Vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu: Comunicat de presă

05012147287967395Condamn faptul că există persoane în rândurile Partidului Național Liberal care își doresc cu tot dinadinsul să-și facă imagine publică, adunând zestre politică prin denigrarea muncii unui întreg guvern.

Este regretabil că oameni fără expertiză, precum senatorul Cristian Bodea, se pronunță asupra unor subiecte foarte delicate, în totală necunoștință de cauză. Acesta nu beneficiază de experiența profesională necesară pentru a face o analiză economico-financiară coerentă.

Realitatea este că economia României se află pe un trend ascendent, fapt certificat de toate evaluările organismelor naționale și internaționale de profil. Anul acesta, România va avea o creştere economică de peste 2%. Au apărut mai multe firme decât s-au închis. Au fost deblocate fondurile europene, obținând totodată un an în plus pentru absorbția acestora, ceea ce înseamnă că firmele din Romania vor avea la dispoziție un plus de aproximativ 2 miliarde de euro. Avem cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE. Am atins un nivel record de exporturi, avem un deficit de 2 ori mai mic decât în aceeaşi perioadă din 2011, am câştigat credibilitate externă şi astfel ne-am împrumutat la niveluri minime, avem cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa, am atins locul 2 în UE la creşterea producţiei industriale. Toţi aceştia sunt indicatori care arată că lucrurile merg într-o direcţie bună.

În ceea ce priveşte totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF în primele 8 luni, avem un grad de realizare de 98, 82% (114.967.05 mil. lei) a programului de încasări venituri bugetare comunicat de Ministerul Finanţelor Publice (116.340,93 mil lei). Acest lucru înseamnă o depăşire cu 4,81%,  cu 5.277,59 mil. lei în cifre absolute mai mult decât în perioada similară a anului 2012. Guvernul USL a reușit continuarea ajustării fiscale, fără a tăia din veniturile populației, găsind concomitent soluții de relansare a economiei. Am demonstrat că PNL este cu adevărat preocupat de buna guvernare, gândirea strategică și competența făcând diferența față de lipsa de soluții a guvernărilor anterioare.

Marile ajustari s-au terminat. De acum vrem sa mentinem credibilitatea pe pietele financiare internationale si in fata investitorilor. Sa atragem investitii straine si linii de finantare pentru dezvoltarea economica a României. Suma ce va fi alocată în bugetul anului viitor pentru unitățile administrativ teritoriale va fi mai mare decât cea prevăzută în acest an.

Ne aflăm într-un context în care e nevoie de solidaritate, mai ales în cadrul coaliției aflate la guvernare. A fi om politic responsabil înseamnă să-i susții pe cei care muncesc cu adevărat și caută soluții la problemele lăsate de guvernarea anterioară.

Partidul Național Liberal nu trebuie să-i permită niciunui membru să denigreze munca unei întregi echipe. Drept urmare, în următoarea ședință a Biroului Politic Național, voi solicita analizarea afirmațiilor senatorului Bodea și asumarea unei decizii de natură să stopeze astfel de declarații iresponsabile, care pot avea urmări grave, nu pentru o persoană sau un ministru, ci pentru imaginea României în ansamblu.

10 octombrie 2013

Daniel Chițoiu,

Vicepreședinte PNL, viceprim-ministru, ministrul Finanțelor Publice

Etichete:, , , , , ,

3 comentarii pe “Vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu: Comunicat de presă”

 1. Stasek Adrian 11 octombrie 2013 la 11:15 AM #

  Laudabile, munca, eforturile echipei ministrului Daniel Chitoiu. La ANAF, cu adevarat, se lucreaza. Pentru a se aduce mai multi bani la bugetul tarii, trebuie luptat pe toate fronturile impotriva Economiei Subterane, impotriva ilegalitatilor fiscale!

  Apreciază

 2. alexc 12 octombrie 2013 la 2:10 AM #

  chitoiu e o nulitate umana

  Apreciază

  • Moldovan 12 octombrie 2013 la 5:42 PM #

   Chițoiu un mincios care a distrus mii de cariere ale funcționarilo publici

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: