Mesajul Președintelui Senatului, Crin Antonescu, cu ocazia Zilei Naționale a României

220px-George_Crin_Laurențiu_AntonescuAstăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evoluția României moderne.

Reflectând la semnificațiile acestui eveniment, acest moment în care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem înțelege că Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul voinței unei națiuni întregi: 1 decembrie 1918 reprezentând împlinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generații de români! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea către consolidarea economică a României și a fost un pas esențial pentru maturizarea instituțiilor democratice ale statului.

Sărbătorirea Zilei Naționale este în același timp și un prilej de reflecție, când trebuie să rememorăm valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credința, corectitudinea, respectul pentru lege și solidaritatea. Să nu uităm că o națiune unită este fundația unui stat puternic și fără implicarea activă a cetățenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o țară demnă și prosperă.

Cu această ocazie, doresc să le transmit compatrioților noștri că numai împreună putem construi România, că numai împreună putem moderniza România, și numai împreună putem schimba situația economică, socială și politică în România!

De Ziua Națională, gândul meu merge și către românii care se află în afara granițelor țării, pe care îi asigur de prețuirea și susținerea mea pentru eforturile lor de a păstra vie identitatea națională.

”La mulți ani!” români, oriunde v-ați afla! ”La mulți ani”, România!

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: