Comunicat de presa TNL – Respectul pentru istorie ne definește viitorul

1TNLAnul acesta, Tineretul Național Liberal a ales să sărbătorească ziua de 24 ianuarie în fața clădirii Hotelului Concordia unde, acum 154 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost ales și domn al Țării Românești, după ce, la 5 ianuarie, fusese ales domn al Moldovei, realizându-se, astfel, Unirea Principatelor Române.

Astăzi, în intervalul 18.00 – 18.15 va avea loc un flash-mob, promovat în rețelele de socializare, în fața Hotelului Concordia, din str. Smârdan nr. 39, astăzi în paragină.

Prin acest gest, tinerii liberali doresc să atragă atenția asupra faptului că monumentele istorice sunt parte a valorilor naționale și ele trebuie să aducă beneficii românilor atât din punct de vedere al mândriei naționale, cât și din punct de vedere pragmatic. Florin-Alexandru Alexe, președintele Tineretului Național Liberal, a declarat: ”Respectul pentru istorie ne definește viitorul, din multe puncte de vedere. Hotelul Concordia poate deveni un loc de cultură, dar și o atracție turistică în centrul vechi al Capitalei. Suntem conștienți de faptul că, în momentul de față, clădirea Hotelului Concordia se află în proprietate privată, dar trebuie identificate soluții pentru ca românii să beneficieze de pe urma valorii acestei clădiri.”

Referitor la clădirea Hotel Concordia, Ministrul Culturii și Cultelor, Daniel Barbu, a declarat: ”Este o clădire aflată în proprietate privată, în stare de degradare. Este o clădire clasată ca monument istoric. Știu că Primăria Capitalei are un plan de redresare. Este un loc de memorie care merită conservat și voi face demersuri în acest sens.” Hotelul Concordia a fost construit în anul 1852 și se află pe lista monumentelor istorice.

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: