Tinerii liberali au lansat programul TNL Dezvoltă România

13.05.18_Conferinta_Nationala_de_Alegeri_a_TNL_(2)Sâmbătă, 18 mai 2013, a avut loc, la Romexpo, Conferința Națională de Alegeri a Tineretului Național Liberal. În prezența a 3.500 de delegați și invitați, tinerii liberali și-au lansat noul program, TNL Dezvoltă România. Acesta a constituit moțiunea pe baza căreia Florin-Alexandru Alexe a candidat pentru un nou mandat de președinte al TNL, alături de tinerii liberali pe care acesta i-a propus pentru a face parte din noul Birou Permanent Național al TNL (BPN).

Moțiunea lui Florin Alexandru Alexe a fost aprobată de plen cu 2.493 voturi pentru, 28 împotrivă și 70 de abțineri, din totalul de 2.591 voturi valide. Astfel, deputatul Florin Alexandru Alexe a fost ales președintele TNL pentru un nou mandat de 2 ani. În baza aceleiași moțiuni au fost aleși 46 de membri ai BPN, dintre care 1 președinte executiv – Valentin Șoneriu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, 1 secretar general – deputatul Costel Alexe,  22 de vicepreședinți și 22 de membri. Pe lângă aceștia, vor mai face parte din birou Claudia Benchescu, președinte CSL – membru de drept al BPN al TNL și cei 4 coordonatori ai Departamentelor TNL: TNL Rural – Cristian Ancuța, Comisiile de specialitate – Cosmin Lefter, Clubul oamenilor de afaceri tineri liberali – Răzvan Silaghi, T comunică – Alexandru Kocsis.

În cadrul Conferinței Naționale de Alegeri au fost alese birourile naționale de conducere ale Departamentelor TNL Rural  – 2.591 voturi valabil exprimate, din care 2.458 pentru, 58 împotrivă și 75 abțineri, Comisiile de specialitate – 2.591 voturi valabil exprimate, din care 2.465 pentru, 51 împotrivă și 75 abțineri și Clubul oamenilor de afaceri tineri liberali – 2.591 voturi valabil exprimate, din care 2.465 pentru, 48 împotrivă și 78 abțineri.

La eveniment au participat liderii USL – Crin Antonescu – președintele PNL și co-președinte USL, Victor Ponta – președinte PSD și co-președinte al USL și Daniel Constantin – președinte PC.

În discursul său, președintele Crin Antonescu le-a mulțumit tinerilor liberali și le-a transmis aprecieri pentru atitudine. ”Vă spun încă o dată, ca președinte al Partidului Național Liberal, că mi-aș dori ca întregul PNL să aibă entuziasmul dumneavoastră, coeziunea dumneavoastră, coerența și devotamentul dumneavoastră. Nu pot încheia decât spunându-vă sau urându-vă ca, deși alegeți același președinte extraordinar, Florin Alexe, să întoarceți cu curaj o pagină nouă, o pagină probabil mai frumoasă, mai plină de satisfacții, dar în același timp și mai dificilă. Mai dificilă pentru că vă cere să fiți la înălțimea așteptărilor puse în noi toți.”

În cuvântul către tinerii liberali, președintele PSD, Victor Ponta a rememorat momentele agreabile petrecute alături de Florin-Alexandru Alexe: „Am jucat la propriu fotbal împreună cu Florin (Alexe – n.r.) şi nu m-a faultat niciodată din spate, deşi eram eu de la PSD, el de la PNL, nu m-a certat când am tras pe lângă poartă, nu am dat vina unul pe altul dacă ne băteau sau ne dădeau gol adversarii”

„Cred că asta e tot ceea ce trebuie să înţelegeţi şi dumneavoastră şi trebuie să înţeleagă toţi cei care fac parte din USL. Am fost doi ani şi jumătate o echipă unită, am fost doi ani şi jumătate împreună şi vreau să fim în următorii ani împreună, fiind într-adevăr o echipă pentru România.”

Președintele PC, Daniel Constantin, i-a urat succes președintelui TNL, Florin-Aleandru Alexe, și a subliniat buna colaborare pe care o are cu tânărul liberal Valentin Șoneriu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, candidat în cadrul Conferinței TNL la funcția de președinte executiv. ”Vreau să-i salut pe toţi cei prezenţi, să-i urez succes lui Florin Alexe. Sunt convins că va fi ales din nou preşedinte al TNL. Vreau, de asemenea, să-i urez succes lui Valentin Şoneriu. Ştiu că astăzi face un mare pas în politică, va fi ales, sper, vicepreşedinte al TNL. Vreau să vă spun, ca om care lucrează de câteva luni zile, aproape zi de zi, cu Valentin Şoneriu, că este un tânăr pe care vă puteţi baza şi pe care noi ne bazăm deja în administraţia publică românească.”

La Conferința Națională de Alegeri a TNL au mai participat, în calitate de invitați, din partea PNL: vicepreședinții Mihai Voicu, Eugen Nicolăescu, Varujan Vosganian, Radu Stroe, Tudor Chiuariu, secretarul general, Eduard Hellvig, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, miniștrii Cristian David și Daniel Barbu, deputatul Gigel Știrbu, europarlamentarii Ramona Mănescu, Renate Weber, Cristian Bușoi. Din partea PSD, au mai participat Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului, Mihnea Costoiu, Ministru delegat pentru cercetare și învățământ superior, președintele TC, și deputatul Mihai Sturzu. Din partea  PC au mai participat Maria Grappini, Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism și Alina Cazanacli, președintele Tineretului Conservator. George Mocanu, președintele Tineretului Liberal Democrat din Republica Moldova a transmis un mesaj din partea tinerilor liberali democrați moldoveni. Din partea liberalilor britanici, au transmis un mesaj Stuart Rice și Jon Burchell.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: