Intervenţii Crin Antonescu, în cadrul conferinţei de presă de la Cluj, 6 iunie 2012

„Bună seara vă spun și eu!

Sigur, și mesajul meu este același, mesaj de susținere a tuturor candidaților Uniunii Social Liberale și mesaj special e pentru clujeni. Uniunea Social Liberală și noi toți respectăm Clujul ca pe unul dintre marile centre urbane și de civilizație ale României și credem că acest vot este șansa Clujului de a-și repara în mare măsură imaginea pe nedrept afectată de personaje politice în frunte cu Emil Boc.

Astăzi, în România, Emil Boc, alături de Traian Băsescu și de Elena Udrea, sunt simbolul unei proaste guvernări, al unei guvernări corupte, al unei guvernări sfidătoare, respinse în proporție covârșitoare de toți românii. Respinse la nivelul sondajelor, respinse prin manifestațiile care au avut loc inclusiv la Cluj, la începutul acestui an și respinse, așa cum vom vedea, printr-un vot masiv în toate zonele țării, în mediul urban, în mediul rural, în Transilvania, ca și dincolo de Carpați.

Clujul merită o altă imagine. Uniunea Social Liberală are un guvern în care, pe două poziții cheie de mare prestigiu și de mare importanță – la Ministerul Afacerilor Externe, la Ministerul Internelor și Administrației, sunt doi clujeni și doi oameni cu adevărat reprezentativi pentru Cluj.

Uniunea Social Liberală are un proiect de dezvoltare națională în care Clujul continuă să joace un rol important, un rol eminent și cred că toți clujenii au datoria față de ei înșiși, față de imaginea comunității în care trăiesc să se prezinte la acest vot și să dea un vot prin excelență politic. Nu putem să ne amăgim și nu pot fi amăgiți, cred, clujenii cu povești despre bunul gospodar sau despre cel care, așa cum spunea chiar domnia sa, a adus la Cluj un buget de cinci ori mai mare decât s-ar fi cuvenit. Nu așa se face o dezvoltare privilegiată. Nu așa se face o dezvoltare corectă și durabilă. Emil Boc este simbolul eșecului acestui regim. Emil Boc este cel care a patronat o administrație coruptă în Cluj, în frunte cu primarul pe care el l-a uns și la învestit aici, domnul Apostu. Emil Boc este cel care a făcut ca numele Clujului să fie asociat în toată țara cu un regim detestat de marea majoritate a românilor.

Marius Nicoară și Horea Uioreanu sunt candidații Uniunii Social Liberale, sunt candidații unei construcții politice câștigătoare în toată România și, încă o dată, apelul meu către clujeni este să dea un vot în care să pună toată încărcătura politică pe care această bătălie o prezintă la Cluj și o prezintă în toată țara.”

Întrebări din partea mass-media:

Jurnalist: Cât de importante sunt, ca simbol, alegerile de la Cluj, pentru că observ că într-adevăr greii celor trei partide vin spre finalul campaniei la Cluj să transmită un mesaj de aici. Cât contează pentru USL național rezultatul acestor alegeri?

Crin Antonescu: Pentru USL contează foarte mult, pentru că, de fapt, Clujul contează. Dar eu vă spun foarte deschis că aceste alegeri contează mai mult pentru Cluj, decât pentru USL, cu sau fără Cluj, USL-ul câștigă zdrobitor în toată România.

Sigur că nu ne e indiferent rezultatul de aici. Sigur că este foarte important ca una din capitalele, aș îndrăzni să spun, istorice, culturale, economice ale României să fie în ton cu mersul întregii țări. E foarte important pentru noi, de aceea am fost aici, și împreună, iată și spre finalul campaniei, în zile diferite. Am fost mereu în legătură cu colegii noștri de aici. Din toate punctele de vedere suntem în cel mai înalt grad interesați de rezultate. Dar, repet, există cineva pentru care rezultatul e mai important, decât pentru USL, și anume comunitatea clujeană.

Jurnalist: Cum vedeți dumneavoastră rezolvarea problemei create de președintele Parlamentului ungar, care a făcut acele declarații, iată s-a întors. Cum credeți că ar trebui rezolvată această situație, această problemă?

Crin Antonescu: Cred că Guvernul a acționat prompt și corect, pe tonalitatea potrivită. N-a avut o suprareacție. A fost o invitație fermă și o atitudine fermă față de episodul Nyiro Jozsef. Declarațiile pe care le-a făcut președintele Parlamentului maghiar în România, sunt evident nepotrivite, ofensatoare, jignitoare, și, în sensul acesta, și scrisoarea celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului României a fost una corectă, într-un limbaj diplomatic, moderat, potrivit.

Desigur domnul președinte Kover și-a văzut de treabă. Și pentru mine rămâne aici o enigmă. De ce în  momentul în care Viktor Orban prezent la București, obligat cumva de protocol să fie prezent la o întâlnire anunțată a prim-miniștrilor din nouă țări a Uniunii Europene, a părăsit acea întâlnire și s-a dus la un prieten de suflet. 1. De ce a fost primit?- prietenul de suflet se numește Traian Băsescu, pentru că Viktor Orban a sfidat o dată în plus autoritățile românești, Guvernul României, indiferent din cine ar fi el alcătuit, arătând că n-are treabă, că aici șeful, consideră domnia sa e altul, și s-a dus acolo să discute. De ce a fost primit e prima mea problemă, la care nu am răspuns.  2. De ce, după această întâlnire, Traian Băsescu președinte al țării sfidate de către președintele Parlamentului maghiar nu a avut măcar o declarație. Despre ce a discutat cu domnul Viktor Orban, cam ce crede despre toate aceste tentative evidente ale oficialităților maghiare de a se amesteca direct în campania electorală din România.

Astea sunt niște lucruri care lipsesc în imaginea mea. Eu am un răspuns. Sigur că Traian Băsescu, complicele lui Viktor Orban, într-un joc extrem de periculos în interiorul comunității maghiare din România, nu avea cum să ia o poziție fermă într-o asemenea situație, dar eu înțeleg că, dacă ești președinte-jucător, ești până la capăt. Se pare că domnul Băsescu nu știe să fie jucător decât acolo unde nu îi permite Constituția, și acolo unde i-ar cere-o, pentru că e totuși cel mai înalt reprezentant al statului român, dă bir cu fugiții.

În rest, eu cred că, încă o dată o spun apropo de rezolvarea situați, autoritățile românești, Guvernul în speță, au rezolvat situația, pentru că au împiedicat transformarea unui pretins ceremonial creștinesc într-o manifestație cu conotații inacceptabile pe teritoriul României, că au acționat, încă odată o spun, foarte elegant, dar foarte corect, în raport cu aceste lucruri, și cred că mai departe și domnul președinte al Parlamentului maghiar va înțelege că, după ce a dat o mână de ajutor serioasă unei formațiuni politice de pe teritoriul României în timpul campaniei electorale, își va vedea de treaba domniei sale.

Dar e foarte interesant aici marele patriot și marinar Traian Băsescu unde a fost? Și chiar unde a fost prietenul nostru de la Cluj, domnul Emil Boc? Eu înțeleg că a fost ”cârpa de șters pe picioare a lui Traian Băsescu”, aducând cinste foarte mare cinste Clujului prin chestia asta, patru ani. Dar măcar la președintele Parlamentului maghiar putea cred să ridice glasul.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “Intervenţii Crin Antonescu, în cadrul conferinţei de presă de la Cluj, 6 iunie 2012”

 1. Dutescu Gheorghe 7 iunie 2012 la 7:00 AM #

  Dle . , viitor PRESEDINTE al ROMANIEI , Crin Antonescu

  Urmaresc activitatea politica din Romania si actorii scenei politice, programe si ideologii de peste 20 de ani. Cresterea dv. , a fost constanta de-a lungul timpului. Ati fost singura persoana consecventa principiilor liberale si cu un profund caracter moral , ceea ce majoritatii politicioenilor le lipseste. Pacat ca nici 10 % din cei ce sunt activi pe aceasta ” piata ” , nu va urmeaza exemplul . Felicitari !
  In ceea ce-l priveste pe asa-zis presedinte jucator inca in functie sunt multe de spus.
  Esenta activitatii lui se regasete in faimoasa sintagma din noaptea in care a stitut ca iese presedinte. ” I-am ciuruit „. Practic acest individ are sentimente , profund antiromanesti , este un individ profund conflictual , razbunator si ceea ce-l defineste cel mai bine , cu un profund caracter infractional de factura haiduceasaca. Asa cum a incendiat si nava Biruinta , ca de doar nu era a masii , asa a incercat si distrugerea fiintreei nationale ROMANE , ca de doar nu este Roman.
  Activitatea lui infractionala este evidenta si in forma continuata: Flota vanduta , casa din MIhaileanu , tranzactiile imobiliare suspicioase in toata perioada , de cand a ajuns primar si pana in prezent , icalcarea repetata a constitutiei ca urmare a introducerii in constiina unei parti a electoratului a sintagmei de ” presedinte jucator ” , formula extrem de periculoasa intr-o democratie fragila.
  Pofundul caracter , cu tente criminale insotit de dispret la adresa romanilor se regaseste in activitatea lui nemijlocita din administratie.
  vezi : legea pensiilor ,cu implicarea in actul infractinal dovedit al Robertei Anastase.si nesanctionata inca de legea penala.
  Fuga lui Omar Haissan.
  Implicarea nemijlocita , in facatura cu rapirea jurnalistilor , care se putea incheia tragic pentru ei.
  Implicarea nemijlocita prin anuntarea in direct la televizor a taierii salariilor , ce nu o poate justifica in nici un fel , aceasta revenindu-i in exclusivitate.
  Implicarea nemijlocita a acestiui presedinte jucator ,in afacerea ALRO Slatina , dovedita ca pagubitoare pentru Romania , fara a avea acest drept.
  Implicarea in afacerea Rosia Montana , cu iz de milioane de euro , indiferent de motivele implicarii sale .
  Implicarea in afgacerea gazelor desist, nu este in fisa postuluyi presedintelui ,
  Distrugerea sistemului de invatamant de la acea nefericita sintagma ” scoala Romaneasca produce tampiti ” , in prezenta filosofului Liiceanu . Dr el ce-o fi si Eba , si Ioana Basescu ca tot scoli Romanesti au absolvit ?????
  Distrugerea sindicatelor.
  Implicarea in actul de justitie , vezi Parchet, Ani , Instante , prin procesle fabricate , arestari telvizate ….
  Distrugerea sistemului de sanatate prin sustinerea desfiintarii spitalelor si a facaturii legii sanatatii , prin implicarea ungurilor in aceasta afacere murdara. Ungurii se stie ca au un profund sentiment antiromanesc , un dispret profund impotriva romanilor si caracter nedezmintit si afisat revansard. Sustinerea lui Teokes pentru parlamentul european , afisarea repetata cu relatiile de prietenie cu reprezentantii entitatii culturale UDMR ??? , si ulima porcarie poliytica Basesciana cu vizita prim ministrului Orban la Cotroceni.
  Sustinerea nemijlocita a infractoarei Udrea , liviu Negoita , Casuneanu , primarului Stefan zis Pinalti , Ritzi , Eba etnobotanista , vezi discursul ei pe aceasta tema din parlamentul European.
  Sustinerea neconditionata ??? si fara rezerve a ” fetelor infaractoare : Boagiu , Roberta , Ritzi prietena Ebei ,Sustinerea europarlamentarei Macovei alta facatura politica a Romaniei Basesciene ….
  Si multe altele pe care nu le cunosc, aratate de dv. de-a lungul timpului , sustinerea neconditionata a – penalului – fost, porim ministru infractor Emil Boc si a gruparii grupului infractor din Ardeal , vezi si Ion Oltean cu ” broasac si cu PSD-ul ” – stia el ce zicea si noi romanii nu stiam , acum simtim pe pielea noastra zicerea lui Oltean.
  De altfel tote acestea artate in discursul Magistral sustinut de catre dv., in parlamentul Romaniei si pentru care v-a admirat o tara intreaga,
  De ce se incearca a se crea tensiuni in Constructia juridica USL ????,
  Din acelasi motiv pentru care acest presedinte infractor ce trebuie suspendat cat mai urgent , n-a acceptat un alt proiect al dv., si anume proiectul politic Johannis , care l-ar fi tras pe tusa .
  Frica de raspunderea in viitor in fata instantelor din Romania pentru faptele sale penale si raspunderea civila ce va sa vina.
  Personal , va consider presdintele moral al Romaniei la data prezentei . Chiar daca in prezent juridic si ca acte Basescu este presdinte , el este deja o istorie penala si civila.
  Vrem alegeri anticipate , vrem suspendarea acestui presedinte imoral si penal , pentru crearea cadrului legal inceea ce priveste democratia si principiile acesteia in Romania.
  Basescu este prieten cu aceasta grupare iredentista pentru a putea santaja politic natiunea Romana prin incercarea naiva dar periculoasa pentru noi de a fi considerat ” salvatorul ” Romaniei un joc extrem de periculos in conjuctura politica si economica actuala cand romania este foarte expusa. Nu-l subestimati pe penalul , presedinte jucator Basescu .

  Succes USL in alegeri , succes in suspendarea dlui. Basescu din functia pe care n-o merita si va sustinem candidatura la presedentia Romaniei fara rezerve,

  Cu respect , un roman extrem de nemultumit si nervos , fata de politica Basesciana !!!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: