Dorin Tudoran: O nouă lovitură de stat: soarele nu mai răsare de la Apus!

Nu cred că mă înșelam prea tare considerând că ziua de 29 iulie 2012 ar putea să dureze câțiva ani…

Printre dovezile aduse în sprijinul ideii de lovitură de stat – dovezi puse la dispoziția conducerii Comisiei Europene – a fost menționată și încercarea guvernării USL de a restrânge atribuțiile Curții Constituționale.

De la cancelarul german la ambasadorul Statelor Unite în România și de la președintele Comisiei Europene la atâția alții, apărători internaționali ai firavului stat de drept românesc au luat foc.

După desfășurarea referendumului, ambasadorul Statelor Unite  la București a recomandat ca nimeni să nu facă presiuni asupra CCR.

Ți-ai găsit!

A fost de ajuns ca judecătorii de la CCR să amâne decizia referitoare la validarea/invalidarea rezultatelor referendumului, pentru ca mari apărători de ieri ai statului de drept și ai independenței CCR să declare că este vorba de o “a doua etapă a loviturii de stat”.

Dl Vasile Blaga – diagnosticianul momentului – cere chiar “demisia de onoare a guvernului”, ca urmare a hotărârii CCR?!? Să te pretinzi, ieri, aprig apărător al independenței CCR, iar azi să-i pui sub semnul îndoielii capacitatea de a decide independent spune mai mult decât orice analiză ori pamflet despre dl Blaga.

Sunt sigur că până la apariția acestor rânduri, de la dna Angela Merkel la dl Mark Gitenstein și de la dl José Manuel Barroso la dna Viviane Reding, protestele transmise în legătură cu o asemenea gândire anti stat de drept vor fi curs torențial.

Dar dacă mă înșel?

Dl Blaga, șiret nevoie mare, nu acuză direct CCR. Domnia sa consideră Guvernul  vinovat de decizia CCR. Cu alte cuvinte, se revine la ideea că atât de apărata CCR nu este deloc o instituție independentă iar judecătorii de acolo joacă după cum le cântă unul sau altul. Dacă dl Blaga are dreptate, întrebarea ar fi: cum poate fi apărată o instituție a statului precum CCR (și, implicit statul de drept), când judecătorii care o compun nu doresc să apere instituția sau chiar o compromit prin servilism de partid?

Citesc și opinia că, da, dl Blaga are dreptate, fiindcă Guvernul a pus la dispoziția CCR date contradictorii în legătură cu populația României. Totuși, datele acestea nu erau cumva produsul muncii guvernării anterioare? Să fi avut timp, în numai două luni, actuala guvernare să producă două seturi de date care se bat cap în cap?

Ziarul Evenimentul zilei deplânsese și el încercarea guvernării USL de a limita atribuțiile CCR. Acum, tună și fulgeră, ba, ca întotdeauna informat “pe surse”, ne spune și care dintre judecătorii CCR sunt părtași la “a doua etapă a loviturii de stat” depistate atât de rapid de dl Vasile Blaga – aici și aici.

Dacă până și gazeta de perete a Palatului Cotroceni  acuză CCR de “impotență constituțională”, ce-ar mai fi de făcut? E greu de crezut că ar fi o dovadă peremptorie a respectării statului de drept dacă dnei judecător Iulia Motoc i s-ar da dreptul la patru voturi în loc de unu: – unul, în timpul ședințelor curții, două, pe Facebook și unul în timpul ședințelor de spiritism doctrinar conduse de dl Mihail Neamțu.

Desen & Copyright 2012 – DION

În vreme ce unii recomandă o coabitare politică fie și acum, în ceasul al 13-lea, pentru a se asigura o brumă de liniște unei țări răscolite de patimi iraționale, echipe de palavragii continuă șirul “demascărilor”.

Dna Rodica Culcer îl acuză, negru pe alb, pe dl Victor Ponta că îndeplinește sarcinile trasate de Moscova: ”Ocupat cu îndeplinirea instrucțiunilor emise de ‘Vocea Rusiei’, Victor Ponta a uitat să guverneze. A spus-o chiar el.”

Unde și când a recunoscut dl Ponta că îndeplinește instrucțiunile Kremlinului transmise prin “Vocea Rusiei”, dna Culcer uită să precizeze. Nu că dl Ponta nu s-a dovedit capabil să comită prostii de toate magnitudinile – de la plagiat la declarații de o puerilitate deconcertantă pentru un șef de guvern, de la masacrarea bugetului ICR la căzutul în mai toate cursele care i s-au întins –, dar până la trădare de țară drumul e lung.

O acuzație de trădare de țară nu ar trebui și dovedită? Sau statul de drept apărat de dna Culcer este (tot) acela în care cei care acuză sunt scutiți de obligația de a produce probe?

Am mai cerut cândva să fie tipărit documentul-tip care cuprindea îndatoririle față de statul român pe care și le asumau cei care primeau avizul “organelor de resort” (inclusiv avizul organelor de Securitate) de a lucra în ambasade acreditate în România pe timpul dictaturii comuniste.

Nu de alta, dar să nu ne trezim că, în replică la elucubrațiile Domniei sale, dna Rodica Culcer va fi acuzată, din nou, de te miri ce, fiindcă de la “Institutul de științe politice și de studiere a problemei naționale, care funcționa în clădirea Academiei “Ștefan Gheorghiu” din București ”, unde ”conform fișei postului, sintezele sale erau destinate în principal Secției de Politică Externă a CC al PCR și Consiliului de Miniștri”, a poposit direct ca lucrătoare la Ambasada Statele Unite pe timpul lui Nicolae Ceaușescu.

Cred că, amânând luarea unei decizii până la 31 august, CCR nu transmite deloc un semnal că intenționeză să valideze referendumul din 29 iulie și să scurteze astfel cel de al doilea mandat al președintelui Traian Băsescu.

Cred în flerul dlui Băsescu. Declarația Domniei sale că nu se teme de această manevră spune multe. Dacă ce se susține aici sau/și aici este corect și dacă infracțiunile majore săvârșite de oamenii/structurile USL în ziua referendumului vor putea fi dovedite, dl Băsescu nu doar că se întoarce la Cotroceni, dar legitimitatea acestei reîntoarceri nu va mai putea fi contestată.

Este exact lucrul de care are cea mai mare nevoie omul politic Traian Băsescu în acest moment.

Oricât de mari ar fi anumite costuri și dacă tot s-a intrat atât de adânc în acest impas, cred că e momentul  să aflăm câți cetățeni români sunt, cu adevărat, în viață și câți dintre ei chiar au drept de vot.

Altfel, după acest referendum și zvonistica din jurul lui ne putem întreba, ani la rând, cum au votat, în ziua de 29 iulie 2012, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Terente, Titina, Burebista, Maria Tănase, Gică Petrescu, Nicolae Dobrin, viitorul nepot al Prințului Paul sau Romica Puceanu: DA sau NU?

Singura lovitură de stat ar putea deveni încercarea unora de a inocula în mentalul colectiv obsesia loviturii de stat.

Cum în România totul poate fi deja declarat anticonstituțional, de mâine dimineață ne putem trezi că totul poate fi denunțat drept lovitură de stat. Locul întâi pe listă: răsăritul soarelei. Plătit de Moscova, soarele nu mai răsare, ca pe vremea guvernării PD-L, (de) la Apus.

“Trădare! Trădare! De trei ori trădare!”

sursa: Certocrația

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: