Comunicat de presa vicepresedinte PNL Relu Fenechiu

Cu sau fără aprobarea domnului Radu Câmpeanu, Crin Antonescu va fi primul preşedinte liberal al României!

Am fost neplăcut surprins şi chiar indignat de afirmaţia colegului şi seniorului PNL Radu Câmpeanu, fost preşedinte al partidului, referitoare la o posibilă respingere din partea electoratului român a domnului Crin Antonescu, pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României. În calitate de vicepreşedinte al PNL şi mai ales de coleg al domniei sale, vreau să-i reamintesc şi să-i transmit domnului Radu Câmpeanu câteva chestiuni.

În primul rând, Partidul Naţional Liberal se află astăzi în cea mai fericită situaţie din istoria sa postbelică şi postdecembristă. PNL a obţinut, sub conducerea domnului Crin Antonescu şi a echipei sale, cel mai bun scor la alegerile locale, având un număr record de preşedinţi de consilii judeţene, primari, consilieri locali şi judeţeni. Aceasta arată că preşedintele Antonescu este un lider cu viziune, care a impus PNL ca primă forţă politică de dreapta a României. Acest succes nu este doar unul istoric, ci arată faptul că liberalii au cea mai mare şansă din ultimele decenii de a avea un preşedinte liberal.

Eu respect vârsta, respect şi seniorii partidului, dar cred că cei care nu au participat la cel mai mare succes al liberalilor nu au dreptul să critice o echipă care a muncit din greu pentru a obţine acest rezultat! Prin astfel de declaraţii, ei se situează în afara partidului. Astfel de opinii personale îşi au locul în cel mai rău caz în forurile interne, nu în presă. Sunt convins că domnul Antonescu poate fi găsit cu uşurinţă de un liberal care vrea să îi trasmită ceva…

Mărturisesc faptul că, pe toată durata campaniei electorale, nu am auzit nicio declaraţie a domniei sale în sprijinul PNL sau a Uniunii Social Liberale şi nici nu l-am văzut în ultimele săptămâni în sediul partidului. Să înţeleg că odată cu terminarea războiului, îşi fac apariţia şi experţii?

Cred cu tărie că rezultatele sunt cele care legitimează un lider politic şi nu declaraţiile de pe margine, date tocmai pentru a te afla în treabă, pentru a mai apărea din când în când în prim-planul vieţii politice. Îmi imaginez că, în anii `90, când domnia sa era preşedintele PNL, nu ar fi fost foarte bucuros dacă unul din membrii partidului ar fi ieşit public să îi pună la îndoială viitorul politic, cu atât mai mult cu cât acum nu vorbim doar de un succes simbolic, ci de unul cu adevărat electoral.

Nu sunt de acord cu faptul că neşansa domnului Câmpeanu de a nu deveni primul preşedinte al României postdecembriste trebuie să fie şi un testament pentru toţii liberalii care îi vor urma. Cu sau fără aprobarea domnului Radu Câmpeanu, Crin Antonescu va fi primul preşedinte liberal al României!

 Relu FENECHIU

Vicepreşedinte PNL

Etichete:, ,

4 comentarii pe “Comunicat de presa vicepresedinte PNL Relu Fenechiu”

 1. Invectiva.ro 16 iunie 2012 la 2:21 PM #

  dupa miscarea cu Placinta, si sint convins ca urmeaza si alte flegme si placinte de felul asta pe obrazul sustinatorilor USL, mai vedem…mie, unul, mi s- a cam luat; in plus, nu tin neaparat sa votez un cianurist Presedinte al Romaniei…

  Apreciază

  • Gondolin 16 iunie 2012 la 2:24 PM #

   Cianurist? He he he… cine apleaca urechea la propaganda PDL… he he he…

   Apreciază

 2. latinist 16 iunie 2012 la 4:10 PM #

  Va ajunge Crin presedinte…cel mai probail. Insa intrebarea se pune: va fi el si ultimul? Vom ajunge totusi sa terminam cu balciul asta penibil republican?

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: