Antonescu: Fără PNL nu poate exista o guvernare legitimă, nici o dreaptă competentă

Crin-Antonescu-presedinte-romania-senatAgerpres – Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a declarat că PNL se află pe axul central al politicii românești, susținând că fără acest partid nu există nici guvernare legitimă, nici o dreaptă competentă.

„PNL stă astăzi și pentru următorii ani pe axul central al politicii românești, în sensul în care nu există și nu poate exista o guvernare coerentă și legitimă fără PNL, pe de-o parte, și, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă și capabilă să realizeze obiective politice ale dreptei în afara PNL sau fără PNL”, a spus Antonescu, duminică, la Sinaia, la Școala liberală de economie „Liberalism și antreprenoriat”, organizată de Cluburile Studențești Liberale (CSL).

El a subliniat că poziția „axială” a PNL în politică trebuie folosită, deși, a adăugat Antonescu, formațiunea nu este „iubită” în prezent nici de competitori, nici chiar de aliați.

„Nu suntem cel mai mare partid, evident în sens cantitativ din România, nu suntem nici pe de parte partidul cel mai scutit de inconveniente din afara democrației politice. Suntem un partid pe care, în afara alegătorilor noștri, a oamenilor care înțeleg și acceptă mesajul nostru, nu-l iubesc foarte mulți dintre competitori, adversarii și chiar aliații politici. La urma urmelor, ca liberali, trebuie să înțelegem asta. Dar numai PNL are această poziție axială în acest moment în politica românească și ea trebuie folosită, onorată, pentru că, așa văzând lucrurile, înțelegem că viitorul României nu se poate construi în niciun fel fără PNL și, în același timp, că PNL nu poate fi scutit în nicio formulă sau nu se poate scuti el însuși de responsabilitate. Nu există scuză pentru PNL, chiar dacă există atât de multe dificultăți”, a afirmat liderul liberalilor.

Crin Antonescu a precizat și că alegerile europarlamentare de anul viitor sunt un moment de mare importanță politică, în contextul în care este posibil ca în Parlamentul European să fie aleși mulți eurosceptici.

„Alegerile europarlamentare sunt mai cu seamă importante pentru soarta PNL în echilibrul politic al României, în scena politică a României din prezent și mai ales din viitor, și îmi exprim cutezătoarea speranță că veți fi între cei care vor da bătălia democratică din prima linie”, a spus liderul PNL, arătând că liberalii trebuie să fie la masa la care se iau decizii.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: