Conferinţa de presă susținuta de viceliderul grupului PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu 19 iulie 2012

” Bună ziua!

La conferința de presă de astăzi vreau să vă prezint în primul rând o reacție la declarația lui Traian Băsescu de aseară și apoi o temă absolut nouă și care, cred eu, este foarte importantă pentru România.

Traian Băsescu continuă lupta împotriva poporului român, ca lucrurile să fie foarte clare și ferme. Traian Băsescu a afirmat că în România trebuie să se reducă 100.000 de paturi din spitale.

În condițiile în care numărul total de paturi din spitalele din România este de 129.524 la 31.12.2011, propunerea lui Băsescu ar însemna practic desființarea sistemului public de sănătate și condamnarea a milioane de români la suferință, rămânând în sistem practic 29.000 de paturi.

Media europeană este de 5,61 paturi de spital la 1000 de locuitori, iar România avea în 2011 o medie de 5,88 de paturi de spital la 1000 de locuitori.

Prin desființarea a 100.000 de paturi, așa cum vrea Traian Băsescu, s-ar ajunge la o medie de 1,3 paturi de spital la 1000 de locuitori.

Declarațiile lui Traian Băsescu sunt halucinante, pentru că ori nu are habar de ce se întâmplă în sistemul sanitar și aruncă cu cifrele după cum i se năzare, ori dovedește încă o dată că este un conducător care nu-și iubește poporul, pentru că el de fapt, după cum toată lumea cunoaște, nu face decât să taie pensii, salarii, să crească TVA.

Dragi români, veniți la vot și eliminați-l pe preacinstitul Traian Băsescu, personajul cel mai negativ din politica românească! Referendumul din 29 iulie se referă, de fapt, la lupta dintre poporul român și Traian Băsescu!

Și acum, tema în premieră pe care v-o anunțam și care, cred eu, că este cel mai important subiect pe ziua de astăzi, este plângerea penală pe care Uniunea Social Liberală, prin grupurile parlamentare din Camera Deputaților, a depus-o astăzi, sub numărul 13098 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se cere începerea urmării penale împotriva a 15 persoane și anume: preşedintele suspendat Traian Băsescu, fostul prim-ministru Emil Boc, europarlamentarii PDL Monica Macovei și Cristian Preda, fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele PDL Vasile Blaga,  deputaţii Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicuşor Păduraru, Ioan Oltean, fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu şi fostul consilier de stat, Andreea Paul.

Cele 15 persoane au săvârșit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă și a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România.

Aceste persoane au făcut afirmaţii oficiale referitoare la o „lovitură de stat” (Băsescu, Boc, Macovei, Ungureanu etc.), la o aşa-zisă „mineriadă”, la „distrugerea statului de drept”, la „acapararea justiţiei”, la „schimbarea procurorilor” şefi de la Parchetul General și DNA, la „suprimarea funcţionării unor instituţii” fundamentale, la „răsturnarea democraţiei” etc.

În acest sens, este de notorietate declaraţia Monicăi Macovei, care solicită organismelor europene, în mod expres, suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European, în baza art. 7 din Tratatul privind Uniunea Europeană.

Acţiunile celor 15 persoane, îndreptate împotriva României, intră sub incidenţa art. 165 şi 168-1 din Codul Penal.

De asemenea, aceste persoane au încălcat în mod grav Constituţia României, respectiv art. 30. alin. 7, care spune ”Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii (…)”.

Declaraţiile publice au dus la împiedicarea activităţii autorităţilor publice române prin intimidarea lor şi supunerea lor presiunii internaţionale, având drept consecinţă crearea unei stări de pericol pentru economia naţională.

S-a periclitat siguranţa economiei naţionale, stabilitatea monedei, siguranţa statului, credibilitatea ţării şi încrederea investitorilor în România.

Aşteptăm ca procurorii de la Parchetul General să înceapă imediat investigaţiile în acest caz.

Aşteptăm să-i vedem pe Băsescu, Boc, Ungureanu şi pe Macovei să dea declaraţii la Parchet. Aşteptăm să vedem dacă se mişcă ceva în acest caz, cu justiția independentă a lui Băsescu!

Aşteptăm această probă de independenţă a instituției procuraturii conduse de doamna Kovesi şi de domnul Morar!”

 

Întrebări din partea mass-media

 

Jurnalist: Situația STS, care se află la mâna președintelui, cum o vedeți?

Eugen Nicolăescu: În acest moment, înțeleg că a avut loc o audiere în Comisia de apărare de la Senat, care a tras o concluzie, și anume că acțiunea STS la sediul privat al domnului Traian Băsescu – pentru că acel sediu este un sediu privat, nu este o instituție publică, nu este o instituție recunoscută în stat – este o acțiune ilegală și că, logic, STS-ul și-a depășit atribuțiile și că trebuie retrase echipamentele care au fost montate acolo. Dar eu cred că decizia va fi luată de CSAT.

Jurnalist: În privința plângerii penale, este una colectivă?

Eugen Nicolăescu: Este o singură plângere penală, cu 15 făptuitori, din punctul meu de vedere, așa îi numesc în acest moment, făptuitori, până când Parchetul va începe urmărirea penală și vor deveni inculpați. Dovezile le găsiți în plângerea penală.

Etichete:, , , , ,

Un comentariu pe “Conferinţa de presă susținuta de viceliderul grupului PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu 19 iulie 2012”

 1. Popateapa 20 iulie 2012 la 4:13 PM #

  Cod Roşu pentru România
  Cu câțiva ani în urma nu exista aceasta sintagmă. Acum este des folosita în previziunile meteo!
  “COD ROŞU!” pentru România! Treziți-vă domnilor politicieni ai României ce încă mai iubiți această ţară și acest popor! Noi v-am ales, chiar de v-am votat sau nu! Nu am putut în mod logic să îl votez și pe dl Ponta și pe dl Antonescu. În calitate de lideri ai opoziției faceți orice este posibil să înlăturați hidra cu două capete Băsesciano-PDL-ista! Poate și pentru dumneavoastră va fi prea târziu să mai acționați la întoarcerea din vacanţă!
  Nu înlăturarea lui Boc și a guvernului este prioritară, ci însăși păstrarea democrației încă fragile. Dacă vă rezumați numai la declarații sforăitoare, fără a întreprinde nimic concret nu sunteți cu nimic mai buni ca ei. În calitate de lideri trebuie să vă asumați niște riscuri, trebuie să îi mobilizați pe cei ce v-au votat. Puteți declanșa sistemul de promovare a unei legi cu strângerea a 100.000.de semnături din toată țara, puteți declanșa alegeri anticipate etc. Timpul cu joaca de-a moțiune de cenzura,cade nu cade,etc a trecut. Nu numărătoarea de voturi necesare, făcută de domnul Năstase, (ca numărătoarea de oua) este prioritară acum.Acest malefic Traian Băsescu este foarte răzbunător,după cum vedeți! N-a putut să reducă pensiile cu 15% vrea să le impoziteze cu 16%; abureala cu tva-ul este de adormit copiii! Dacă domnul Geoana a candidat împotriva sa, și totuși n-a putut să îl învingă in ţară, ci doar prin frauda și din străinătate, a încercat să îl dea jos de la conducerea senatului! Am mai emis avertismentul ca poate ;la întoarcerea din vacantele dvstra exotice ne veți găsi pe cei ce nu am putut pleca, cu tancuri pe străzi,politia înarmata pana în dinți pe strada,iar partidele dvstra dizolvate. Cine știe câți dintre noi vor fi în pușcăriile noului președinte Băsescu ales pe viata. Aceasta imagine apocaliptica mi se pare totuși foarte reala! Ajutați-ne ca să va ajutam!

  Publicat de Popa Ţeapă la 8:09:00 /12 iulie 2010

  Este previziunea mea care se împlineşte!

  Apreciază

<span>%d</span> blogeri au apreciat: