La mulți ani România!

brad-luminat-craciun-2013-1

Peste puține ore intrăm în Noul An. 2013.

Sper că va fi un an mai bun pentru noi toți. Sper că vom avea tăria să învățăm ceva din trecutul recent, să evităm greșelile și să multiplicăm lucrurile bune pe care, totuși, le-am făcut. Noi sau cei din jurul nostru.

Pentru mine 2012 înseamnă tot ceea ce noi, cetățenii, am realizat: de la demonstrațiile înfruntând gerul din ianuarie-februarie 2012, la eforturile făcute în vara lui 2012, la opțiunile electorale din iunie și decembrie. La cumințenia unora și la lupta altora, de la înclinarea în fața cea ce părea inevitabil la încrâncenarea celor care credeau că putem avea, totuși, o șansă să reclădim România.

Îmi doresc, pentru 2013, în primul rând sănătate mie și celor dragi: familie, prieteni… Dar doresc de asemenea înțelepciune, determinare, putere de sacrificiu, cinste, onoare, gând bun și bună voință – conducătorilor acesei țări dar și tuturor celor care gândesc și simt românește.

Anul ce bate la ușă nu va fi unul ușor. Dimpotrivă. Încă vom mai avea de înfruntat problemele cauzate de guvernările 2009-2012; dincolo de acestea alte probleme, mai grave și mai vechi, ale felului în care ne-am clădit societatea românească după 1989. Poate că anul 2013 va însemna și sacrificii. Dar dacă vor fi, sper că vor fi pentru o bună cauză și primii care își vor sacrifica inetersele personale vor fi chiar guvernanții. Sper – ce altceva am de făcut?

Promit însă celor acre mi-au oferit sprijinul, celor acre mi-au oferit votul în decembrie 2012, că nu voi fi doar purtătorul speranței, a mea șia lor. Ci voi fi și un luptător, acolo din locul unde ei m-au trimis, pentru ca această speranță să capete contur și materie. Dar pentru asta voi avea nevoie de sprijinul lor în continuare, pentru că un om de unul singur nu înseamnă nimic – împreună însă, suntem o forță.

Deci doresc tuturor românilor, cunoscuți mie sau nu, un an bun. Credință, speranță și dragoste. Cu ele adânc înscrise în ființa noastră, nu se poate să nu izbândim. Dacă nu noi – atunci cine?

La mulți ani, România!

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “La mulți ani România!”

  1. Florin Moldovan 31 decembrie 2012 la 6:55 PM #

    La multi ani! Mult succes!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: