vor apărea, dacă vor apărea, și atunci vom răspunde la ele.

Jurnalist: Mai sunt și alți deputați care vor trece la PNL, zilele acestea?

Mihai Voicu: Nu știu, momentan ne interesează să voteze moțiunea, indiferent de apartenența lor politică. Spre acest obiectiv ne canalizăm eforturile.

Jurnalist: Și după moțiune ce se întâmplă, dacă aceasta va trece, din punctul dumneavoastră de vedere?

Mihai Voicu: Urmează niște proceduri constituționale, evident pentru început consultările cu Președintele, care sunt obligatorii, și o să mai vedem. O să luăm decizii la USL, bineînțeles.

Jurnalist: Acolo mandatul este pentru a-l propune pe Victor Ponta premier?

Mihai Voicu: Nu am stabilit nici un mandat. Vom discuta la USL și vom stabili fără îndoială un mandat. Știți că ne prezentăm la aceste consultări ca USL, ca un tot unitar, iar deciziile se iau acolo nu la forul despre care vorbesc eu acum.

Vă mulțumesc, vă doresc o zi bună!

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: