Comunicat de presa TNL – Aniversare Regele Mihai I si Ziua Armatei

IMG_4690Tineretul Național Liberal omagiază astăzi, 25 octombrie, două instituţii sinonime cu lupta pentru libertate a românilor: Casa Regală şi Armata Română.

Majestatea sa Regele Mihai I, născut pe 25 octombrie 1921, a condus România într-o perioadă deosebit de grea a istoriei sale. A reușit să facă față evenimentelor dramatice de atunci cu demnitate și dragoste pentru popor. Majestăţii Sale i se datorează revenirea la alianţa tradiţională a României cu democraţiile occidentale și întoarcerea armelor împotriva totalitarismului nazist, la 23 august 1944.

Aceluiaşi context istoric îi aparţine şi aniversarea Armatei Române. Pe 25 octombrie 1944, ostaşii noștri au alungat din Transilvania de Nord ultimele trupe de ocupaţie, redând românilor libertatea.

Legat de această zi aniversară, Florin-Alexandru Alexe, preşedintele TNL România, a declarat: „Tinerii liberalii transmit astăzi cele mai calde urări, Majestăţii Sale Regele Mihai I şi tuturor celor care îşi slujesc patria în uniformă militară. Statul român modern şi libertatea de care ne bucurăm astăzi nu ar fi fost posibile fără aceste două mari repere pentru demnitatea naţională.”

Tineretul Național Liberal mulțumește Majestății Sale pentru întreaga sa viață pusă în slujba poporului român și îi adresează sincere urări de viață lungă și sănătate deplină.

Etichete:, , , , , , , ,

5 comentarii pe “Comunicat de presa TNL – Aniversare Regele Mihai I si Ziua Armatei”

 1. Răzvan 26 octombrie 2013 la 1:07 PM #

  Lăsând la o parte conținutul aniversar (urările de sănătate și viață lungă adresate Majestății Sale, la care mă alătur din tot sufletul), mesajul președintelui TNL este unul greșit. Noi, românii, nu am cucerit încă libertatea, ci doar am pornit pe acest drum, într-o țară dominată încă de reprezentanții fostei Securități. Regele nostru nu este încă pe Tron, ca o garanție a revenirii Țării la normalitate. A vorbi despre monarhie la timpul trecut, ca despre un obiect de muzeu pe care-l mai ștergi, din când în când, de praf și îl arăți nepoților, ca pe o curiozitate, nu face nici un bine românilor. Mai rău îi dezorientează, cufundându-i într-o atitudine indiferentă și pasivă.

  Ce face, concret, PNL, ca partid – cel mai legitim reprezentant al dreptei românești și al clasei de mijloc – pentru readucerea Regelui nostru pe Tronul Țării? Mă refer la ACȚIUNI POLITICE, în Parlament și în afara lui…

  Care este atitudinea partidului, oficială și public exprimată, în problema revenirii monarhiei?

  Ce face PNL pentru informarea corectă, DE MASĂ, a majorității românilor, în problema restaurării monarhiei?

  Cu stimă,

  Răzvan
  simpatizant PNL

  Apreciază

  • Radu Zlati 26 octombrie 2013 la 7:04 PM #

   pentru informarea DE MASĂ partidul poate face destul de puțin, deoarece nu dispune (controlează, influențează) de nici un mijloc tradițional mass-media.

   Apreciază

 2. Ionut 26 octombrie 2013 la 11:46 PM #

  Trebuie sa admit ca autorul comentariului de mai sus are dreptate. Cred ca PNL ar fi trebuit (si nu e timpul trecut) sa propuna modificarea acelui articol din Constitutie care interzice punerea in discutie a formei de guvernamant, reminiscenta a Constitutiei din 1991.

  Apreciază

  • Radu Zlati 26 octombrie 2013 la 11:54 PM #

   asta ar fi insemnat modificarea art. 1, ceea ce numai o Adunare Națională Constituantă ar putea face… În decembrie 2012, poporul nu a votat o Constituantă. De aici și limitele inerente ale modificărilor propuse Constituției actuale.

   Apreciază

 3. Ionut 28 octombrie 2013 la 8:12 AM #

  Da, art. 1 nu poate fi modificat momentan, dar ma gandeam la art. 152, alin. 1 si anume la eliminarea din el a sintagmei „forma republicană de guvernământ”.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: