Comunicat de presă OFL: Familiile din România în atenţia femeilor liberale

catsLa Constanţa,  vineri 30 august şi sâmbătă 31 august 2013, are loc seminarul de pregătire politică “Femeile liberale, vector activ în campania electorală.” La deschiderea lucrărilor au participat domnul preşedinte al Senatului României, preşedinte PNL, Crin Antonescu, doamna Lucia-Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, domnul Eduard Hellvig, secretar general al PNL, doamna Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, doamna Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, membru Birou politic OFL, doamna Norica Nicolai, europarlamentar, viceprşedinte PNL, doamna Graţiela Gavrilescu, deputat, vicepreşedinte OFL.

Puţine femei am văzut trădând în istoria de 20 şi ceva de ani a PNL. Nu am văzut sau nu-mi aduc aminte renunţând pentru că nu a obţinut ceea ce-şi dorea la un moment dat sau poate că i se cuvenea la un moment dat. Rar am văzut colege de-ale noastre dând vina pe ceilalţi din interiorul sau din afara partidului, rar am văzut sau niciodată mai exact colegele noastre spunând nu mai este nimic de făcut, am pierdut. Am găsit întotdeauna în colegele noastre, nu numai eu, poate mai preocupat de acest aspect, dar chiar şi cei mai aspri dintre colegii noştri, nu numai colege extraordinare, nu numai tovarăşi pe câmpul de luptă dintre cei mai viteji, mai serioşi, mai eroici, la scara luptelor noastre, dar am găsit întotdeauna şi persoane faţă de care în sens bun să ne cenzurăm, faţă de care pentru slăbiciunile noastre să ne fie ruşine, faţă de care pentru nereuşitele noastre să simţim o mare apăsare„, a declarat Crin Antonescu, preşedinte al PNL. “Avem din ce în ce mai multe doamne cu adevărat lideri. Lideri sunt cei care luptă în primul rând, care aduc din convingere, după ei, oameni.”

Doamna Lucia-Ana Varga a declarat: “Organizaţia Femeilor Liberale va continua să susţină familia prin politicile liberale în sprijinul acesteia, promovate de către PNL. Am alături de mine o echipă formată din femei cu pregătire profesională solidă şi performanţă, cu experienţă în administraţie. Credem în meritocraţie şi susţinem femeile profesioniste. Avem drept obiectiv promovarea politicilor în sprijinul familiilor din România, şi pentru a le pune în practică, trebuie să susţinem la alegerile prezidenţiale pe domnul Crin Antonescu.”

Adrian Bădilă, consultant internaţional în domeniul administraţiei publice, a prezentat „Negocierea în politică – tehnică de construire a consensului”.

Seminarul a continuat cu discuţii împreună cu Bogdan Chirieac, jurnalist şi analist politic, despre „Rolul comunicării în construcţia carierei politice”.

Marius Pieleanu, sociolog, Conferenţiar Universitar Doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a prezentat doamnelor liberale „Rolul femeii politice şi de carieră în societatea românească”.

Sâmbătă, lucrările seminarului au continuat cu dezbateri în jurul subiectului: „Cariera politică versus carieră profesională. Este carieră profesională un avantaj pentru carieră politică?”.

Seminarul de pregătire politică „Femeile liberale, vector activ în campaniile electorale” a avut loc în cadrul protocolului de colaborare cu fundaţia Friedrich Naumann, pe care Organizaţia Femeilor Liberale în are pe anul 2013.

În cadrul acestui protocol, OFL România organizează seminarii de pregătire politică şi de promovare a ideilor şi politicilor liberale.

Într-un schimb de experienţă cu doamnele liberale din Republica Moldova, la lucrări a participat şi doamna Cristina Boaghi.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: