EvZ – Scorul USL la locale, în estimările lui Dragnea: 27-30 de șefii de Consilii Județene

Liderii USL plusează în estimările lor legate de viitoarele rezultate electorale la alegerile locale din 10 iunie. Dacă inițial, obiectivul USL era câștigarea a 26 de șefii de Consilii Județene, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea susține că alianța ar putea obține între 27 și 30 de presedinți de CJ-uri.

Dragnea a afirmat că USL a început să creadă într-o victorie chiar și acolo nu sperau mai înainte, precum în municipiile Botoșani sau Tulcea.  „Mulți colegi ne-au transmis sondaje pe care le-au realizat în județele sau municipiile respective, după caz. Semnele sunt foarte bune, sunt municipii în care recunoaștem că înainte de campania electorală nu existau foarte multe speranțe pentru candidații USL și acum lucrurile încep să evolueze într-un sens foarte bun. Botoșani, ca municipiu, Tulcea ca municipiu, Târgoviște ca municipiu, unde candidații noștri au început să aibă șanse serioase pentru a câștiga primăriile respective”, a precizat liderul social-democrat, după o videoconferință cu reprezentanții filialelor USL din teritoriu.

Secretarul general al PSD a estimat că, în zona CJ-urilor, un număr de 27-30 de șefi ai CJ ar putea fi de la USL după alegerile din 10 iunie.  „Estimarea mea, probabil că săptămâna viitoare voi avea, sper eu, o estimare mai aproape de realitate, cred că USL va conduce între 27 și 30 de județe. Sper. La municipii reședință de județ nu vă pot spune acum cât de cât ceva bazat pe informații corecte”, a mai spus Dragnea.

Dragnea a minimalizat existența vreunor tensiuni în unele filiale.  „Ne-a interesat în primul rând să luăm pulsul organizațiilor, să aflăm cum funcționează USL în județe și am primit foarte multe informații. USL funcționează bine în județe. Sunt județe unde funcționează excepțional, județe unde funcționează foarte bine și județe în care funcționează bine. Nu există niciun județ în care să nu existe colaborare între membrii USL. (…) și în județele unde au mai fost dispute în ultimele luni până s-au stabilit ponderile pe liste și candidatii, nu mai există, toata lumea este conectată și au înțeles toți că există un obiectiv major, comun”, a explicat Liviu Dragnea.

Etichete:, , ,

2 comentarii pe “EvZ – Scorul USL la locale, în estimările lui Dragnea: 27-30 de șefii de Consilii Județene”

 1. EPISTOLE pentru ZEUS 29 mai 2012 la 2:57 PM #

  Gondolin, dar estimari ale scorului PNL la aceste alegeri a facut cineva?
  Poate ar fi interesant de aflat ce scor vom scoate noi!!

  Apreciază

  • Gondolin 29 mai 2012 la 3:51 PM #

   acum sondajele, cate se fac, se fac pe USL, nu pe aprtide componente. La o estimare, scorul PNL in cadrul USL ar trebui sa fie minim 30%.
   Asta inseamana, cifre rotunde si estimare grosiera, ca daca USL va avea 30 de presedinti de CJ, PNL va putea nadajdui la 10. Cum acum PNL nu are decat 2 presedinti judeteni, inseamna o crestere de 500%.
   De subliniat ca fiecare zona smulsa cu greu PDL, mai ales din ardeal, se noteaza la PNL.
   Desigur, vom vedea dupa algeri. Dar chiar ainte de rasturnarea guvernului MRU, eu aproximam ca, in functii la nivel teritorial. PNL isi va dubla scorul din 2008, ceea ce este mult mai mult decat ar fi putut PNL singur. Ca si crestere 2012 fata de 2008, in procente, PNL va creste MULT mai mult decat PSD raportat la aceeasi perioada. Sunt convins ca aceasta crestere relativa, procentuala, nu va multumi aripa talibanilor PNL, ostili aliantei cu PSD. Dar va multumi destul de mult baronii din teritoriu astfel incat Antonescu sa isi securizeze pozitia dominanta in PNL.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: