Cristina Pocora: Băsescu trebuie să se recunoască învins și să promulge legea referendumului

cristina-pocora-pnlPurtătorul de cuvânt al PNL Cristina Pocora a afirmat că decizia Curții Constituționale cu privire la sesizarea lui Traian Băsescu este una corectă, precizând că demersul președintelui a fost unul pur politicianist și inutil, menit să amâne promulgarea legii. Deputatul liberal susține că Traian Băsescu trebuie să-și accepte înfrângerea și să promulge legea referendumului.  

„Partidul Național Liberal consideră că decizia Curții Constituționale referitoare la sesizarea președintelui Traian Băsescu este una corectă. Măcar acum președintele ar trebui să-și arate buna-credință și să promulge legea referendumului, fiind evident că decizia CCR este una care clarifică definitiv această problemă.

Curtea Constituțională a fost obligată astăzi să se mai pronunțe încă o dată pe o temă pe care deja a făcut-o și în luna iunie, doar pentru că Traian Băsescu a vrut să amâne cât mai mult promulgarea unei legi constituționale. Președintele trebuie să-și accepte înfrângerea și să promulge legea. În acest fel, am putea să organizăm referendumul pentru revizuirea Constituției simultan cu turul II al alegerilor prezidențiale.

Demersul lui Traian Băsescu a fost unul pur politicianist și inutil, Parlamentul punând în acord legea referendumului cu decizia CCR din luna iunie pe același subiect, inclusiv amânarea cu un an a organizării unui referendum pe noile prevederi. Așadar, forma trimisă către aprobare președintelui este în total acord cu Constituția. Acum, Traian Băsescu nu are de făcut decât să promulge legea și să nu mai caute tot felul de tertipuri pentru a evita acest lucru. Ca orice alt cetățean al acestei țări și președintele trebuie să respecte deciziile stabilite de Curtea Constituțională”, a declarat Cristina Pocora.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: