Radu Soviani: Uite cum arată mișcarea de centru dreapta a domnului MRU

Mulți se întreabă cum va arata mișcarea de centru dreapta a domnului Mihai Răzvan Ungureanu. Eu personal cred ca va fi un PDL revopsit, cu tot soiul de guralivi ratați/cointeresați/înregimentați care încercă să dreagă busuioul.

Pentru că altfel nu se explică rupturile de logică din discursul academic al domnului Ungureanu. Uite ce zice AICI:

“Eu, alături de dumneavoastră, sunt convins că avem nevoie de un alt mod de a face politică, nu de partide care s-au constituit în timp ca asociaţii sindicate de interese personale, nu de partide care şi-au pierdut afilierea ideologică, nu au crezut în ideile care fondează politica în mod real, nu de partide care tranzacţionează obscur locuri în Parlament, nu de partide ale căror reprezentanţi în legislativ trădează după revelaţii de o noapte, nu de partide care încearcă să se contruiască pe seama consumului ilicit al banului public, nu de oameni politici care, neavând argumente, folosesc invectiva”

Unu: dânsul a devenit premier fix în urma unei înțelegeri între partide ”care s-au constituit în timp ca asociații sindicate de interese personale”. Deci… domnu’ Ungureanu, înțeleg ca abia acum nu vă mai place genul ăsta de partide… după ce v-au adus la putere… și v-au trântit. Dacă doar vă aduceau la putere, erau OK. Nu-i așa?

Doi: ”partide care și-au pierdut afilierea idelogică”. Ca să vezi… domnu’ Ungureanu bate fix la PDL, partidul care l-a propus premier. Pentru că partidul asta a fost socialist, și într-o noapte s-a transformat în popular, fără ca măcar un singur membru să demisioneze pe motive ideologice…

Trei: ”nu de partide care tranzacționează obscur locuri în Parlament”… La naiba, domnu’ Ungureanu, nu cumva dumneavoastră i-ați avut în cabinet pe domnii Oprea și Diaconescu, născuți în Parlament, în urma tranzacționării de voturi, generând un partid cu o unică ideologie – trăderea? Da… mă refer la c.

Și așa mai departe… în fapt, domnul Ungureanu s-a obișnuit să dea declarații prin care se contrazice singur. Pentru că, în aceeași zi, la același eveniment, domnu’ Ungureanu declară că iar s-ar face frate cu dracu’, doar doar o mai ajunge la putere. Uite ce zice fostul premier AICI:

“În toamnă sper să mă regăsesc alături de candidaţii platformei politice pe care o construim ca loc în care să se regăsească toate forţele politice care reprezintă centrul şi dreapta. Deci nu pe listele unui partid ca atare, ci pe listele acestei noi forţe politice, de dreapta, care urmează să se nască. Va fi o alianţă electorală, în opinia mea, în care se va regăsi şi PDL, care este parte a specrului politic de centru-dreapta”

Cum domnu’ Ungureanu? Cum rămâne cu ăia fără ideologie? Cum rămâne cu aia care înjurau salariile nesmițite doar ca să devină ei titulari de salarii nesimțite (Sebastian Vlădescu, Bogdan Drăgoi, Ionuț Popescu…). Cum rămâne cu rezolvarea problemei proprietății prin naționalizare? Domnule Ungureanu, asta nu este de centru-dreapta, scuzați-mă, este ceva care se află muuuult mai la stânga de comunism.

În fapt, în urma declarațiilor verticale, ale domnului Ungureanu reiese clar cum va arăta mișcarea de centru-dreapta a domnului Ungureanu:

sursa: Radu Soviani

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Radu Soviani: Uite cum arată mișcarea de centru dreapta a domnului MRU”

  1. rbrbrr 24 iunie 2012 la 12:51 PM #

    Imi doresc atat de mult o noua miscare politica, un partid nou nout, incat pur si simplu te implor: lasa-i pe astia sa inceapa, nu-i acuza apriori, poate cine stie, se gasesc niste oameni integri care sa spele rusinea atator politicieni corupti. De ce nu s-ar gasi in romania si cateva personaje oneste si capabile?

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: