Provincianews.ro: Necunoscut la Cluj, prietenul din studenție al lui Crin Antonescu a avut cel mai mare procentaj dintre candidaţii USL la Deputaţi şi a intrat în Parlament

Radu Zlati a venit de la Sighetu Marmaţiei şi, într-un timp scurt, dacă e să ne raportăm la viaţa în politică, a reuşit să-i convingă pe alegătorii din judeţul Cluj să-l voteze. A obţinut cel mai mare procentaj dintre candidaţii pentru Camera Deputaţilor: aproape 57%. Radu Zlati recunoaşte prietenia cu liderul PNL, dar spune că, în perioada campaniei, n-a făcut apel la legătura sa cu Crin Antonescu.

Radu Zlati şi liderul PNL, Crin Antonescu, s-au cunoscut şi s-au împrietenit în anii studenţiei, căci „două locuri îi pot aduce laolaltă pe bărbaţii din diferite regiuni – armata şi facultatea„, a povestit Zlati, pentru gandul.info, la puţin timp după ce, în august 2012, fusese numit consilier prezidenţial. În acea perioadă, Crin Antonescu era preşedintele interimar al României, întrucât Traian Băsescu fusese suspendat. Atunci l-a numit Antonescu consilier prezidenţial pe Radu Zlati. Ambii au terminat Istorie-Filosofie la Universitatea Bucureşti; au fost căminişti, în Grozăveşti, pentru că „fii ai clasei proletare, nu ne permiteam să stăm în gazdă” şi, mai ales, i-a apropiat dragostea faţă de acelaşi club de fotbal – Steaua -, faţă un anumit gen de muzică, specific acelor ani – „începând de la Deep Purple, Zeppelin, Pink Floyd, evident Beatles“ -, faţă de un anumit gen de literatură şi „faţă de Grecia Antică, amândoi având specializare pe Istorie Antică Universală”.

„Eu cu Crin eram destul de sedentari“

Ca studenţi, Radu Zlati a mai spus sursei citate că el şi Crin Antonescu erau destul de sedentari, nu prea mergeau în excursii, însă aveau un itinerar bucureştean favorit. „Din Grozăveşti, la poalele Dealului Mitropoliei, unde erau două covrigării, la care făceam naveta de două-trei ori pe noapte. Discutam ore şi ore, mâncând covrigi calzi, pe uscat, fără bere, pentru că, în general, nu ne-a plăcut alcoolul, nici chiar sub această formă, şi nici vara“, a povestit consilierul.

„N-am făcut apel la prietenia mea cu Crin Antonescu în perioada campaniei“

Prietenia mea cu preşedintele PNL a jucat un rol REAL în nominalizarea mea ca reprezentant al USL în acest colegiu. Este extrem de GREU să spun cât la sută din voturi mi s-au acordat datorită relaţiei mele de prietenie cu Crin Antonescu. Eu, personal, NU am făcut apel la legătura de prietenie pe care o am cu Crin Antonescu, în perioada campaniei. Au fost, poate, trei întâlniri din 20 cu oamenii în care colegii mei au făcut REFERIRE la relaţia de prietenie, însă eu doresc să păstrez PRIETENIA cu Crin Antonescu privată“, a declarat, marţi, pentru PROVINCIANEWS.RO, viitorul DEPUTAT de Cluj, Radu Zlati.

Sprijinit de membri şi de „maşinăria“ de partid

La Cluj, Radu Zlati a venit de la Sighetu Marmaţiei, unde fusese profesor la Liceul „Regele Ferdinand“. Liderul PNL, Marius Nicoară, a declarat, pentruPROVINCIANEWS.ROcă mai toţi au pus umărul la obţinerea unui scor foarte bun pentru candidaţii partidului. „Am obţinut un scor peste rezultatul dânsului (al lui Radu Zlati – n.r.). Am avut un colegiu bun, cu primari harnici. Partidul, munca, primarii noştri, campania foarte bună, cu toţii am reuşit să-l sprijinim pe domnul Zlati să obţină un scor bun“a declarat, marţi, senatorul Marius Nicoară. Radu Zlati a spus că, deocamdată, familia sa a rămas la Sighetu Marmaţiei, adăugând că are intenţia de a se muta, cu tot cu slujbă, la Cluj. Copiii sunt la facultate în Cluj, stau aici, iar în viitor, nu ştiu acum când, ne vom muta la Cluj. Deocamdată, nu asta e prioritatea, ci activitatea politică“, a explicat, pentru PROVINCIANEWS.RO, viitorul deputat.

Radu Zlati a candidat din partea USL la Colegiul 5 Gherla, Cluj, pentru Camera Deputaţilor, obţinând primul loc cu 10.551 voturi, adică 56,59 % dintre votanţi. Pe locul 2 s-a clasat Felicia Gheorghiu (ARD) – 2.730 alegători (14,64 %).

Radu Zlati şi-a luat numele „Gondolin Shador“

Radu Zlati este un fan al genului fantasy. De acolo s-a inspirat şi pentru numele său din mediul online: Gondolin Shador, două oraşe din literatura fantasy. „Contul meu a fost deschis acum trei ani, când nu ştiam pe ce căi voi apuca în politică. (…) Jumătate din nume luată din universul «Stăpânul Inelelor», iar cealaltă din jocul video «Runes of Magic»“, a dezvăluit Radu Zlati, la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, pentru rtv.net.

Monarhist convins, membru al PNL din 1990

Radu Zlati s-a născut în 1960, „într-o familie multietnică“, după spusele sale. „Am absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie, Bucureşti în 1984 cu o lucrare de licenţă privitoare la riturile de sacrificiu în Grecia antică. Căsătorit, tată a doi copii. În prezent, profesor de istorie-ştiinte sociale – Liceul „Regele Ferdinand“ Sighetu Marmaţiei. Monarhist convins, membru al PNL din 1990“, se arată pe site-ulhttp://national-liberal.ro/radu-zlati.

Pasionat de istorie universală antică şi medievală, filosofie, sociologie, hermeneutică, DTP. Consumator de artă, în general, fan Tolkien, dar şi Saint-Exupéry, ascultând cu aceeaşi plăcere Deep Purple, Sex Pistols sau Lisa Gerrard. Este Cavaler al Ordinului Naţional „Pentru Merit“. Citeşte AICI programul său electoral.

sursa: provincianews

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: