Ivi: Scrisoare deschisa adresata doamnei Mungiu

Prietenul meu Ivi a pus pe „Romania Curata” urmatoarele randuri, ca si comentariu. Am aprobarea lui pentru a transforma comentariul intr-o scrisoare deschisa. Pretenii isi vor da seama de ce!

Scrisoare deschisa adresata doamnei Mungiu!

– o societate nu se poate (re)construi pe minciuna si aberatie normativa –

Doamna Mungiu, stim toti ca listele electorale permanente sunt umflate (sunt fictiuni pur si simplu) …si cred ca analiza facuta de Cristian Grosu si Razvan Diaconu de la „Curs de Guvernare” (vezi linkul – http://cursdeguvernare.ro/alegeri-2012-populatia-scade-electoratul-creste-am-coborat-la-1904-milioane-de-locuitori-am-urcat-la-1831-milioane-de-votanti.html) este pertinenta, de bun simt si indubitabila.

In acelasi timp, ca mine si multi, multi altii, militati pentru respectarea regulilor jocului/ procesului democratic electoral (neschimbarea in timpul jocului a regulilor este fireasca si trebuie ca in noua constitutie sa se prevada clar si expres acest lucru…).

Dar doamna Mungiu, chiar pe o logica de bun simt (si cu atat mai mult pe o logica juridica…), „lista electorala permanenta” nu este, nu face parte din regula jocului. In acest sens, daca „regula jocului / procesului electoral” este de natura normativitatii, „lista electorala permanenta”  este de natura factualitatii (ca realitate, ca existenta, ca fapt supus schimbarilor si evolutiilor) si deci, chiar daca s-a intrat in procesul electoral cu o evaluare incorecta, practic cu o „fictiune de lista electorala permanenta”, nu se poate sa nu se tina seama de adevarata situatie.

Astfel, Curtea Constitutionala, ca judecator suprem, daca vrea (si de fapt trebuie) sa judece corect (fara ingerinte si interese politice de o parte sau alta, din tara sau din strainatate, etc…), si fara dubii, trebuie sa tina cont de „realitatea ca realitate, deci adevarata” si nu de „realitatea ca fictiune, deci minciuna”.

De acceea doamna Mungiu, sunt sigur ca sunteti de acord cu mine ca hotararea si motivatia CC din 2 august, publicata in MO din 3 august, de a cere actualizarea listelor electorale permanente, adica de a i se prezenta o „realitate adevarata” si nu „irealitatea-minciuna” cu care s-a intrat in procesul electoral al referendumului, este fireasca si chiar obligatorie, daca se doreste sa se dea un verdict bazat pe adevarul faptelor si nu pe „minciuna listei initiale electorale permanente” umflate si/sau manipulate in functie de  „vointele si/sau dorintele” partizane ale unora sau altora.

In aceasta situatie, doamna Mungiu, sa inteleg ca dumneavoastra sustineti ca, pentru calculul cvorumului, raportarea sa se faca la „fictiunea minciuna – lista electorala permanenta initiala” ?

Asa este doamna Mungiu, am inteles eu bine sau nu?  Chiar sustineti aceasta aberatie, aceasta nedreptate, doar pentru ca asa a zis (mai bine sau mai putin bine informat, oricum manipulat), chiar cine doamna Mungiu, Bruxelle-ul ? Whashington-ul? …si atunci chiar nu mai conteaza adevarul, nu mai conteaza factualitatea, nu mai conteaza dreptatea, nu mai conteaza votul democratic, ci conteaza doar „cine e mai puternic”?

Reclame

Un comentariu pe “Ivi: Scrisoare deschisa adresata doamnei Mungiu”

  1. berenger1 17 august 2012 la 8:10 AM #

    doua lucrusoare, pe care un consilier prezidential ar trebui sa le stie: 1. legea trebuie sa sufere de… predictibilitate. cu alte cuvinte, pentru a organiza o manifestare democratica de amploare, ca un referendum, de exemplu, organizatorul trebuie, atat la nivel birocratic, cat si la nivel pragmatic, sa opereze cu niste date clare si netransformabile (iar aceste date nu se afla intr-o analiza pe un blog, oricat de serioasa ar fi, nici in date provizorii ale unui recensamant prost organizat si boicotat, ci in cifre oficiale furnizate de mai). asa spune legea, asa spun limitele mintii umane. 2. graba organizarii referendumului este in raspunderea exclusiva a usl. fortarea limitelor temporale a creat sirul intreg de presiuni care v-au invins. fiecare doarme asa cum isi asterne.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: