Comunicat de presă PNL Sector 3 referitor la incidentul in care a fost implicat ministrul Daniel Barbu

487992_421443461267406_1821347210_nPartidul Național Liberal Sector 3 consideră inacceptabil incidentul produs în centrul Capitalei, în seara zilei de 17 octombrie, când autoturismul domnului Daniel Barbu, Ministru al Culturii şi Senator în Colegiul 5 din Sectorul 3, a fost vandalizat. Considerăm că acest incident aduce deservicii majore mişcării legitime de protest împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Încă din data de 9 septembrie 2013, parlamentarii liberali şi-au făcut publică poziţia împotriva proiectului actual, în urma şedinţei Grupurilor Parlamentare PNL reunite din Senat şi Camera Deputaţilor.

Mai mult decât atât, pe data de 24 septembrie, conducerea filialei PNL Sector 3, al cărui membru este ministrul Daniel Barbu, a avut o întâlnire cu reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii. În cursul acestei întâlniri, deputaţii liberali Florin-Alexandru Alexe şi Raluca Ispir au stabilit împreună cu cei prezenţi o listă de paşi concreţi, în aşa fel încât argumentele aduse împotriva exploatării prin cianurare să aibă parte de vizibilitate maximă în cadrul dezbaterii parlamentare.

În urma evenimentului regretabil în care a fost implicat ministrul Daniel Barbu, președintele PNL Sector 3, Florin-Alexandru Alexe, a declarat: ”Partidul Naţional Liberal a demonstrat în mod categoric deschiderea către dialog cu toţi cei care îşi expun argumentat opinia în legătură cu acest subiect de importanţă majoră pentru societatea românească. Spiritul dialogului, însă, exclude orice manifestare violentă. Calomnia şi vandalismul nu sunt elemente ale unui dialog civilizat, raţional. De aceea, ele nu pot conduce niciodată la un rezultat satisfăcător.”

PNL Sector 3 îşi exprimă speranţa că toţi cei interesaţi de viitorul Roşiei Montane şi care protestează în mod legitim, potrivit principiilor democratice, în Bucureşti şi în alte oraşe din întreaga ţară, se vor delimita în mod public de acest incident regretabil.

18 octombrie 2013                  

Departamentul de Comunicare PNL Sector 3

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: