Agerpres – Candidatul USL la Primăria Botoşani propune semnarea unui angajament privind combaterea mitei electorale

Candidatul Uniunii Social Liberale la funcţia de primar al municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, propune adversarilor săi din competiţia electorală să semneze un ‘angajament pentru combaterea mitei electorale din municipiul Botoşani’.

Portariuc susţine că documentul va fi înaintat pentru a fi semnat atât de candidatul Mişcării pentru Botoşani, actualul primar Cătălin Flutur, cât şi de candidaţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Partidului România Mare şi Partidului Poporului- Dan Diaconescu.  ‘Îl rog pe domnul Flutur să nu dea mită electorală, la fel cum îi rog pe toţi ceilalţi candidaţi să respecte acest principiu. Este un principiu de bază de la care trebuie să pornim, un principiu al democraţiei. Eu, unul, cred că doar un candidat slab oferă mită electorală, pentru că nu are încredere în programul pe care îl prezintă alegătorilor, nu are încredere în echipa cu care vine în faţa oamenilor şi atunci încearcă să cumpere această încredere a cetăţenilor’, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Portariuc.

Potrivit documentului propus spre a fi semnat, nu vor fi oferiţi ‘bani sau produse materiale pentru a cumpăra sau condiţiona votul oamenilor’.  Portariuc propune ca fiecare candidat care semnează angajamentul şi apoi îl încalcă să se retragă din competiţia electorală şi din viaţa politică.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “Agerpres – Candidatul USL la Primăria Botoşani propune semnarea unui angajament privind combaterea mitei electorale”

  1. Cosmin Gheorghita 25 aprilie 2012 la 10:33 PM #

    Frumoasă şi utopică iniţiativă a distinsului politician… Unde se crede oare? 🙂

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: