Declarații de presă ale președintelui PNL, Crin Antonescu, la finalul ședinței USL 4 martie 2013

12-07-04-07-35-14big_antonescu_senatÎntrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist:  Legat de Statutul senatorilor și deputaților ați luat vreo decizie în sensul în care se revine la vechiul statut sau dumneavoastră o să faceți modificările în așa fel încât să-l puneți de acord cu decizia CCR?

Crin Antonescu: Lucrurile sunt foarte simple aici, nu e foarte mult loc de dileme. Camerele reunite s-au pronunțat într-o primă formă, s-a ajuns la reexaminare, s-au pronunțat în ultimă formă, s-a făcut sesizarea Curții Constituționale și este evident că în acest moment, în conformitate cu observațiile de natură constituțională – nu mai discutăm pe conținut – ale Curții Constituționale, statutul va fi modificat. (…) N-avem a rediscuta tot statutul sau alte articole, este ceva foarte clar în sentință. (…) Eu pe conținut nu mai intru, m-ați întrebat până la urmă ce se va întâmpla din punct de vedere procedural, iar spațiu pentru multe variante aici nu există.

Jurnalist: Îmi cer scuze că revin asupra subiectului, colegii mei ar vrea să știe, domnule Antonescu, cum priviți dumneavoastră scandalul implicării domnului Maior în acea campanie, dacă vi se pare normal.

Crin Antonescu: Eu văd că dumneavoastră insistați, și e dreptul dumneavoastră, pe termenul “scandal”. Din punctul meu de vedere nu e niciun fel de scandal cu atât mai mult cu cât înțeleg, tot din presă, că directorul Serviciului Român de Informații s-a delimitat cumva în sensul că a declarat oficial că nu a fost consultat, cu atât mai puțin nu a inițiat chestiunea asta. (…)

De asta spun că nu e nici un scandal. S-a făcut precizarea și până la urmă, ca să discutăm despre această aproape operă de artă, văd, fără autor asumat, tot ce știm este că putem să o intitulăm “Social-democrați care au ajuns bine”.  Și aici îi băgăm și pe Ebert și pe toți.

Jurnalist: Referitor la proiectul de lege privind despăgubirile, păstrați principiile enunțate anterior pe acest subiect? Va fi un impozit mai mare de 16%?

Crin Antonescu: Dar de ce nu lăsați să discutăm totuși chestiunea asta după ce avem un consens pe ea?

Jurnalist: Nu există un consens?

Crin Antonescu: Domnul prim-ministru v-a anunțat foarte respectuos încă de la începutul acestei conferințe de presă că va prezenta unei discuții și unei decizii politice în USL acest proiect al Guvernului. Nu e vorba că sunt divergențe, dar e vorba de faptul că noi nu am stabilit o formă finală despre care să comunicăm public.

Vă mulțumesc.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: