Întâlnirea ministrului Economiei Varujan Vosganian cu viceprim-ministrul și ministru al Economiei din Republica Moldovă

Varujan-VosganianMinistrul român al Economiei, Varujan Vosganian, a avut joi, 11 iulie 2013, o întâlnire cu viceprim-ministru şi ministru al Economiei din Republica Moldova, Valeriu Lazăr, la care au mai participat Tudor Copaci, viceministru al Economiei (responsabil pe partea energetică) şi Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti.

Discuţiile s-au concentrat pe stabilirea agendei sesiunii Comisiei mixte de la Chişinău din 3-4 octombrie a.c., ministrul Varujan Vosganian propunând, în context, organizarea unui Forum de afaceri româno-moldovean, în vederea impulsionării relaţiilor investiţionale dintre cele două ţări. În acelaşi timp, ministrul român a propus organizarea unei întâlniri la Iaşi, până la sesiunea Comisiei mixte, între oficialităţile locale române şi moldovene pentru o colaborare regională susţinută.

Varujan Vosganian l-a felicitat pe Valeriu Lazăr pentru reconfirmarea sa în funcţia de ministru al Economiei şi a salutat eforturile conducerii de la Chişinău pentru încheierea, într-un timp record, a negocierilor Acordului de comerţ liber dintre UE şi Republica Moldova.

Pe agenda discuţilor dintre cei doi miniştri ai Economiei s-au mai aflat chestiuni legate de intensificarea relaţiilor economice, susţinerea unor proiecte de parteneriat, agenda europeană comună, împărtăşirea experienţei României în domeniul politicilor industriale, în special în privinţa armonizării legislaţiei, colaborarea dintre Camerele de Comerţ, precum şi colaborarea în domeniile considerate prioritare: energie, agricultură, parcurile industriale, standardizarea şi IMM-urile.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: