Radu Zlati: Declarație politică – Și adevărul ne va elibera

radu zlatiDomnule Președinte de ședință, Doamnelor și Domnilor deputați

Nu putem să ne facem până la capăt datoria de aleși ai poporului dacă nu acționăm în lumina adevărului. Una dintre lozincile electorale care au dus la victoria USL în cadrul alegerilor parlamentare din decembrie 2012 a fost ”Dreptate până la capăt”. În lumina acestor două adevăruri (adevăruri pentru mine și sper că pentru milioane de concetățeni) mă adresez dumneavoastră și prin  dumneavoastră colegilor din Comisia Specială pentru Roșia Montană cu următoarea solicitare:

Vă solicit, domnilor colegi din Comisia pentru Roșia Montană de a întreprinde toate demersurile necesare pentru a putea prezenta public răspunsuri la următoarele întrebări:

 1. Care a fost destinaţia fondurilor de promovare ale proiectului RMGC în zona societăţii civile (în special ONG-uri și trusturi Media, dar și alte segmente ale societății civile).
 2. Dacă s-a constatat (și cum s-a manifestat în mod concret) direcționarea unor fonduri din partea RMGC (sau afiliatele acesteia) către zona politică: oameni politici, partide sau ONG-uri afiliate unor partide.
 3. Dacă s-a constatat (și cum s-a manifestat în mod concret) direcționarea unor fonduri din partea RMGC (sau afiliatele acesteia) către zona guvernamentală: ministere, agenții sau autorități naționale.
 4. În ce măsură persoane care au influenţat deciziile oficiale (membri ai guvernelor din perioada 1999-2013, rude apropiate ale acestora, conducători ale unor instituții care au luat parte în procesele de decizie privitoare la Roșia Montană) au luat parte şi la speculațiile bursiere privitoare la RMGC sau afiliate/asociate ale RMGC.

Domnilor parlamentari membrii ai Comisiei Speciale pentru Roșia Montană. Oferind public răspunsuri pertinente la întrebările de mai sus, răspunsuri care să constea în răspunsuri negative la punctele 2-4 ale chestionării mele,  sper din toată inima că va fi înlăturată prezumpția de corupție instituțională care apasă asupra clasei politice românești în cazul proiectului RMGC de exploatare a minereului aurifer din perimetrul Roșiei Montane.

Dacă însă, punctual, răspunsurile vor fi pozitive, atunci măcar vom mai face un pas înspre limpezirea apelor în politica românească. Și poate că adevărul ne va elibera.

Deputat Radu Zlati, circumscripția electorală nr. 13 – Cluj, colegiul nr. 5 – Gherla

Etichete:, , , , , ,

4 comentarii pe “Radu Zlati: Declarație politică – Și adevărul ne va elibera”

 1. Mihai 1 octombrie 2013 la 11:19 AM #

  Cauta banii la Realitatea TV. E acolo un băiat, Rares, prieten la cataramă cu Hellvig, Motreanu si Mănescu. Hai, c-ai dat-o-n poarta care nu trebuie.

  Apreciază

 2. berenger 1 octombrie 2013 la 8:09 PM #

  ma indoiesc ca se va emite vreun raspuns. in fapt, lipsa unui raspuns va fi un raspuns in sine…

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: