(Wall-Street) Chițoiu: S-a discutat în USL de suprataxarea tuturor celor care obțin venituri

Chitoiu: S-a discutat in USL de suprataxarea tuturor celor care obtin venituri, subiectul e inchis

Vice-premierul si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a admis, sambata, ca la sfarsitul lui 2012 in coalitia de guvernare s-a discutat despre suprataxarea tuturor celor care obtin venituri, inclusiv privatii, aratand ca in USL nu s-a ajuns la o decizie si ca in acest moment subiectul este inschis.

Intrebat daca a avut la un moment dat in discutie un proiect care privea suprataxarea nu doar a bugetarilor, ci si a privatilor, Chitoiu (foto) a raspuns: „Da, am discutat”, noteaza Mediafax.

„La sfarsitul anului trecut s-a luat in discutie acest lucru, dar de atunci nu am mai luat in discutie si nici nu am mai facut calcule sau analize”, a precizat Chitoiu.

Intrebat daca s-a discutat pe varianta suprataxarii celor din mediul privat, Chitoiu a raspuns: „Da, dar atunci a fost in discutie ca suprataxarea sa fie pentru toti care realizeaza venituri, dar nu s-a stabilit limita minima la vremea respectiva. Era vorba de cifra bruta sau cifra neta, peste 1.000 de Euro”.

Chitoiu a precizat ca in USL nu s-a ajuns la luarea unei decizii politice prin care toti cei care obtin venituri sa fie suprataxati.

„Guvernul USL aplica programul de guvernare aprobat in Parlament. Toate politicile publice si economice se iau prin decizie politica la nivelul USL. La nivelul USL nu s-a ajuns la o decize politica astfel incat sa implementam acest proiect”, a spus Chitoiu.

Etichete:, , ,

5 comentarii pe “(Wall-Street) Chițoiu: S-a discutat în USL de suprataxarea tuturor celor care obțin venituri”

 1. alexc 12 mai 2013 la 3:35 PM #

  o aberatie. bogatii creeaza locuri de munca , inclusiv cand isi cheltuie banii pentru placeri

  Apreciază

  • romi 13 mai 2013 la 4:04 AM #

   asta e teorie republicana care nu a prea dat roade in USA la criza din timpul lui Bush – pana la urma guvernul s-a mai scotocit prin buzunare, s-a mai imprumutat un pic…. sa se impinga un pic economia…..

   Apreciază

 2. alexc 12 mai 2013 la 10:53 PM #

  12 mai 2013: Conferinţă de presă la IRL

  – Vlad Moisescu: „În alegerile europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE. PPE este singurul partid de dreapta din Parlamentul European”.

  Ce ziceam. Cea mai dezastruoasa decizie a lui Tariceanu a fost afilierea la ALDE.

  Apreciază

  • Gondolin 12 mai 2013 la 10:59 PM #

   de acord că pe termen lung afilierea la ALDE nu rima cu ceea ce se pretindea PNL a fi, adică un partid de dreapta. Dar nu cred că a fost cea mai proastă decizie a lui Tăriceanu…

   Apreciază

 3. Ivi 14 mai 2013 la 9:20 AM #

  …nu stiu cat de relevanta este (a fost vreodata in ultimele decenii) dihotomia „dreapta – stanga”
  …eu prefer un PNL pur si simplu liberal – a fi liberal inseamna inseamna a fi aproape de centru (dar nu la mijlocul dintre stanga si dreapta) fie deasupra, in inaltime (pentru a vedea mai bine si mai departe in viitor si a face politici pentru termen lung in primul rand), fie dedesupt, in profunzime (pentru a intelege mai bine traditia, autenticul, specificul identitar national)

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: