Buletin electoral privind activitatea candidaţilor USL la alegerile locale, 31 mai 2012

București

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a vizitat astăzi mai multe zone din sectorul 6 pentru a vedea stadiul reabilitării termice a blocurilor. Cei doi au mers pe strada Valea Bujorului unde unul dintre blocurile de locuinţe a fost anvelopat termic în 2011 pe banii proprietarilor, dar este din nou în lucrări de reabilitare, de această dată pe banii proveniţi de la bugetul local.

„Este de neconceput faptul că Primăria Sectorului 6 face din nou aceleaşi lucrări la un bloc reabilitat deja, în timp ce proprietarii au cerut sprijinul administraţiei doar pentru repararea terasei. Banii irosiţi aici puteau fi folosiţi pentru reabilitarea unui alt bloc din cele 1.700 care aşteaptă încă anveloparea“, a declarat Rareş Mănescu.

Reabilitarea termică a blocurilor este o prioritate pentru candidatul USL la Primăria Sectorului 6. Acesta va anvelopa toate blocurile din sectorul 6  până la finalul primului său mandat, asigurând fondurile necesare unui ritm de 300-400 de blocuri anvelopate pe an. Reabilitarea se va face mai repede, mai bine, mai organizat decât până acum, la preţuri corecte şi la o calitate superioară.

Listele de reabilitare vor fi întocmite transparent, fără nepotisme şi intervenţii de tip Poteraş. Lucrările în derulare nu vor fi întrerupte, dar contractele cu constructorii vor fi renegociate. Imediat după 12 iunie, în Primărie va fi înfiinţat un birou de consultanţă, unde asociaţiile de proprietari pot găsi sprijin pentru întocmirea dosarului de reabilitare.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat că viitorul primar al sectorului 6 trebuie să gestioneze corespunzător resursele bugetare, fiind surprins că reabilitările din sectorul 6 costă mai mult decât în alte sectoare, iar numărul de blocuri anvelopate este mult mai mic în comparaţie cu restul administraţiilor locale.

„Lucrurile nu pot rămâne aşa! Opt ani de mandat care au coincis cu o perioadă de creştere economică au lăsat prea puţine urme în sectorul 6. S-a făcut prea puţin şi acest lucru arată gradul de competenţă al actualului primar. Când mă uit la blocul pe care au fost montate din nou schelele mă simt ca în Legenda Meşterului Manole“, a afirmat Eduard Hellvig.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a dat asigurări că, începând din septembrie, lucrările de reabilitare a blocurilor vor fi plătite din fonduri europene, deoarece Comisia Europeană a aprobat finanţarea prin bugetul comunitar a creşterii eficienţei energetice a blocurilor construite în perioada 1950-1990.

Sălaj

Radu Capîlnașiu, candidatul USL la funcția de primar al Zalăului și președinte al PNL Sălaj, a participat astazi, 31 mai a .c., la festivitatea de absolvire la Colegiul Național Silvania. Alături de candidatul USL, s-a aflat fostul premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu, cei doi susținând discursuri în fața celor aproximativ 300 de absolvenți.

Radu Capîlnașiu și Călin Popescu-Tăriceanu au participat, totodată, la deschiderea Expo Casa, târg la care participa 25 de firme producătoare de mobila și materiale de construcții din Sălaj.

Ultima parte a vizitei lui Călin Popescu-Tăriceanu la Zalău a fost dedicată unei plimbări prin oraș, împreună cu membrii PNL din municipiu, și unei întâlniri cu membrii de partid care „asigură permanența” la cortul electoral din centru orașului.

Argeș

Joi, 31 mai a.c., liderii PNL Argeș au fost prezenți alături de candidatul PNL la Primăria comunei Cetățeni, Claudius Ciobanu, la târgul săptămânal. Cu această ocazie, liberalii au prezentat locuitorilor comunei Cetățeni programul lor de administrare locală, program care urmează să fie îndeplinit de viitorul primar liberal Ciobanu Claudius.

                               ***

Vineri, 1 iunie a.c., liderii USL Argeș vor fi alături de echipa Uniunii Social Liberale din orașul Costești, la ziua orașului. Ion Popă, președinte PNL Argeș:  „Avem certitudinea că echipă USL din Costești va câștiga alegerile pe 10 iunie. Împreună suntem cu adevărat mai puternici!”

Călărași

Candidatul USL la președinția Consiliului Județean Călărați, Răducu George Filipescu, a participat joi, 31 mai a.c., la inaugurarea unui drum județean reabilitat cu fonduri europene Regio – Modernizarea și reabilitarea DJ 301, tronsonul Budești-Fundeni, beneficiar fiind CJ Călărași.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: