Ivi: Adevărul care nu convine băsismului, băsistilor din ţară sau străinătate

Din partea prietenului Ivi, un articol pe care il preiau un intregime.

Adevărul care nu convine băsismului, băsistilor din ţara sau străinătate – “lista electorală permanentă” este o premiză de natură factual-existenţială şi nu “regula” !!!

În haloimisul-hărmălaie al comentariilor post-referendum, se uita să se pună o întrebare simplă: face parte din regula (regula fiind – cvorum de 50% + 1, etc.) lista electorala permanenta ?!?

La orice analiză simplă de bun simţ (nu mai vorbesc de analiza logic-juridică…) „lista electorală permanentă” este o premiză (de natură existenţial-ontologică) a regulii si in acest caz ceea ce conteaza este factualitatea – este „lista electorală permanentă” o realitate faptică sau o „irealitate-ficţiune”?

 

Pentru a nu face o nedreptate, in ciuda lamentabilitătii fiecăruia din membrii Curtii Constitutionale, prima decizie, cea luata in 9 membri, a Curtii este corectă – a cerut sa se verifice factualitatea listei electorale permamente…

Căci a lua o decizie neverificand factualitatea listei electorale permanente, este, mutatis mutandis, ca si cum un complet de judecata dă verdictul înainte de a se verifica dacă amprentele (orice probă, ADN, etc.) de la locul faptei sunt cele ale inculpatului… …ganditi-va in plus şi la o monstruozitate de tip – condamnarea la moarte pe o ficţiune presupusă a fi adevarată – execuţia – apariţia probei de factualitate – enorma eroare judiciară:  condamnarea la moarte a unui om nevinovat, etc., etc.,

Tot în acelaşi sens, într-un registru netragic, gândiţi-vă la următoarea situaţie : la un meci de fotbal de la o competiţie majoră (olimpiadă, CM), un « Maradona, Mesi, Hagi » dă un gol cu mâna, pe care arbitrul de centru îl (in)validează pe percepţia lui primară (neacceptând să verifice, fie punctul de vedere al arbitrului de tusă şi-sau fie o simplă înregistrare video, care arată factualitatea nudă – este gol dat cu mâna sau nu) …a se consulta cu arbitrul de tuşă şi a verifica înregistrarea video nu inseamnă că arbitrul central nu a respectat regulile jocului de fotbal, ci din contră că a respectat şi spiritul şi litera regulii jocului. Prin efectuarea unei verificări suplimentare, el  face dreptate pur si simplu şi nu accepta o viciere a rezultatului, oricât de multe presiuni se fac asupra lui, de o parte sau alta.

Si revenind în sfera juridică, să mai remarcăm şi faptul simplu şi firesc următor – orice judecată dreaptă se face pe fond, pornind de la realitatea factuală, tinând cont în litera şi spirit de regulile juridice existente. Când în judecarea în spirit şi literă a speţei în cauză, se ştie că o premiză (lista electorală permanentă) este viciată (voit sau nu, din prostie, din ticăloşie, etc.), primul lucru pe care îl face orice judecător care vrea să făcă dreptate este de a înlătura viciul-ficţiune, cerând stabilirea realităţii adevărate, pentru ca apoi să se treacă la judecata efectivă… ceea ce CC a făcut în completul de 9 din data de 2 august, prin decizia publicată în monitorul oficial din 3 august, cu motivare cu tot…

Văzând motivarea CC, acest adevăr care nu le convine, băsiştii au realizat că nu mai au nicio şansă şi au trecut, încercând o mistificare fără precedent în analele justiţiei, şi cu concursul interesat politic şi pecuniar al sustinătorilor politici din UE şi SUA şi desigur cu o propagandă de tip nazist (Goebels pare a fi fost mic copil.. ) s-au comis pe rând sau în acelaşi timp ilegalităţi care îţi sparie mintea (…măsluirea motivaţiei CC, presiuni şi şantajuri inimaginabile asupra justitiei, forţarea publicării ilegale a unei aşa-zise erate, implicarea în lupta politică a parchetului general, scurgerea către presă a unor înregistrări de convorbiriri între miniştrii de către procurori mafioţi, etc., etc….)

Oare, vorba poetului, “ce-i mână în luptă” cu atâta fanatism pe băsisţi? …simplu: faptul că rămân descoperiţi în faţă multiplelor ilegalităţi efectuate în regimul băsescu, mai ales în perioada guvernărilor de boci şi ungureni… şi încearcă, cred ei, să acopere ilegalităţi cu ilegalităţi şi mai mari…

P.S. – pentru comentatorii şi telectualii băsisti, gds-işti, etc.: lăsaţi sofisticăriile de doi bani deoparte; în al 25-lea ceas, cereţi firescul democratic din partea preşedintelui vostru suspendat de parlament şi demis de fapt de electorat: DEMISIA.

Etichete:, , ,

6 comentarii pe “Ivi: Adevărul care nu convine băsismului, băsistilor din ţară sau străinătate”

 1. Florin 13 august 2012 la 12:33 PM #

  Argumentatie pertinenta, cred, in materie de politica. La asta nu ma pricep si inghit orice. Lamentabil in materie de fotbal. La asta ma pricep si n-am auzit de vreun gol anulat lui Maradona, la sfarsitul meciului, pe motiv ca l-ar fi marcat cu mana. Si pe niciun alt fel de motiv. S-a auzit ultimul fluier…gata!
  Incercati, deci, alta justificare pentru noi, astia, prostimea care nu intelege minunatele realizari ale USL. La fotbal se pricepe (aproape) tot romanul. Va dati cu stangu-n dreptul daca insistati, ca sa ramanem la fotbal…

  Apreciază

  • Ivi 13 august 2012 la 3:38 PM #

   ..mutatis mutandis, este o comparatie exemplificare si nimic mai mult …un arbitru de fotbal, care se respecta, si vrea sa arbitreze corect, in situatii ambiguee, se poate consulta cu tusierul (asta chiar este in regulamentul de fotbal…) si desigur se vorbeste de ,mai mult timp si de posibilitatea introducerii unor video pentru a putea fi consultate in situatii confuze (ceva de tipul sistem Hawk-eye de la tenis…)
   …revenind la speta noastra, s-a tot vorbit de basisti despre „a nu schimba regulile in timpul procesului electoral”, insa a cere clarificarea unei liste viciate nu inseamna a schimba regula in timpul jocului, ci doar a cere ca o realitate in baza careia se face o judecata (…lista electorala permanenta) sa nu fie fictionala si/sau viciata voit sau nevoit in decursul celor cel putin 10 ani de „masluire in sus a listei” cand e clar pentru toata lumea (si recensamantul de anul trecut confirma acest lucru) ca populatia Romaniei a scazut chiar dramatic…

   Apreciază

 2. Rodica Gabriela Kalimtzakis 13 august 2012 la 8:05 PM #

  Am o stare de spirit care nu-mi permite să spun decât că, aveţi perfectă dreptate, „coşmarul ” provocat de listele permanente i-a determinat pe toţi, dar mai ales pe cel care-i conduce din Logan, să amestece în procesul electoral ” trupele de comando „, care nu ştiu pe cine mai sperie, dar ştiu că pe foarte multă lume provoacă, să bulverseze întreaga societate românească, dar pentru ca efortul şi costurile să merite, le propun să schimbe cele 7,4 milioane de voturi DA , în voturi NU şi invers, pentru că au tot ce le trebuie, liste, procese verbale, etc şi astfel, vor reuşi să demonstreze că poporul a spus „NU „, mai sta, du-te.

  Apreciază

  • Ivi 13 august 2012 la 10:50 PM #

   Va inteleg frustrarea …eu insumi m-am revoltat si ma revolt in continuare cand am vazut si vad in continuare cum „intelectuali respectabili, in general de dreapta”, au fost „sedusi” doar prin faptul ca presedintele demis de fapt de electorat a condamnat fatarnic comunismul si apoi i-a transformat treptat prin mercenarizare doar in simpli propagandisti (as spune chiar in „haita de zombi propagandisti”…) ai unui presedinte comunisto-securistoid in mentalitate si comportament …e mare pacat, insa, odata cu aparitia cartii lui Lucian Boia despre „Capcanele istoriei”, vedem ca nimic nou sub soare in „tradarea intelectualilor”…

   Apreciază

 3. IviRea 15 august 2012 la 3:04 PM #

  Din păcate, valorile democratice sunt pentru momit cățeii naivi care urmează să intre în dresaj și să intre la sania afacerilor Gordonilor și altor lobbyști care-și fac de cap prin noile colonii. Eu cred în ele, nu în cei care le folosesc ipocrit și le distrug. Asta-i cumplita realitate: se pedepsesc popoare de către populiștii ghidonați de mahării finanțelor avizi de parașute aurite. Unde se poate ajunge? Din nefericire, extremele se atrag și se susțin reciproc … ca să intre în cele din urmă în conflictul de tip pierzanie-pierzanie … Restul este despre sexul îngerilor sau despre cheful de pe Titanic.

  Apreciază

 4. berenger1 17 august 2012 la 8:17 AM #

  o intrebare care ma framanta: sa zicem ca ai dreptate, si ca un proces democratic atat de important necesita o imagine reala asupra cifrelor. dincolo de retinerea obiectiva privitoare la limitele cunoasterii umane in general, problema fundamentala e alta: in afara de cei morti aflati pe listele electorale, restul, pe baza caror legi, pe baza caror documente, pe baza caror proceduri sunt eliminati de pe liste in mod neabuziv?

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: