Comunicat de presă: Tineretul Național Liberal a lansat proiectul „Viaţa la ţară europeană”

tnl_24578600La inițiativa TNL Rural (organizaţia tinerilor liberali din mediul rural), în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al Tineretului Național Liberal, care a avut loc la Iași, în data de 25 ianuarie 2014, tinerii liberali au lansat proiectul „Viaţa la ţară europeană”.

Proiectul se adresează tinerilor care doresc să îşi clădească un viitor în mediul rural, prin înființarea unor exploatări agricole sau dezvoltarea celor existente, în cadrul unor afaceri de familie, IMM-uri, sau chiar societăți comerciale de mari dimensiuni.

Preşedintele TNL Rural, Cristian Ancuţa, a vorbit despre importanţa dezvoltării mediului rural prin atragerea fondurilor europene: „Tinerii din mediul rural beneficiază de un potenţial enorm în vederea dezvoltării unor afaceri private de familie. Acest potenţial este însă frânat de lipsa surselor de finanţare, situaţie generată în special de lipsa informaţiilor cu privire la atragerea fondurilor europene. De aceea, proiectul nostru va include și o campanie de informare despre posibilitățile de finanțare ale activităților din mediul rural.”

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 are alocată suma de 7,1 mld euro pentru finanţare de proiecte. Pentru ca informațiile despre aceste fonduri să ajungă la tinerii interesați, TNL Rural îşi propune să realizeze campanii de informare în mediul rural asupra oportunităţilor de accesare a acestora. De asemenea, printre obiectivele proiectului ”Viața la țară europeană” se numără stabilirea de parteneriate cu firme specializate, care să asigure în mod gratuit consultanţă în vederea accesării fondurilor europene pentru dezvoltare rurală și acordarea de sprijin tinerilor din mediul rural pentru dezvoltarea propriei afaceri în vederea creșterii numărului locurilor de munca în mediul rural.

În cadrul ședinței de la Iași, membrii Biroului Permanent al TNL și-au declarat susținerea pentru cooptarea lui Cristian Ancuța, președinte TNL Rural, în cadrul Comisiei de Agricultură a PNL.

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: