Comunicat de presă: Participare la ședința de Grup PNL a Ministrului Radu Stroe

radu_stroe1_83822800Domnul Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne, a participat luni, 30 septembrie, la o dezbatere cu parlamentarii Partidului Naţional Liberal pe marginea noului Cod Rutier. Scopul întâlnirii l-a reprezentat oferirea unui cadru în care parlamentarii liberali să-şi poată exprima eventualele completări şi îmbunătăţiri ce pot fi aduse viitorul act normativ.

Prezentarea ministrului Radu Stroe a conţinut şi o serie de argumente ce au la bază statistici realizate în ultimii ani şi care ilustrează principalele cauze ale unui număr foarte mare de accidente cu victime ce au loc, anual, pe şoselele din România.

Conform datelor prezentate de Ministerul de Interne, doar anul trecut, din totalul de 26.927 accidente rutiere soldate cu victime, pe fondul vitezei, al neacordării priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare sau al  consumului de băuturi alcoolice au fost produse 10.513 accidente (39,04%) soldate cu 805 persoane decedate (39,46%), 3.994 persoane rănite grav (54,48%) şi 10.125 persoane rănite uşor (39,94%).

În aceste condiţii, ministrul Stroe a subliniat ca fiind necesară o re-evaluare a legislaţiei rutiere, iar deputaţii liberali au venit cu o serie de propuneri constructive de îmbunătăţire a cadrului legal aflat în dezbatere publică.

Un aspect deosebit de important în opinia liberalilor îl constituie o atenţie sporită în sensul înlăturării subiectivităţii ce însoţeşte actele de sancţionare din partea organelor de poliţie. În acest sens, parlamentarii PNL au solicitat ministrului să identifice căi de elaborare a unui mecanism de supraveghere video a încălcărilor regulilor de circulaţie.

Parlamentarii PNL i-au propus ministrului Radu Stroe crearea unui fond în care să se regăsească o parte din cuantumul amenzilor colectate la nivel naţional, astfel încât, cu ajutorul acestor sume, să se poată realiza modernizări de tehnică de supraveghere, semnalizare rutieră, precum şi alte investiţii necesare creşterii gradului de siguranţă rutieră.

Întâlnirea de luni dintre ministrul Radu Stroe şi deputaţii PNL face parte din seria de dezbateri şi consultări publice pe care Ministerul de Interne le desfăşoară premergător prezentării şi adoptării noului Cod Rutier într-o viitoare şedinţă de Guvern.

Biroul de Comunicare al Grupului Parlamentar al PNL Camera Deputaţilor

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: