Comunicat de presă reuniunea grupurilor parlamentare ale Uniunii Social Liberale

big_catre-partidele-componente-ale-uslSâmbătă, 31 august a.c., a avut loc, la Constanţa, reuniunea grupurilor parlamentare ale Uniunii Social Liberale, eveniment la care au participat cei trei lideri ai alianţei, Crin Antonescu, președinte PNL, Victor Ponta, președinte PSD și Daniel Constantin, președinte PC, miniștri, senatori și deputați USL.

În cadrul ședinței, s-a făcut o analiză a obiectivelor asumate de USL și îndeplinite de coaliția guvernamentală de la preluarea mandatului.

“Există măsuri și acțiuni pe care Guvernul le-a luat imediat după instalarea la putere, mari angajamente de politici guvernamentale pe care le-am respectat. Unii uită, dar noi nu trebuie s-o uităm și trebuie să o amintim mereu: reîntregirea salariilor și pensiilor – asta e o dreptate care s-a făcut, și am făcut-o până la capăt – menținerea uneia dintre cele mai scăzute cote de impozitare, cea mai scăzută cu excepția Bulgariei, dacă nu greșesc, din Uniunea Europeană, și considerabil mai scăzută decât media europeană. În plus, într-o perioadă foarte scurtă de timp Guvernul României, primul ministru, această nouă putere a scos pur și simplu România dintr-un soi de marginalitate diplomatică generată nu de episoadele incandescente determinate de suspendarea lui Traian Băsescu în 2012, ci dezvoltată pe parcursul a ani de zile”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul reuniunii.

Totodată, au fost reafirmate angajamentele luate în fața electoratului la alegerile parlamentare din 2012, punându-se accent pe guvernarea în folosul cetățeanului.

“Am spus mereu după formarea USL, că Uniunea nu este o construcție politică destinată doar câștigării unor alegeri și venirii noastre la guvernare, ci este un proiect mult mai amplu, pe o durată mai lungă și cu mize mai ample. În permanență, măsura, autoevaluarea, reactualizarea și eventual reformularea  obiectivelor noastre de viitor cred că trebuie să se raporteze la următorul lucru: în  ce măsură în fiecare zi, cu fiecare sesiune parlamentară, cu fiecare ședință de Guvern, cu fiecare act, cu fiecare fapt politic pe care îl producem răspundem angajamentului de mare amploare pe care l-am formulat în numele USL”, a subliniat liderul PNL.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: