Buletin electoral privind activitatea candidaţilor USL / PNL la alegerile locale

Călărași

În comuna Belciugatele din judeţul Călăraşi , Uniunea Social Liberală îl susţine pe Mihai Gurlui pentru funcţia de primar. Prezentarea echipei USL şi a platformei electorale a avut loc duminică, 27 mai a.c., în faţă a sute de  susţinători.

Mihai Gurlui reprezintă o adevărată speranţă pentru locuitorii comunei Belciugatele în condițiile în care fostul primar PDL-ist, Dinei Petre, nu mai candidează. Acesta din urmă a săvârșit nenumărate abuzuri de-a lungul mandatelor sale de primar intimidând-i astfel pe locuitorii  comunei care nu mai aveau curajul să spere într-o schimbare.

***

În comuna Alexandru Odobescu, candidatul Partidului Naţional Liberal, Nicolae Eremia, are cele mai mari şanse pentru a câștiga un al treilea  mandat de primar în slujba cetăţenilor din comună. Împreună cu echipa de consilieri locali, Nicolae Eremia şi-a prezentat realizările mandatului 2008-2012 şi a cerut votul concetăţenilor săi pentru alegerile din 10 iunie 2012.

Alături candidaţii susţinuţi de Uniunea Social Liberală s-au aflat deputatul liberal Dan Ştefan Motreanu,  candidaţii PNL pentru Senat Liviu Tomoiagă şi Aurel Niculae, candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor Iulian Dumitrescu şi Răducu George Filipescu, candidatul Uniunii Social Liberale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi.

***

Duminică, 27 mai a.c., candidaţii Uniunii Social Liberale Răducu George Filipescu, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, şi Daniel Ştefan Drăgulin, candidat pentru Primăria municipiului Călăraşi , s-au deplasat în zona blocurilor IMC din Călăraşi pentru a sta de vorbă cu locuitorii din acea parte a oraşului. Oamenii s-au plâns candidaților USL despre condiţiile improprii în care locuiesc şi au cerut sprijin pentru rezolvarea acestor probleme.

Constanța

Candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Năvodari, Iurin Pancencu, a declarat astăzi, 29 mai a.c., într-o conferință de presă, că unul din punctele foarte importante ale programului său politic, în calitate de candidat la funcția de primar al orașului Năvodari, este Tabăra de copii, care, după atâția ani în care a funcționat la capacitate maximă, devenise simbolul la nivel național al orașului, un element de mare însemnătate pentru mentalul colectiv al românilor. „Cu această perspectivă de lucru, am încercat să aflu cât mai multe detalii despre situația la zi a Taberei din Năvodari. Știm cu toții că mare parte din ea este în paragină și că nu mai funcționează de o bună bucată de vreme însă problematica esențială a taberei, după mai mulți ani de zile de tergiversări și confuzie, este dreptul de proprietate. Cine este proprietarul, cine deține tabăra de copii din Năvodari?”, a declarat Iurin Pancencu.

Mergând pe această direcție, candidatul PNL la Primăria Năvodari a descoperit că, în luna iulie a anului 2011, a avut loc cea mai mare fraudă, cea mai mare devalizare suferită vreodată de orașul Năvodari. „Aproape 60 de hectare din această tabără, de la malul mării, cu toate clădirile, bunurile, instalațiile și amenajările specifice au fost mult subevaluate și înstrăinate pentru suma de – Atenție! – 4,5 milioane de lei. Dacă facem un calcul scurt obținem un preț de aproximativ 7 lei pe metru pătrat, adică în jur de un euro și jumătate, în condițiile în care cel mai mic preț din grilele folosite chiar de notarii publici pentru imobilele din acea zonă este de 250 de euro pe metrul pătrat. Prejudiciul adus în acest mod, profund fraudulos, de primarul Matei Nicolae, orașului Năvodari și statului român este de cel puțin 150 de milioane de euro”, spune Pancencu.

Potrivit declarațiilor acestuia, în luna iulie 2011 primarul orașului Năvodari, Matei Nicolae, a inițiat o Hotărâre de Consiliu Local prin care se înființează societatea comercială pe acțiuni SC Tabăra Năvodari SA din care aveau să facă parte orașul Năvodari, cu 40% din acțiuni, reprezentat de primarul în funcție, și o firmă privată SC Dormarbib Group SRL cu 60 % din acțiuni, deținută de Gurgu Isidor, nimeni altcineva decât cumnatul domnului primar, Matei Nicolae. În această societate nou înființată, Primăria Năvodari a venit cu aportul în natură, adică cele aproape 60 de hectare din tabăra de copii, evaluate la doar 4,5 milioane de lei, iar firma lui Gurgu Isidor s-a obligat ca în decurs de 12 luni să aducă aportul de capital prin care să acopere echivalentul celor 60 de procente pe care le deține din noua companie, adică aproximativ 9 milioane de lei, sumă cu mult sub potențialul economic și financiar al firmei cumnatului primarului Nicolae Matei, firmă care în anul 2010 obținea un profit anual de 65.000 de lei, la o cifră de afaceri de numai 900.000 de lei.

„Așadar, avem de a face cu o infracțiune flagrantă, prin care una dintre cele mai importante proprietăți ale orașului Năvodari a fost înstrăinată la un preț derizoriu din patrimoniul Primăriei și a ajuns în activele familiei domnului primar Matei Nicolae. Prejudiciul material adus, astfel însumează echivalentul bugetului orașului Năvodari de pe ultimii zece ani, în timp ce paguba morală produsă prin ruinarea acestui simbol național nu poate fi cuantificată și nici recuperată în vreun fel. În calitate de cetățean al orașului Năvodari, în calitate de român, în calitate de om care și-a petrecut o mică parte a copilăriei în tabăra de la malul mării din Năvodari, nu pot să înțeleg cum s-a putut întampla așa ceva”, a mai afirmat candidatul PNL la Primăria Năvodari, Iurin Pancencu.

Prahova

În perioada 26-27 mai a.c., au avut loc mai multe evenimente prilejuite de lansarea oficială a candidaților USL pentru mai multe primării ale localităților prahovene. Astfel, la Drajna a avut loc lansarea candidatului PNL din partea USL, Mihai Găvrilă, eveniment la care a participat și ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Mircea  Diaconu.

La Izvoarele, candidatul USL este  Margareta Dinulescu, la Valea Călugărească candidatul Uniunii Social Liberale este Vasilică Neacșu, în vreme ce în comuna Gorgota, a avut loc lansarea candidatului PNL din partea USL, Veronica Diaconu. În comuna prahoveanu Brebu candidează din partea USL Adrian Ungureanu, în timp ce la  Vâlcănești, candidatul Uniunii este  Constantin Simion.

La evenimente prilejuite de lansările candidaților au participat co-președinții USL Mircea Roșca (PNL), Mircea Cosma (PSD), Laurențiu Rebega (PC), precum și alți reprezentanți importanți ai Uniunii.

București

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, a participat astăzi la Adunarea Generală a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, alături de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

Rareş Mănescu le-a prezentat celor peste 175 de cadre militare participante la eveniment programul său de guvernare locală pentru sectorul 6 şi le-a asigurat de sprijin în viitorul său mandat. „A venit timpul să redăm onoarea uniformei militare, umilită şi desconsiderată în mod constant în ultimii ani prin acţiunile şi declaraţiile fostei puteri“, a afirmat candidatul USL la Primăria Sectorului 6.

La finalul evenimentului, militarii i-au adresat lui Rareş Mănescu întrebări cu privire la soluţiile propuse pentru reabilitarea termică a blocurilor, parcări, ridicările auto şi pentru traficul din Sectorul 6. La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că militarii îşi vor recâștiga punctele pierdute la pensie prin modificarea legislaţiei privind calculul pensiei, precum şi a celei care interzice cumulul pensiei cu salariul.

Suceava

Candidatul USL la Primăria municipiului Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a avut luni, 28 mai a.c., o serie de întâlniri cu locuitorii cartierului Burdujeni, precum și cu cei din zona centrală a Sucevei. La aceste întâlniri, candidatul liberal a fost sprijinit de staff-ul de campanie de la nivel de municipiul, dar și de vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, care s-a aflat pentru o zi în Suceava.

Ștefan Alexandru Băișanu a afirmat:  „Mă bucură faptul că după vizitele din ultimele zile ale domnilor Radu Mazăre, primarul Constanței, a domnului Victor Ponta, președintele PSD și prim-ministrul României, a domnului Daniel Constantin, președintele PC și ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, precum și a președintelui PNL, Crin Antonescu, acum un alt greu al politicii românești îmi acordă sprijinul în această campanie grea împotriva baronilor locali de Suceava ai PD-L, Ioan Lungu și Gheorghe Flutur.  Îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru vizita dumnealui la Suceava și consider că aceste vizite, ale unora din cei mai importanți oameni politici din România, trebuie să fie un semn pentru toți sucevenii că Suceava nu va fi uitată și că este momentul ca pe 10 iunie să ieșim la vot și să dovedim că vrem dezvoltarea acestui oraș, că Suceava merită o șansă!”

Mureș

Campania electorală oferă prilejul candidaţilor să fie în mijlocul cetăţenilor, iar Ciprian Dobre a fost în mijlocul cetăţenilor încă de când era prefect al judeţului Mureş şi acest lucru nu poate fi contestat. Peste tot pe unde a fost prezent a fost înconjurat de oamenii locului care l-au primit ca unul „de-al lor”, şi asta pentru că le-a păşit pragul de nenumărate ori, fie doar ca să-i salute, fie ca să îi asculte şi să găsească împreună o rezolvare la problemele lor.

Ciprian Dobre: „Acest proiect va deveni expresia voinţei legitime a oamenilor. Aşa cum am spus în scrisoarea care deschide proiectul meu de Preşedinte al Consiliului Judeţean, va fi pentru prima dată când mureşenii vor decide cum va arăta judeţul nostru peste 20 de ani.

Agenda candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş cuprinde fiecare localitate din judeţul nostru.

În ultimele zile, Ciprian Dobre a fost prezent în pieţele din Iernut, Rîciu şi Luduş în mijlocul oamenilor veniţi să işi vândă produsele, iar la lansarea candidaţilor USL Reghin a avut prilejul de a-şi exprima sustinerea pentru Maria Precup, candidatul USL pentru funcţia de primar al Reghinului.

Săptămâna trecută, Ciprian Dobre a vizitat şi comunele Apold şi Albeşti, aflate în zona periurbană a municipiului Sighişoara. Candidatul USL pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş s-a întâlnit cu locuitorii celor două localităţi şi a discutat cu ei problemele cu care se confruntă aceştia.

Ciprian Dobre: „Sunt foarte multe probleme aici, mai ales în Apold. Starea precară a drumurilor comunale, lipsa canalizării, lipsa investiţiilor în sănătate şi învăţământ îi determină pe locuitorii acestor zone să se descurce cum pot. Mulţi îşi părăsesc familiile şi pleacă în străinătate să lucreze. Este un lucru dureros, iar judeţul nostru pierde forţă de muncă. Avem nevoie de proiecte serioase pentru a ajuta aceste comunităţi să recupereze handicapul care îl au în calea dezvoltării normale.”

***

La finalul acestei săptămâni, Ciprian Dobre a fost alături de familie la mitingul aviatic organizat de Aeroclubul Mureş, prilej cu care s-a întâlnit cu pasionaţii de aeronautică, prezenţi la spectacolul de la Aerodrom.

Ciprian Dobre: „Aici nu am venit pentru campania electorală, am venit pur şi simplu pentru Eduard, băiatul meu, care merge întotdeauna la asemenea spectacole şi care e foarte pasionat. A fost frumos. Aeroclubul are oameni inimoşi şi pricepuţi şi cred că, pe viitor, ar trebui să învăţăm să ne folosim de experienţa şi cunoştinţele lor, să promovăm interesele judeţului şi ale oraşului Tîrgu Mureş cu ajutorul lor.

 ***

Tot la finalul săptămânii trecute, Ciprian Dobre a fost prezent pe Valea Mureşului Superior, unde a participat la slujba religioasă din Deda, după care s-a întâlnit cu oamenii locului.

Căminul Cultural din Deda s-a umplut de cetăţeni veniți să susţină candidatul USL la primăria Deda, Ovidiu Ilieş şi candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

Ciprian Dobre le-a mulţumit tuturor pentru susţinere, i-a asigurat că va sprijini această comună la fel ca şi până acum şi i-a îndemnat pe oameni să dea acestei comune o administraţie competentă, să dea comunei Deda un primar cu onoare şi cu respect pentru fiecare cetăţean.

Ciprian Dobre: „Este timpul să schimbăm ceva în Deda, este timpul ca Deda să redevină o comună model. Am convingerea că Deda va rămâne în continuare un bastion al USL pe Valea Mureşului!

***

La sfârşitul săptămânii trecute, Ciprian Dobre s-a întâlnit cu alegătorii din Rușii Munti. „La Ruşii Munti avem un singur candidat la primăria Ruşii Munti, în persoana domnului primar Chiş Bălan Ilie şi un singur candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, în persoana domnului Ciprian Dobre.

În susţinerea lui Ciprian Dobre, primarul Chiş Bălan Ilie le-a amintit cetăţenilor din comună cât de mult au fost sprijinit de către Ciprian Dobre şi cât de serios a tratat candidatul USL pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean problemele acestei localităţi. „Echipa Chiş-Dobre este echipa câştigătoare în Ruşii Munti”, a spus primarul. „Acum voturile nu vor mai fi risipite pe candidaţi aruncaţi în cursa electorală cu scopul de rupe voturile românilor şi a menţine UDMR la putere cu orice preţ. Unitatea este sentimentul cu care trebuie să fim în suflet când mergem la vot.”

Tot la final de săptămână, Ciprian Dobre s-a întâlnit şi cu locuitorii comunelor Voivodeni şi Lunca. Problemele întâmpinate de către cetăţenii acestor zone sunt legate în primul rând de infrastructură, de nevoia unităţilor sanitare sau de învăţământ.

Ciprian Dobre: „Aceste localităţi au nevoie de proiecte serioase de dezvoltare. Dezvoltarea trebuie să fie cuvântul nostru de ordine. Judeţul trebuie dezvoltat prin intermediul unei strategii coerente, care să ne dea direcţiile de acţiune pe următorii 20 de ani. Unirea producătorilor agricoli este primul pas spre salvarea satului românesc!”

***

Tot la finalul săptămânii trecute, Ciprian Dobre a vizitat o fabrică de confecţii din Tîrgu-Mureş care exportă produse româneşti către pieţele din Germania, Italia, Franța şi alte ţări ale Uniunii Europene.

Ciprian Dobre: „Se poate! Această unitate este dovada că se poate! Dacă aceşti întreprinzători sunt sprijiniţi cum trebuie, ei se vor dezvolta şi odată cu ei, ne vom dezvolta cu toţii. Judeţul are nevoie de parcuri industriale, de investitori privaţi, care să fie susţinuţi şi ajutaţi cu utilităţi şi alte facilităţi. Producţia directă este domeniul spre care trebuie să ne orientăm.”

Administratorii acestei societăţi au avut şi unele nemulţumiri referitoare mai ales la politica fiscală, birocraţia şi lipsa forţei de muncă calificate, lipsa şcolilor profesionale care pregătesc tinerii în aceste meserii.

Ciprian Dobre: „Trebuie să susţinem înfiinţarea de centre de pregătire şi reconversie profesională, precum şi şcoli de meserii pentru tineri. Vreau ca mureşenii noştri să rămână acasă, să nu mai îşi lase copiii singuri ca să plece la muncă în străinătate. Vreau ca tinerii noştri să rămână în Mureş şi să muncească alături de părinţii şi familiile lor!

(Atașat și fotografii de la eveniment)

Caraș-Severin

În ultimele zile, echipa liberală din Caraș-Severin, condusă de Sorin Frunzăverde – candidatul USL la Presedinția Consiliului Județean și Marcel Vela – președintele Filialei PNL , s-a întâlnit cu cetățeni din mai multe zone ale județului.

Pe Valea Bistrei, Sorin Frunzăverde și Marcel Vela au prezentat Programul „Împreună pentru Caraș-Severin” locuitorilor din Obreja – unde îl susțin pe primarul Petru Pop pentru un nou mandat. La Zăvoi, liberalii au fost alături de  Ilie  Marica, la Rusca Montană alături de primarul Dorin Ecobici, la Băuţar alături e Romulus Bărbescu.

La Marga, Sorin Frunzăverde și Marcel Vela au fost prezenți la un moment emoționant – reluarea activității renumitului Cor din localitate, coordonat de prof.dr.Dumitru Jompan. La Marga, în acțiunea de susținere a candidatului PNL Nicolae Beg s-a alăturat și renumitul rapsod bănățean Petrică Moise.

La întâlnirile din Valea Bistrei, Sorin Frunzăverde a arătat faptul că în ultimii ani s-au obținut pentru Caraş Severin finanțări europene de 500 milioane de euro, dintre care multe finanțează autoritățile locale din mediul rural.
Marcel Vela a amintit faptul că proiectul politic gândit la Reșița, în Caraș-Severin a dus la căderea Guvernului PDL, la instalarea Guvernului USL și la primele efecte pozitive pentru cetățeni – renunțarea la ciuntirea pensiilor, creșterea salariilor ce au fost diminuate de Guvernele Boc.

La Oţelu Roşu, echipei PNL i s-au alăturat și lideri PSD în demersul de susținere a candidatului USL la Primăria Oţelu Roşu Luca Mălăiescu. Nicolae Ştefănescu – secretar general al PSD Caraș-Severin – a subliniat faptul că prin venirea lui Sorin Frunzăverde în echipa USL s-a realizat un cutremur în politica românească.

La Bozovici, Sorin Frunzăverde și Marcel Vela îl susțin la Primărie pe Adrian Sergiu Stoicu – Lolea, un tânăr care a reușit prin forțe proprii să creeze locuri de muncă, să-și ajute foarte mult consătenii.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: