Comunicat de presă privind declarațiile lui Mihăiță Calimente

PNLDeclarațiile deputatului PNL Mihăiță Calimente privind protestatarii din Piața Universității împotriva proiectului de la Roșia Montană sunt făcute în nume strict personal. Partidul Național Liberal se delimitează ferm de acest gen de declarații și acuzații.

PNL, mai mult decât orice alt partid politic, înțelege normalitatea existenței protestelor și apreciază rolul reacțiilor populare, ca modalitate de manifestare a culturii democratice, cu atât mai mult într-o țară cu trecutul României.

Liberalii au tot respectul atât față de protestatarii de la Roșia Montană și față de situația dificilă a familiilor celor de acolo, cât și față de protestatarii din Piața Universității.

Este de altfel de remarcat o deschidere fără precedent a societății civile din România, cea reală, din stradă, care simte că vocea ei contează.

După anii de comunism și după guvernările anterioare, care adoptau orice măsură fără să asculte și în dispreț total față de cetățeni, considerăm faptul că oamenii se simt încurajați să-și exprime părerea drept o creștere semnificativă a gradului de democratizare a României.

25 septembrie 2013                               

Cristina Pocora,

Purtător de cuvânt al PNL

Etichete:, , , ,

3 comentarii pe “Comunicat de presă privind declarațiile lui Mihăiță Calimente”

 1. oprea 26 septembrie 2013 la 10:10 AM #

  nu va mai fofilit ca niste copii,de ce nu sunteti uniti va e teama de protestatari?rusine

  Apreciază

  • Radu Zlati 26 septembrie 2013 la 1:10 PM #

   stimabile, la noi în PNL nu este cazarmă. Marea majoritate vom vota împotriva proiectului RMGC, dar câțiva vor vota pentru – cazul lui Calimente, foarte probabil. Asta nu înseamnă că ne fofilăm, nici că ne este teamă de protestatari. Colegi de ai mei (și chiar eu însumi) au luat parte la manifestările împotriva RMGC, la Cluj sau București. Sper că te-am clarificat.

   Apreciază

 2. Oprescu 26 septembrie 2013 la 1:26 PM #

  domnule Zlati, stricati orzul pe gaste… asta atat intelege, atata scrie.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: