B. Mateescu (Sociollogica): Alegeri parţiale în Colegiul 8, Senat, Bucureşti – consideraţii preliminare

Din cei 12 candidaţi ARD la Senat în Bucureşti, Iulian Crăciun a avut al 10-lea rezultat, cu 17,35% din voturi, terminând cu aproape 3 procente sub media ARD în Capitală.

Din cei 5 candidaţi ARD-dar-nu-PDL la Senat în Bucureşti, Iulian Crăciun a obţinut al patrulea rezultat.

În contextul în care candidatul Dan Voiculescu era vulnerabil, poate chiar cel mai vulnerabil candidat al USL din oraş, strategia de a utiliza imaginea lui Iulian Crăciun în campanie nu a funcţionat. Singurul mod în care se poate justifica o astfel de candidatură repetată este dacă se doreşte ca Iulian Crăciun să reprezinte o figură importantă pentru FC în continuare.

Într-un sens asemănător putea fi citită intenţia lui Mihail Neamţu de a candida. Liderul NR ar fi câştigat ceva notorietate şi în mod sigur experienţă. Poate exersa un set de mesaje sau altul, ca un fel de mic test pentru viitor. De pierdut nu prea avea ce să piardă, chiar şi în cazul unei înfrângeri. În spiritul unităţii, a decis să renunţe.

PDL va rata oportunitatea. Moartea unui partid e înceată, nu se petrece brusc precum moartea unui om. Eventual se va arunca în gol un reformist sau o reformistă, cu organizaţia locală PDL instruită să facă non-combat, aşa, ca o mică pălmuţă înainte de congres. O tactică mai inteligentă ar fi să fie aruncat(ă) în gol o persoană din tabăra Udrea-Falcă de către tabăra Blaga. Dacă nu există energie la fruntea PDL nici măcar pentru aşa ceva, se va susţine candidatura lui Iulian Crăciun.

USL ar trebui să depună eforturi serioase ca să piardă.

PPDD va face show, confirmându-şi rolul de opoziţie vioaie. Vine DD!

sursa: Sociollogica

Etichete:, , , ,

20 comentarii pe “B. Mateescu (Sociollogica): Alegeri parţiale în Colegiul 8, Senat, Bucureşti – consideraţii preliminare”

 1. Traian 1 februarie 2013 la 5:41 AM #

  Ba dimpotriva, stirea de ultima ora e ca Neamtu iar se vrea candidat, desigur, tot pe Facebook 😀

  Apreciază

 2. adrian 1 februarie 2013 la 7:18 PM #

  Sunt curios de pe acum sa vad care va fi rezultatul acestor alegeri partiale pentru ca va fi un barometru al satisfactiei politice a electoratului cu totul indiferent de numele aruncate in lupta

  Apreciază

 3. pozedecat 1 februarie 2013 la 7:24 PM #

  Constat ca nu mai pot sa postez ca adrian (analizaistoricoarhitecturala). Data trecuta cand v-am mai semnalat chestia asta mi-ati transmis ca sa ma duc la hotnews ca sa nu denigrez PNL prin ideile exprimate. V-am intrebat daca este un comentariu pe care l-ati facut dintr-o confuzie de persoana sau daca era chiar mesajul intentionat. Va mai rog o data sa-mi raspundeti la aceasta intrebare.
  Intreb pentru ca am mai avut probleme de conectare la platforma wordpress iar @Traian poate sa confirme asta.

  Apreciază

  • Gondolin 1 februarie 2013 la 8:01 PM #

   dacă v-am răspuns înseamnă că nu ați fost banat (de altfel nici nu am posibilitatea banării în wordpress, ci doar a ștergerii/neaprobării unor comentarii).

   Apreciază

   • pozedecat 1 februarie 2013 la 8:40 PM #

    Atunci regret sa va spun ca exista o problema tehnica pentru care imi este imposibil sa comentez cu indicarea adresei si a blogului meu ci numai cu aceasta „infatisare”. De altfel, acest blog l-am facut pe wordpress tocmai pentru ca a aparut aceasta meschinarie a platformei wordpress ce nu-ti ofera posibilitatea (sau nu mai ofera?) de a comenta venind din blogspot.com astfel ca acum am un vehicul de comunicare. Mesajele pe care le incerc a trimite ca inainte, via a-craciunescu.blospot.com (analizaistoricoarhitecturala) cu adresa de mail aferenta, pur si simplu dispar in neant desi bara generala de navigare internet imi arata /comment numarul … ca si cum comentariul ar fi fost inregistrat.
    Data trecuta am crezut ca vi s-a parut exagerata nemultumirea mea (comentasem „anonim” dar totusi ca adrian) fata de practica aceea a comunicatelor unor filiale. Imi pare rau dar chiar ma duceau cu gandul la vremurile „de trista amintire”. Si nu consideram asta denigrare ci o pura critica drept care am fost cam nedumerit de raspunsul dvs.

    Apreciază

    • Gondolin 1 februarie 2013 la 11:09 PM #

     mai încercați odată ca la început. Am găsit in spam un comentariu semnat adrian, poate că de la acea trimitere la spam să vi se tragă.

     Apreciază

   • adrian 2 februarie 2013 la 11:45 AM #

    incerc

    Apreciază

   • adrian 2 februarie 2013 la 11:52 AM #

    Am incercat. Acum vad ca am comentariul (cu barometrul) in asteptare dar testul ce tocmai l-am trimis (cuvantul „incerc”) nu apare deloc, nici macar la categoria „comentariul tau e in asteptare” desi in bara generala de navigare el ar fi fost inregistrat ” …consideratii-preliminare/#comment-4130″

    Apreciază

   • adrian 2 februarie 2013 la 11:58 AM #

    bizar … ultimul mesaj vad ca a intrat totusi direct, contorizat ca #comment-4131 … Sper sa nu mai fie probleme. Oricum, nu mi-am propus nici sa va agasez nici sa va inund cu mesaje stupide. Nefiind nici yesman, nu voi comenta aprobator cand n-ar avea sens ci doar cand voi avea ceva critic de spus.

    Apreciază

 4. alex 2 februarie 2013 la 2:21 PM #

  Propunere (mi-a venit acuma) : PNL poate sa devina un partid teocrat, ceva gen fratia musulmanilor din egipt , sau partidul republican din USA, cu discurs crestin , gen gigi becali, pentru manelari , melteni si bigoti , segment inca neacoperit de niciun partid credibil ( oamenii nu votau cu PNG pentru ca nu mizau pe calul slab) si veti avea multe voturi. Bineinteles , ca si republicanii , pastrati ultra-liberalismul economic in doctrina. Sa nu o ia altii inainte.

  Apreciază

  • alex 2 februarie 2013 la 2:27 PM #

   Deci exista pucisti in PNL?

   Apreciază

   • Gondolin 2 februarie 2013 la 2:37 PM #

    puciști… s-ar dori câțiva. Cam ca peste tot în partide, românești sau străine. Wishfulthinking…

    Apreciază

 5. redguy73 2 februarie 2013 la 6:50 PM #

  am vazut pe site-ul ”pe surse ” asa -zisa ofensiva a oamenilor lui chiliman,si reprosurile lor la adresa lui Antonescu (unele intemeiate-gigi becali,altele nu).

  Apreciază

  • Gondolin 2 februarie 2013 la 7:01 PM #

   am văzut și eu ciktatul din Moisescu. La fiecare afirmație se poate da un răspuns, dar la ce bun? Moisesacu se cere dat afară, nu solicită răspunsuri…

   Apreciază

 6. redguy73 2 februarie 2013 la 9:31 PM #

  vad ca pe site-ul ”pe surse” e un adevarat cor de ”aplaudaci” ai lui Moisescu ….,asta spune multe

  Apreciază

  • Gondolin 2 februarie 2013 la 10:52 PM #

   numai adminul poate ști dacă ăia sunt unul sau mai mulți 😛
   oricum, nu de apaludaci duce Moisescu lipsă: la banii lui, mă mir că nu și-a tras deja trust de presă. Sau are, dar nu știm noi?

   Apreciază

   • redguy73 3 februarie 2013 la 9:53 AM #

    cica aceia ar fi fosti membriTNL sector 1,referitor la trustul de presa cred ca nu are dar”baga” la greu la B1 TV.
    Unele din observatiile acelor ”fani” Moisescu erau indreptatite : mesajul PNL de dupa alegrile din 2014 cand BAsescu nu va mai fi si faptul ca Antonescu =PNL,(problema liderului-locomotiva)

    Apreciază

    • Gondolin 3 februarie 2013 la 4:33 PM #

     mesajul PNL cred că va fi altul după Congres, lasând loc/anticipând potențialul mesaj de după alegerea lui Crin ca președinte. In condițiile României, cine nu are un lider locomotivă pierde major, și cine crede că Antonescu este dramatic limitat la un mesaj anti-Băsescu se înșeală amarnic.

     Apreciază

%d blogeri au apreciat: