Moțiunea ”Metroul” & cestiunea Kovesi. Un punct de vedere

Ieri am votat, în plenul Camerei Deputaților, împotriva moțiunii simple depuse de către PDL, pe tema Metroului București.

Recunosc, pe fondul știrilor conform căreia premierul Ponta a nominalizat pe Codruța Kovesi la conducerea DNA. , m-a bătut gândul să votez moțiunea: la un gest politic și incorect față de electoratul USL, comis de domnul Ponta, să replic cu un alt gest politic și incorect, votarea moțiunii pedeliste.

Ar fi fost incorect, pentru că eu nu am fost votat de către electoratul meu pentru a sprijini acțiunile pedeliste împotriva guvernului USL; pentru că este incorect și imoral să lovești în propiul tău guvern, indiferent de circumstanțe, atâta vreme cât nu ai făcut totul pentru a ameliora activitatea, performanțele acestuia; nu în ultimul rând, pentru că moțiunea privea în mod direct un ministru PNL al transporturilor, Relu Fenechiu, pentru care deocamdată nu am cuvinte de scădere (nu că nu aș avea de făcut observații…)

Deci am făcut cum am crezut că este politic corect.

Dar dacă eu, la nivelul meu, am acționat cum am crezut corect pentru propriul meu electorat, pentru alianța din care fac parte și pentru partidul al cărui membru sunt, care au fost rațiunile reale pentru care premierul Ponta a lovit, în mod obiectiv, în toate cele 3 componente de care, ca lider PSD și PNL, ar fi trebuit să se îngrijească (electoratul USL, USL ca alianță, PSD ca imagine publică) luând decizia de a nominaliza pe Kovesi la conducerea DNA?

Poate că vom afla, odată și odată.

PS Dacă am votat împotriva moțiunii asta nu înseamnă că aș fi de acord cu modalitatea în care factorii responsabili intenionează să rezolve problema extinderii rețelei de metrou. Celor interesați, le recomand articolul Agentul Ponta. Victor Ponta a lui Radu Soviani, articol apărut în Money.ro, articol din care citez: ”concluzionăm că Bulgaria construiește 17 km de metrou alocând din taxe și impozite suma de circa 400 mil euro (restul nerambursabil), iar România construiește tot 17 km cu finanțare de 1,3 mld euro (din credit – adică taxe și impozite și alocare directă). Prin urmare, metroul nostru construit fără fonduri UE este de trei ori mai scump. În plus, va fi gata în 2019, iar în Bulgaria este funcțional de anul trecut. Metroul din Sofia produce deja profit (prin prețul obținut în urma operării), iar cel din România va genera doar dobânzi plătite și nici urmă de profit până în 2019.

Etichete:, , , , , ,

5 comentarii pe “Moțiunea ”Metroul” & cestiunea Kovesi. Un punct de vedere”

 1. World of Solitaire 4 aprilie 2013 la 3:49 PM #

  „m-a bătut gândul să votez moțiunea: la un gest politic și incorect față de electoratul USL, comis de domnul Ponta, să replic cu un alt gest politic și incorect, votarea moțiunii pedeliste.”
  Şarmant, dar ce bine ca te-ai oprit. Altfel, nu erai decat un surogat liberal. Asa, te-ai dovedit liber de tara prejudecatilor, un spirit efectiv liberal!
  Madi şi Onu

  Apreciază

  • Gondolin 4 aprilie 2013 la 4:00 PM #

   hm… dacă asta a vrut să fie o ironie, este prea subtilă pentru ardeleanul care sunt 😛

   Apreciază

   • World of Solitaire 4 aprilie 2013 la 4:15 PM #

    Te înşeli, amice.
    A fost Admiraţie!
    Tot ardelenească, sibiană. 🙂
    Madi şi Onu

    Apreciază

 2. pozedecat 4 aprilie 2013 la 8:55 PM #

  Tot de la Sibiu, in deplasare fiind, as spune ca tocmai ma pregatesc sa scriu despre metrou. Si despre cum s-a facut cam „pe sub mana” (in total secret, fara nicio dezbatere publica) alegerea traseului, solutiilor etc. Cumlea stupiditatii, dl Antonel Tanase lansa o petitie online pentru a cere metroul pe cand era el consilier al ministrului transporturilor si ulterior secretar de stat. Cat de stupid e asta? Sa te afli in miezul deciziei, sa te lauzi apoi cu ea dar sa faci o petitie ca sa se ia acea decizie? Ia vedeti cat se vehiculeaza ca sume la Grand Paris si cat la Bucuresti si vedeti ca nu numai autostrazile sunt cele mai scumpe din lume la noi … Iar aia ai celuilalt tartor, Gh Udriste trebuie sa aiba un tupeu nelimitat sa faca o astfel de motiune. Si ca sa intelegeti cu ce se lauda Antonel Tanase, ca el a facut studiile pentru M5, iata cum s-a pus carul inaintea boilor. S-a aprobat SF si abia pe urma s-a facut studiul de urbanism aprobat de consiliul general al Bucurestiului. Adica va dam pantofii pe care vi i-am comandat noi si vedeti voi cum ajustati piciorul ca sa va incapa …. Deci trebuia sa votati motiunea ca era corect; hiba e atat la PNL cat si la PDL pentru eroarea numita M5.

  Apreciază

 3. Ivi 5 aprilie 2013 la 9:20 AM #

  …va mai aduceti aminte de faimosul „Michi Spaga” (…cel cu vamuiala cateva procente, reprezentant al mafiei din perioada Nastase)?
  …desigurr ca de „parandaratul Nutzi” (…cand spaga a devenit parandarat – practic a fost ridicata cu un ordin de marime – de la cateva procente la cateva zeci de procente…) din perioada guvernelor Base-boc-ungureni va aduceti amintte…
  Orice economie poate sa functioneze cu o spaga sporadica de cateva procente (chiar se spune in analizele de tip socio-economic si ca ea unge angrenajele si mecanismele economice..) …orice economie incepe sa scartie cand spaga devine generalizata si sta la masa cu guvernul …si desigur orice economie colapseaza cand spaga devine parandarat…
  USL-ul a fost investita de cetatenii alegatori sa taie in „carnea canceroasa” a parandaratului malign si sa o aduca cel putin in zona „benignitatii necanceroase” a spagii, si desigur ca ar fi bine daca si spaga ar fi in mare masura eliminata…
  Insa orice „taiere in parandarat si/sau spaga” daca nu este insotita de masuri de generare si dezvoltare a adevaratilor intreprinzatori, a clasei medii a profesiilor liberale, etc., va duce cu siguranta la „intrarea in moarte clinica a organismului economic”…
  Oare e constient USL-ul de acest lucru? Dar PNL-ul?

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: