Conferință de presă a președintelui PNL, Crin Antonescu, la finalul reuniunii BPC și a CNEx 19 octombrie 2012

”Bună ziua!

Suntem la capătul unei zile încărcate, unei zile așteptate. Am avut reuniunile Biroului Politic Central și Consiliului Național Executiv și sigur că subiectul principal al acestor reuniuni a fost definitivarea candidaților PNL pe listele USL, pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Probabil că deja sunteți la curent cu cele mai importante decizii luate. Permiteți-mi să le rezum, foarte concetrat, încercând să țin cont de importanța acestor decizii pentru noi ca partid, dar și, prietenos cum mă știți, de gradul de interes pe care dumneavoastră l-ați dovedit în legătură cu unele dintre acestea.

Așadar, am propus Biroului Politic Central demiterea președintelui PNL Sector 1, domnul Vlad Moisescu și dizolvarea Biroului Teritorial Sector 1. Este o propunere care a fost votată, adoptată de către Birou, cu 24 de voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă”, 2 ”abțineri”, încerc să fiu cât mai scrupulos cu aceste cifre, dizolvarea Biroului cu 25 de voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă”, 3 voturi anulate.

De asemenea, deciziile demiterii președinților și dizolvarea birourilor în organizațiile PNL Mehedinți și Dâmbovița au fost adoptate cu majoritate de către Birou și, conform statutului, aceste propuneri votate în Birou au fost înaintate Consiliului Național Executiv. Rezultatul votului la Consiliul Național Executiv a fost: 42 de voturi ”pentru”, 15 ”împotrivă”, un vot anulat, pentru demiterea președintelui, un rezultat identic pentru dizolvarea Biroului Teritorial în cazul Sectoului 1.

Deci, președintele Vlad Moisescu a fost demis, Biroul Teritorial al Organizației Sector 1 a fost dizolvat, de asemenea, cu un vot categoric, al cărui scor exact nu-l mai dau și în celelalte două cazuri – Mehedinți și Dâmbovița.

S-au făcut propuneri de înlocuire și în cazul Sectorului 1 președinte interimar a fost desemnat, prin votul Consiliului Național, Eugen Nicolăescu, care este și președintele al Consiliului de Coordonare pe București. În celelalte două cazuri, la Mehedinți – domnul Marcel Vela, președinte la Caraș Severin și membru al BPC, la Dâmbovița – domnul Mihai Bolintiru.

Doi, s-au solicitat o serie de derogări, în conformitate cu articolul 91, alineatul 4 din statulul PNL pentru un număr de 26 de persoane care au fost propuse pentru a candida pe listele PNL. Este vorba de derogări de vechime, care sunt reglementate în acest statut. Și aceste derogări au fost votate și în BPC, și în Consiliul Național Executiv.

În Biroul Politic au fost adoptate cu doar două abțineri – domnul Varujan Vosganian, îmi fac datoria să-l anunț, una dintre ele. În Consiliul Național Executiv au fost votate în unanimitate, dar precizez și aici că domnul Varujan Vosganian nu se mai afla în sală la momentul votului, deci potențial poate fi socotit la abțineri.

Am pomenit despre aceste derogări pentru că între ele se găsea și derogarea pentru domnul George Becali față de viața, activitatea, opera căruia dumneavoastră manifestați un interes constant și din ce în ce mai intens. Dar încerc încă o dată să adaug că printre cei pentru care s-a obținut derogare sunt nume cunoscute și sper să nu-mi scape vreunul, cum este cel al profesorului Daniel Barbu, al profesorului Vlad Nistor, al colegului dumneavoastră, realizatorul de televiziune și omul de presă Rareș Bogdan, al cunoscutului regizor și personalitate a societății civile Sorin Ilieșiu, al lui Victor Ciorbea. Pentru domnul Petre Roman n-a fost nevoie, pentru că între timp îndeplinise vechimea necesară în partid. În legătură cu aceste derogări, ele au fost acceptate.

În fine, am discutat despre liste, avem astăzi validată, votată componența acestor liste, impropriu spus, e vorba de candidații pe colegiile uninominale. Orice întrebare aveți aplicată în această privință va primi un răspuns. Aș spune doar, dintre chestiunile care erau în interesul public, că domnul senator Ioan Ghișe a rămas pe colegiul său în județul Brașov, va candida la Senat pentru Partidul Național Liberal, pentru Uniunea Social Liberală și pot spune că PNL îl consideră pe senatorul Ioan Ghișe unul dintre cei mai buni parlamentari ai săi și ca exprimând cu curaj, cu consecvență, chiar și în formele sale de protest, lucruri pe care le susținem și noi, toți ceilalți liberali.

Aș spune chiar că, până la urmă, prezența domnului senator Ioan Ghișe a fost decisă de Consiliul Național și a fost acceptată, deci nu a fost aici un conflict, și de președintele organizației județene Brașov, președintele CJ Brașov, domnul Căncescu, care inițial avusese rezerve în legătură cu această chestiune.

De asemenea, un principiu pe care l-am anunțat este acela că marea majoritate, dacă nu cumva aproape toți cei care au fost în funcții și-au  păstrat colegiile, și-au păstrat mandatul. Avem nume noi, sperăm să avem cel puțin o treime din corpul parlamentar liberal alcătuit din oameni care nu au mai fost în Parlament, în așa fel încât să putem construi un grup liberal cu o forță ca număr, dar și din punct de vedere al calității, fără precedent în perioada de după 1990. Aceasta este ținta noastră, acesta este obiectivul nostru ca partid și așa cum ne-am îndeplinit obiectivul de creștere spectaculoasă la nivelul administrației locale, nutrim speranța că și acest obiectiv va fi îndeplinit.

Cel mai important lucru pentru noi toți este acela ca Uniunea Social Liberală să obțină un scor cât mai mare, ceea ce înseamnă că și pentru liberali, desigur, ca și pentru partenerii noștri, numărul de mandate de parlamentari obținut să fie mai mare.

Aș mai adăuga un singur lucru înainte de a vă invita să ne puneți întrebări că, din câte am înțeles, la un moment dat a circulat în discuțiile și comentariile dumneavoastră, s-a discutat, s-a alăturat demiterea președintelui de la Sectorul 1, dizolvarea organizației de la Sectorul 1, de tema Becali. Nu au niciun fel de legătură, absolut niciun fel de legătură. Atunci când s-a discutat în Biroul Politic Central, săptămâna trecută, despre acordul cu Gigi Becali domnul Vlad Moisescu, ca de altfel nici altcineva nu a votat împotrivă. Mi se pare chiar, dacă nu greșesc, că Vlad Moisescu este cel care a propus ca președintele partidului să fie mandatat să poarte o discuție cu acești oameni. Deci o rezistență eroică, între ghilimele, împotriva adoptării, fie și formale, a lui George Becali drept cauză a acestei demiteri este o chestiune cu totul fantasmagorică și de altfel cred că dumneavoastră sunteți cei mai informați oameni din România de faptul că altele erau motivele și nicidecum acesta.

Mă opresc aici și vă dau cuvântul.”

Întrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist: Ne puteți spune atunci care au fost motivele pentru care trei lideri de filiale au fost astăzi demiși?

Crin Antonescu: Da. În cazurile Mehedinți și Dâmbovița – ineficiența, slaba performanță a organizației, insuficienta ei capacitate de a atrage membrii noi și oameni importanți din județul respectiv, faptul că, de mai multă vreme, în parcursul acestui ciclu electoral noi am atras atenția conducătorilor acestor organizații că trebuie să facă ceva să țină pasul cu celelalte, că oricât am fi și rămânem colegi și prieteni nu putem să continuăm cu formule care nu reușesc să țină pasul din punct de vedere al performanței organizatorice și electorale.

În cazul Sectorului 1, îndelungata, intensa și deja binecunoscuta activitate pe care oamenii aflați în fruntea acestei organizații au desfășurat-o în contradicție cu strategia, cu interesele și uneori cu deciziile PNL. Noi, liberalii, suntem niște oameni care avem tot felul de forme de pluralism și diferențele de opinie, exprimarea lor liberă, publică, ceea ce este apanajul PNL, toate celelalte partide au așa o regulă și anume că se ceartă în interior, pun puncte de vedere diferite, dar în afară nu spun nimic despre asta. Tradiția noastră asumată este că putem și nimeni vreodată nu a fost sancționat sau nu a fost pus în discuție sub niciun președinte sau sub nicio conducere a PNL dacă și-a spus și public părerea divergentă față de deciziile care s-au luat.

Sigur, avem cu toții obligația de a respecta acele decizii, dar ieșim afară deseori și spunem ”s-a luat o decizie proastă, o s-o respect, dar e proastă”. Asta este, repet, din punctul meu și al tuturor colegilor mei, o bogăție a PNL, o notă specifică la care eu nu voi renunța niciodată. Nu vorbim despre așa ceva, vorbim despre faptul că este de neacceptat, nicăieri, și în orice caz noi nu vom accepta ca în vreme ce un întreg partid, cu toți oamenii săi, se mobilizează, dă o bătălie politică, așa cum a fost cazul la referendum, o bătălie politică în numele a milioane de oameni, unii dintre noi să trădeze. Cuvântul este spectaculos, dar până la urmă este simplu.

N-a uitat nimeni ce s-a întâmplat la referendum, în plină campanie electorală, când domnul Chiliman a găsit cu cale să citească proclamații scrise de Dan Andronic, probabil, sau de ucenici din școala acestui maestru care a nenorocit pe toți, de la Năstase la Băsescu, trecând prin Tăriceanu.

N-a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a calificat pe toți drept grup infracțional, ce-i drept, într-o convorbire privată, dar care cum știți, prin grija unora pe care domnia sa îi cunoaște mult mai bine decât noi, a ajuns în presă și nu poate nimeni să ignore faptul că atunci când pornești o bătălie poți pleca cu trădători în rândurile tale, dar pentru că nu-i știi. În momentul în care îi știe toată lumea, în momentul în care îi vede toate lumea te pui într-o postură ridicolă și descurajezi și oamenii pe care îi chemi să vină după tine.

Ori, eu am pus problema la fel de tranșant cum o pun în fața dumneavoastră și am cerut, în sensul acesta, o decizie. Pentru că nu avem cum să dăm bătălia cu adversari atât de puternici, și nu avem cum să câștigăm această bătălie, mai ales, dacă nu avem acest minimum de coerență. Cu diferențele noastre, cu disputele noastre, cu competițiile noastre, care sunt absolut firești, nu putem să lucrăm la aceeași unitate cu adversarul politic, în timpul războiului.

Vreau să vă mai aduc la cunoștință, pentru că am uitat, și vă cer scuze și dumneavoastră, și domniei sale, s-a mai decis, tot în unanimitate, că sunteți colecționari de scoruri – așa s-a întâmplat azi, au fost mai multe unanimități, nu este un obicei al nostru – ca domnul vicepreședinte Rareș Mănescu să fie coordonatorul național al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012.

Jurnalist: Domnul Moisescu spunea că nu a trădat și că scorul scos de Sectorul 1 la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost de 41%, mai mare decât media pe București a celorlalte sectoare. Aveți și alte argumente, dovezi că Sectorul 1 a trădat?

Crin Antonescu: Eu nu am făcut nicio referire la scorul la referendum. Scorul la referendum este un scor sub media țării, nimeni nu a acuzat organizația sau pe domnul Moisescu de acest scor. Dar suntem la București. La București, că au venit 41%, că ar fi venit 80% sau că veneau 10%, asta este decizia cetățenilor. La București, nu primarul scoate oamenii din casă sau îi împinge la loc în casă. Deci să nu ne legăm de rezultatul la referendum că acolo atâta au venit bucureștenii, foarte mult de altfel, pentru anotimpul și momentul și boicotul care au marcat aceste alegeri. Deci nu e vina, nu e meritul domnului Moisescu.

În legătură cu argumentele, discuția să știți că nu s-a purtat la tribunal, s-a purtat într-un for politic. Și credeți-mă că în acest for politic toată lumea știa demult ce se întâmplă. Și cred că și dumneavoastră știți.

Jurnalist: Această trădare despre care vorbiți în cazul liderilor de la Sectorul 1 nu era suficientă pentru a cere excluderea lor din partid? Cum ați caracteriza speech-ul domnului Gigi Becali în legătură cu primarul Sectorului 1?

Crin Antonescu: Da, ca să vă spun sincer, din punctul meu de vedere da, ar fi fost suficient pentru a cere și excluderea din partid. Însă, suntem în fața unei campanii electorale. Organizația, chiar domnul Moisescu însuși trebuie să aibă șansa să activeze în această campanie electorală și interesul electoral al partidului este cel mai important argument în acest moment. Eu cred că domnul Vlad Moisescu, domnul Chiliman însuși vor fi oameni care vor lupta în campania electorală și ca atare nu puteam să îi privez, altfel pe bune motive, sau să propun privarea lor de această posibilitate. Ar fi fost în detrimentul partidului. Doi, nu cunosc discursul lui Gigi Becali despre primarul Sectorului 1 și sper că nu a existat un asemenea discurs sau, în fine, că a fost foarte scurt. Chiar nu știu.

Jurnalist: O să vă spun foarte scurt: “Andrei Chiliman este un nimeni”.

Crin Antonescu:Nu sunt de acord, este primarul Sectorului 1.

Jurnalist:Ce credeți, ce valori aduce Becali pentru PNL?

Crin Antonescu:Dar de ce nu vreți să știți ce valori aduce Daniel Barbu? Am mai spus-o. În legătură cu asta, acordul – până la urmă este un acord, ca și în cazul domnului Ciorbea – acordul nostru cu domnul Becali este următorul: noi oferim – și este un acord pe care domnul Becali ni l-a propus, pe care noi l-am analizat și pe care am decis, repet, nu eu, Antonescu, sau Rareș Mănescu, ci forurile cele mai largi ale partidului și apoi ale USL, să-l acceptăm.

Domnul Gigi Becali are un electorat, are o zonă de comunicare care este chiar mai mare decât electoratul său. Atâta vreme cât domnul Gigi Becali își asumă programul, intențiile, valorile Uniunii Social Liberale și atâta vreme cât respectăm împreună niște reguli, noi am decis că putem fi împreună la aceste alegeri. Ce se va întâmpla mai departe, dacă domnul Becali se va simți în largul său în Partidul Național Liberal, dacă Partidul Național Liberal va decide lucruri în legătură cu aceste raporturi mai departe, vom vedea. Deocamdată suntem împreună într-o bătălie electorală, am încredere în bunele intenții ale lui Gigi Becali, am încredere în capacitatea sa de luptă electorală, cred că n-o supralicitez, dar cred că nici nu trebuie subestimată și în condițiile în care această alianță s-a constituit ca o alianță deschisă, gata să primească pe oricine nu are niște probleme grave de natură politică sau legate de justiție și corupție, nu văd de ce un personaj pitoresc, contestat, cu lucruri discutabile, ca domnul Becali, nu putea fi primit.

În Uniunea Social Liberală și în Partidul Național Liberal există mulți alți oameni care sunt contestați, eu sunt unul dintre ei. Vedeți foarte bine, cunoașteți că există o adevărată industrie care se ocupă cu imaginea sau cu anti-imaginea lui Antonescu în fiecare zi, știți bine. Nu știu dacă faceți parte din ea, presupun că nu, dar știți despre ea – acolo lucrează niște oameni, e normal. Atâția alții, aș putea să merg spre extremă și să spun că nu prea cunosc politician liberal sau neliberal care să nu fie contestat, care să nu fie acuzat, care să nu fie ironizat, care să nu fie tratat de sus de către o mână de înțelepți, sigur, de serviciile cărora beneficiem toți de când ne știm. Așa încât e simplu, asta este. Nu e vorba, încă o dată spun, o spun apăsat, o spun privind pe oricine în ochi, nu a fost vorba și nu va fi vorba de nicio înțelegere de natură financiară între Partidul Național Liberal, între mine ca președinte, între Rareș Mănescu, ca președinte al organizației care i-a dat acest loc lui Gigi Becali, și domnia sa.

Eu știu că sunt oameni care scriu, care recită, care plâng, care rând și nu sunt în stare și nu au fost în stare niciodată în 20 de ani să facă chestia asta fără bani. Noi nu avem nicio treabă cu banii în această relație cu Gigi Becali, absolut niciuna. Că Gigi Becali, sigur, își va finanța în limitele legii propria campanie în colegiu său, asta e ceva normal, dar nu există nici un leu între Partidul Național Liberal, între mine sau oricine altcineva dintre colegii mei și Gigi Becali.

Jurnalist: Domnule președinte, aveți trei foști premieri pe listele de candidați ai PNL, pe listele comune ale USL. Ne puteți spune unde vor candida domnul Petre Roman și domnul Victor Ciorbea?

Crin Antonescu: Vă pot spune cu siguranță.

Jurnalist: Și doi, ați spus că sunt 26 de derogări. Câți parlamentari care au intrat în ultima vreme, care au venit din alte formațiuni politice au beneficiat în momentul de față de aceste derogări?

Crin Antonescu: Da. Haideți să vă spun în legătură cu premierii. Domnul Călin Popescu Tăriceanu va candida acolo unde domnia sa, până la urmă, a ales să candideze și acolo unde nimeni nu l-a împiedicat. Noi am refăcut o negociere cu PC și am luat înapoi colegiul respectiv, deci nu a existat în niciun fel vreo confruntare în care, vitejește, domnul Moisescu, domnul Chiliman ajutați din stradă de domnul Orban să fi determinat conducerea partidului – am făcut-o imediat.

Domnul Petre Roman va candida pe un colegiu de deputați în municipiul Brașov, iar domnul Victor Ciorbea va candida pe un colegiu de deputați în Sectorul 2 al Capitalei.

În legătură cu cei care au fost parlamentari și au venit de la alte partide, încerc un efort. Din Partidul Democrat îl avem pe domnul senator Ovidiu Marian, care este președintele Comisiei de buget-finanțe și în acest moment, care va candida la Arad în colegiul său.  Cred că va fi în competiție, între alții, și cu Mihai Răzvan Ungureanu. Domnul Ovidiu Marian este un personaj suficient de cunoscut, e un om care nu are nicio problemă de reputație, e un om cu care Partidul Național Liberal nu a avut polemici, mă rog, de natură joasă și care de când suntem împreună a fost un coleg cât se poate de corect și suntem cu toții de acord că este un om cu care n-avem niciun fel de problemă, ba chiar suntem onorați să fim colegi.

Mai este doamna Mihaela Popa, la Iași, la deputați – aceeași situație. Călin Potor, la Alba, Octavian Bot, care a fost de fapt primul, cu mult înaintea grupului Frunzăverde, care a părăsit Partidul Democrat cu declarații publice și a venit la Partidul Național Liberal, care candidează și el în București, Iosif Secășan, la Caraș și domnul Dumitru Pardău de la Suceava, iarăși un om care întotdeauna a avut raporturi perfect decente cu partidul din care de altfel plecase, pentru că domnul Dumitru Pardău a revenit în Partidul Național Liberal.

Jurnalist: Câți parlamentari actuali nu sunt susținuți pentru a candida la un nou mandat?

Crin Antonescu: Foarte puțini, nici n-aș știi să spun. Doamna senator Minerva Boitan de la Sibiu nu a mai dorit să candideze. Cred că domnul Cristian Țopescu nu mai este – propunerea organizației a fost alta, ceea ce nu înseamnă că nu continuăm să avem tot respectul, toată prietenia, toată deferența față de Cristian Țopescu, domnul Gheorghe Gabor, dar care a oscilat între Parlament și o altă variantă, și până la urmă am reușit să închidem dosarul Brașov, și Viorel Buda, vom vedea. Deci sunt sub cinci și cazuri în care, repet, au avut oamenii și alte opțiuni.

Jurnalist: Domnul Ludovic Orban se găsește pe lista finală a PNL?

Crin Antonescu: Domnul Ludovic Orban! Dumneavoastră asta nu vreți să înțelegeți și mă mir, domnule Romulus, vă spun așa, colocvial, și numai cu numele mic, dar asta e o formulă de complicitate între noi. Dumneavoastră sunteți bine plasat ca să știți că în Partidul Național Liberal există relații politice care pot fi foarte dure la un moment dat. Ia numai să ne gândim cam care erau relațiile politice între domnul Chiliman și domnul Tăriceanu acum vreo trei ani sau între mine ce bune erau și domnul Chiliman acum trei ani. Există relații politice, competiții, bătălii politice și există relații între oameni care sunt de douăzeci de ani împreună și asta e relația între mine și domnul Tăriceanu, între mine și foarte mulți, dacă vorbesc acum de mine, între altele și probabil în cel mai înalt grad, între mine și domnul Ludovic Orban. Deci dacă nu a existat și… Nu i-a trecut nimănui prin cap să pună în discuție candidatura lui Ludovic Orban. Bineînțeles, nu s-a pus problema în felul acesta.

Jurnalist: Pentru că a venit vorba de domnul Ludovic Orban, mi-aș permite să vă evoc o declarație făcută de dânsul…

Crin Antonescu: Așa, așa. Dar spuneți-mi, eu nu am apucat nici declarațiile domnului Becali, nici ale domnului Orban și, vă dați seama, declarațiile lor împreună cât pierd. Nu sunt ironic acum, sunt mare, mare amator de declarații Becali, respectiv Orban.

Jurnalist: În contextul candidaturii domnului Becali, domnul Ludovic Orban a făcut următoarea declarație, o sintetizez cât mai scurt: ”Sunt mii de liberali care mi-au transmis nemulțumirile lor și le-aș transmite la rândul meu să voteze la alegeri candidații liberali de valoare și serioși”.

Crin Antonescu: Unii numără idei, tot ăia cred despre alții că ăia numără oi, unii numără apeluri telefonice sau SMS-uri. N-am nimic de comentat. Eu cred că Ludovic Orban este un luptător politic, ca și George Becali, în fine, deci sunt luptători, și e un luptător suficient de versat ca să înțeleagă că noi vom cere tuturor cetățenilor români cu drept de vot să voteze toți candidații Uniunii Social Liberale. Sunt convins că o va face și domnul Orban. Să nu aveți cumva impresia că între domnul Orban și domnul Becali nu există o relație personală, dacă nu politică, mai veche și până la urmă de amiciție – nu vă luați după aparențe – și în sensul acesta nu m-ar mira să-l văd pe domnul Orban în campania domnului Becali și viceversa și așa ar fi frumos, așa ar fi colegial, așa ar fi până la urmă potrivit, dar sigur că nu e o obligație.

Jurnalist: Iertați-mă, o întrebare: Romulus Georgescu se referea la posibilitatea schimbării unor candidați în urma dizolvării conducerilor celor trei filiale. Este posibil în momentul de față ca acei candidați care au fost validați în structurile de conducere locale, unii dintre ei să fie schimbați?  Mă refer, de exemplu, la Sectorul 1, unde ar putea fi vorba de Vlad Nistor.

Crin Antonescu: Au fost candidați, în fine, validați sau invalidați, candidați schimbați conform atribuțiunilor statutare. La Sectorul 1, din patru propuneri pe care fosta conducere a acestui sector le-a avut și anume Călin Popescu Tăriceanu la Senat, Ludovic Orban la Cameră, Diana Tușa la Cameră, acestea trei au fost validate fără niciun fel de discuție. A fost înlocuită o propunere, a domnului Cristi Dumitrescu cu profesorul Vlad Nistor, din considerente care țin, repet, de convingerea noastră, a forurilor decidente, că domnul profesor Nistor, care e de altfel demult alături de noi, este o un câștig pentru Partidul Național Liberal și un câștig pentru Parlamentul României. Am considerat că e potrivit să candideze în București și cred că rezultatele ne vor da dreptate.

Jurnalist: Domnule președinte voiam să vă întreb unde va candida domnul Sorin Roșca Stănescu și dacă domnul Honorius Prigoană mai este pe listele PNL?

Crin Antonescu: Domnul Sorin Roșca Stănescu va candida la Senat în județul Dâmbovița, iar domnul Honorius Prigoană nu este printre candidații Partidului Național Liberal la aceste alegeri. Aș vrea de altfel să spun, lăsând la o parte întrebarea dumneavoastră, că sunt mulți colegi pe care i-am fi vrut în Parlament și nu-i avem. Nu a fost deloc ușor să amenajăm aceste candidaturi, să le amenajeze organizațiile județene și atât cât a fost menirea noastră să o facem și noi pentru că avem mulți oameni de valoare, există mulți oameni de valoare care au fost gata să ni se alăture acum. Acest fapt ne bucură, el face însă dificile alegerile.

Există oameni, de exemplu, de mare ținută intelectuală, de mare experiență politică, vechi membri ai Partidului Național Liberal, ca să dau numai exemplul unui om pe care îl stimez foarte mult și care îmi este foarte drag, Radu Boroianu, fost ambasador, fost ministru al Culturii, cu care am convenit ca mai degrabă să ne ajute cu experiența domniei sale în viitorul Executiv, dacă consimte să-mi dea o mână de ajutor, fie și oficial, în calitate de consilier al președintelui – sunt mulți oameni. Există oameni pe care i-am fi vrut în Parlament pentru că le știm convingerile, pentru că muncesc de mulți ani în Partidul Național Liberal, pentru că ar fi fost foarte buni parlamentari. Din păcate, niciodată locurile nu-ți ajung atunci când ești într-o alianță.

Jurnalist: Domnule președinte, ne puteți spune mai exact care este situația domnului Andrei Chiliman? Ați spus în mod repetat că ar fi motive pentru excluderea domniei sale din partid.

Crin Antonescu: Situația domnului Chiliman, dacă vă referiți la situația sa în raport cu Partidul Național Liberal – alte situații nu cunosc și nu vreau să am de a face – situația domnului Chiliman este aceea de membru al acestui partid, de vază, evident. Este primarul Sectorului 1, este unul din primarii partidului foarte importanți, respectați ca atare și nu a existat nicio discuție despre excluderea domnului Chiliman. Dacă era în Biroul Teritorial, nu mai e, dar cred că nu era.

Jurnalist: Ne dați și listele cu candidați?

Crin Antonescu: Să vă dăm listele? Dar nu sunt liste, sunt…da, listele de nume, de candidați. Nu știu asta, domnul Fenechiu le are….

Relu Fenechiu: Eu zic să nu le dăm până nu sunt finale..

Crin Antonescu: Domnul Fenechiu rar dă ceva… Săptămâna viitoare, domnul Helvig, cu înțelepciunea și cu răbdarea germanică…

Jurnalist: Domnule președinte, mă scuzați, domnii Chiliman, Moisescu și Orban fac o declarație de presă la sediul PNL Sectorul 1 din Magheru. Știți ceva?

Crin Antonescu: Avem un televizor? Îl urmărim împreună? Nu, nu știu nimic, e normal, dreptul domniilor lor.

Dacă nu mai sunt întrebări, vă mulțumesc.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Conferință de presă a președintelui PNL, Crin Antonescu, la finalul reuniunii BPC și a CNEx 19 octombrie 2012”

  1. GIM 20 octombrie 2012 la 9:26 PM #

    MERSUL CORUPŢIEI PIRAMIDALE
    comunicatpentruromani.blogspot.ro

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: