Deputat Radu Zlati: Comunicat de presă pe tema aderării la spațiul Schengen

EU1Cu privire la recentele declarații ale lui Băsescu Traian, actualmente îndeplinind funcția de Președinte al României datorită presiunilor externe din vara anului 2012 iar nu pentru că poporul român l-ar mai fi dorit ca reprezentant al statului român:

Băsescu Traian reia tema  legării accesului României în spațiul Schengen de rezultatele rapoartelor MCV, temă dragă lui și partidului său de suflet, PDL.

Apreciez că această conexiune este nulă de drept și abuzivă, impunând un dublu standard: unul de care s-au bucurat celelalte state membre ale UE și unul aplicat României și Bulgariei. Acest dublu standard nedreptățește poporul român și ignoră eforturile diferitelor guverne ale României (respectiv cele conduse de către Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu), guverne care au făcut eforturi serioase în direcția compatibilizării controalelor la granița de stat a României cu standardele UE.

Această temă, propusă de către Băsescu Traian și preluată, din considerente de oportunism intern, de către unele guverne europene, nu are ce căuta în contextul discuției aderării României la spațiul Schengen, discuție care ar trebui păstrată în cadrul strict tehnic rezultat din reglementările interne ale UE. Ori, este bine cunoscut public și recunoscut de către Comisia UE că România a îndeplinit cerințele tehnice necesare aderării la Schengen.

Consider corectă poziția ministrului de externe al României și a guvernului român față de atitudinea discriminatoare ale unor state UE în privința României, atitudine demnă de un stat conștient de drepturile sale în concertul european. Cu regretul că acest sentiment de demnitate națională nu a fost regăsit încă din vara lui 2012, sper că dialogul guvernului României cu forurile europene și cu autoritățile din statele membre ale UE va continua în interesul României, dar cu respectarea integrală a principiilor Cartei UE și cu respectarea demnității și suveranității naționale.

Declarațiile lui Băsescu Traian confirmă încă o dată, dacă mai era cazul, prăpastia dintre interesele poporului român și cele ale celui auto-intitulat ”șef al statului”. Și încă o dată este justificată necesitatea plecării lui Băsescu Traian din funcția pe care vremelnic o ocupă.

Radu Zlati, deputat USL de Gherla

Etichete:, , , , ,

11 comentarii pe “Deputat Radu Zlati: Comunicat de presă pe tema aderării la spațiul Schengen”

  1. berenger 5 martie 2013 la 8:06 AM #

    sigur, tu fa-ti iluzii ca nu-i nicio legatura. repeta in fata oglinzii, pana ce incepi sa crezi asta. iar dupa aia citeste lucrurile astea banale, dar ignorate de toata lumea:

    „Aderarea la Schengen are însă legătură cu extra-comunitarii şi cu modul cum trebuie să se bazeze cetăţeanul german pe vama noastră: dacă românul dă o viză de intrare kazahului sau lasă să intre camionul turcesc, acestea merg libere până la Berlin sau Amsterdam. Deci e important nu doar să fie graniţa dotată cu infraroşii, ultraviolete şi alte dispozitive de bronzat, ci în primul rând ca administraţia, pe vamă şi la Bucureşti, să nu fie coruptă sau fluctuantă, după cum are chef vreun secretar de stat.
    Uite aşa se leagă Schengen de MCV, că tot întrebarăţi: în practică, nu în teoria tratatelor. Nici n-ar fi avut cum, deoarece atunci când s-a inventat spaţiul Schengen nu exista MCV şi dealtfel nici România şi Bulgaria ca state membre. Iar Germania, dacă are ceva de spus, n-are nevoie să se ascundă după Olanda, după cum s-a văzut zilele astea – o spune de-a dreptul. Capisci, Titus Corleone? De fapt, sunt sigur că atât el cât şi Ponta pricep bine schepsisul, doar fac joc de glezne de uz intern ca să nu ia leapşa pentru insucces.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-titus-ueber-alles-1026676.html#ixzz2Mdt7r7g6
    EVZ.ro

    mai clar si simplu, doar un desen in creion poate spune. pana una alta, pentru ca tot esti trecator prin sighet, stii prea bine amploarea contrabandei cu tigari. cati vamesi, politisti sau magistrati la inchisoare cunosti? sau ai sa ne servesti ideea ca acea contrabanda nu se bazeaza pe acordul tacit al unor oameni din structura de paza a frontierelor sau din mediul juridic?

    Apreciază

    • Gondolin 5 martie 2013 la 10:28 PM #

      NU am spus că nu există nici o legătură între corupție și siguranța transfrontalieră. Am spus doar că dacă este vorba despre principii, atunci România ar fi trebuit admisă de mult, deoarece îndeplinea (și îndeplinește) toate condițiile tehnice. Dacă este să nu mă iau după principii ci după experiența cotidiană, ar însemna să admit că treăiesc într-un stat și într-o Europă anomice.

      Apreciază

      • berenger 6 martie 2013 la 7:45 AM #

        dincolo de rapoarte, romania NU indeplineste conditiile tehnice, iar pentru asta sunt vinovati toti guvernantii din momentul aderarii la ue. ministrul german spune clar: „Ca și mai înainte Bulgaria și România trebuie să lupte cu hotărâre împotriva corupției. Cine îşi procură prin mituire viza ar putea călătorii în Germania fără controale suplimentare”.iar si mai plastic o spune ionita: „e important nu doar să fie graniţa dotată cu infraroşii, ultraviolete şi alte dispozitive de bronzat, ci în primul rând ca administraţia, pe vamă şi la Bucureşti, să nu fie coruptă sau fluctuantă, după cum are chef vreun secretar de stat.”
        principiile nu raman pe hartie, ci conteaza aplicarea lor.
        sau, degeaba ai granita securizata ca intre cele doua coree (zic si eu asa, sa ma amuz, granita cu ucraina e de fapt o sita cu gauri foarte largi), daca prin ea se trece fara probleme. asa ca repeta-ti intrebarea asta, impreuna cu toti politicienii: care conditii tehnice sunt indeplinite?

        Apreciază

      • Azorel 6 martie 2013 la 10:03 AM #

        Va rog sa-mi explicati si mie de unde relatia „dacă este vorba despre principii, atunci România ar fi trebuit admisă de mult, deoarece îndeplinea (și îndeplinește) toate condițiile tehnice”
        Ce principii indeplineste Romania prin faptul ca a indeplinit conditiile tehnice?

        Apreciază

        • Gondolin 7 martie 2013 la 6:13 PM #

          Principiul egalității de tratament. Celorlalte state nu li s-a cerut îndeplinirea altor condiții de cât cele tehnice. Ba chiar în cazul Norvegiei și Elveției, de pildă, care au fost primite în spațiul Schengen fără a fi membre a UE, s-a acordat dispensă, ele neîndeplinind condițiile tehnice la momentul integrării. Ca un exemplu, de pildă…

          Apreciază

      • berenger 6 martie 2013 la 10:30 AM #

        principiul ala care spune ca parlamentarii pot fura cat mai mult. spre conformitate, http://worldjusticeproject.org/sites/default/files/WJP_Index_Report_2012.pdf ne spune ca doar belarus are parlamentari mai corupti decat romania

        Apreciază

      • berenger 7 martie 2013 la 6:29 PM #

        fantastic si fabulos umor. norvegia si elvetia, repere democratice absolute, au facut o onoare spatiului schengen intrand in el, si nu viceversa. hai sa ne inchipuim un premier plagiator, un ministru anchetat penal si 10% dintre parlamentari cu probleme penale in norvegia sau in elvetia, asta inainte ca rasul sa devina de nestavilit…

        Apreciază

      • Azorel 7 martie 2013 la 8:27 PM #

        Prietene daca Elvetia si Norvegia au fost primite fara sa indeplineasca conditiile tehnice , inseamna ca indeplineau alte conditii pe care noi nu le indeplinim si care sunt mai importante decat cele tehnice.
        Principiul egalitatii era la moda la comunisti , aici e vorba de principiul echitatii , probabil ca a-ti facut confuzie , ce sa facem greaua mostenire,
        Dumneavoastra puneti egal intre Romania si Elvetia?
        Romania = Norvegia
        Sunteti membru in parlament ? inseamna ca nu sunte-ti numai infractori acolo vad ca lucrurile sunt mult mai grave , avem si retardati mintal in parlament.
        Cu stima

        Apreciază

        • Gondolin 7 martie 2013 la 11:29 PM #

          Amice Azorel. Sper că îți dai seama că este ultima ta postare pe aici. By-by.

          Apreciază

  2. Azorel 5 martie 2013 la 8:07 AM #

    Devine din ce in ce mai clara vina lui Traian Basescu , daca domnia sa nu ar fi existat , nu ar fi fost posibila ascensiunea unor imbecili la conducerea unor partide (USLsi PDL) a caror singur subiect de discutie este numai Traian Basescu , unii pro si altii contra dar deopotriva de imbecili ,. unii promovati de el (PDL) altii ca reactie la aceste promovari (USL).
    Ceea ce nu inteleg eu este daca cei din USL chiar sunt idiotzi si nu inteleg de ce nu suntem acceptati in shengen sau ne cred pe noi idioti sa credem justificarile lor ?
    Problema e ca justificarile nu conteaza , in final rezulatatul conteaza , cand spui ca Traian Basescu e vinovat (ca a pus rahat pe clantza) , automat te desclifici din competitie , e ca si cum ai spune ca ai pierdut intr-o competitzie din cauza adversarului , si apoi totzi sustinatorii (pupinculisti) recunosc acest lucru „da am fost invinsi de echipa adversa ” ” da am fost invinsi de Traian Basescu” „ne-ati votat sa l invingem dar noi nu suntem in stare ,avem guvern , avem parlament , avem toate atuurile dar ne lipseste inteligenta sa le folosim”. Ce poate fi mai degradant ?
    S a va desenez ca sa intelegeti?

    Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Belatriz.ro bataie mare - Ziarul lui Ipu - 5 martie 2013

    […] Cu trei zile înainte de gongul final al acestei campanii, aglomerație mare. 32 de concurenți cu 33 de articole înscrise în competiție.  Mai vin și eu cu al 44-lea. […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: