Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuța Pocora, precizează că, în cadrul discuțiilor din Biroul Politic Național al PNL, s-a decis ca Daniel Chițoiu și Andrei Gerea să își înregistreze, miercuri dimineață, demisiile din funcțiile de ministru al Finanțelor, respectiv ministru al Economiei.
”Biroul Politic Național al PNL a stabilit, în ședința de marți seară, ca domnii Daniel Chițoiu și Andrei Gerea să își depună miercuri, în mod formal, demisiile din Guvern.
Se respectă astfel deciziile anterioare adoptate de către Delegația Permanentă a PNL și reconfirmate marți seară în BPN, prin care ne menținem propunerile pentru posturile de miniștri: Klaus Iohannis, ca ministru de Interne și vicepremier, Eugen Nicolăescu ca ministru de Finanțe, Teodor Atanasiu ca ministru al Economiei și Cristian Bușoi ca ministru al Sănătății.
PNL este interesat de rezolvarea cât mai rapidă a actualei situații, cu atât mai mult cu cât Biroul Politic Național și-a mandatat reprezentanții săi în Guvern și Parlament să lucreze la elaborarea și adoptarea legislației referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit, la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, la stimularea și sprijinirea sectorului privat, reducerea birocrației și întărirea respectului față de contribuabili și cetățeni.
Avem așadar foarte multe lucruri de făcut pentru România și sperăm ca situația să se deblocheze cât mai rapid”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.
19 februarie 2014
Cristina Ancuța Pocora,
Purtător de cuvânt al PNL
Vorbe goale! Pina azi nu ati facut decit sa intindeti mizeria asupra tuturor. Este trist sa legati niste ambitii in dauna celar care v-au votat! Ponta si Antonescu sint doi lideri plini de ambitii care se rasfring imoral asupra bunului mers a tarii dar si a oamenilor de buna credinta. Inteleg ca politica voastra este de a proteja PNL-ul dar nu inteleg cum dati din colt in colt invocind de la o zi la alta, noi si noi retentii. Numai orbii va mai cred ca doar ce spuneti voi este adevarat. Cine stie ce mai adapostiti (sub pres)? Pina la prima aparitie in fata televiziunilor a celor doi lideri legata de „coabitare”, mi se parea ca ramin de partea USL-ului. Acum sint dezamagit. Oameni pe care vreau in continuare sa-i pretuiesc cinta fals fortati de proaste principii si mindrie nejustificata a unora din conducere. Nu ma astept la un raspuns dar nu inteleg cum poate fi vice premier klaus cu atributii la economie, finante si supus vicelui Oprea?
ApreciazăApreciază
ca să răspund la întrebarea dvs, cred că se poate! Toate celelalte sunt impresii și sentimente ale dvs pe care nu le împărtășesc.
ApreciazăApreciază
Multumesc pentru atentie!
Nu este vorba de sentimente. Sint doar constatari in lungul timpului. Am cautat sa nu fiu direct, aspru in cuvint. Sigur nu am nici experienta necesara politicianului ca Dv. Dar, va rog sa va mai aplecati si asupra urmatoarei intrebari: ramineti in USL daca Ponta zice ca va da postul de ministru la MAI, va da functia de viceprimministru la economie, finante, dar Johanis Klaus, cit este la MAI se subordoneaza lui Oprea?
Retineti ca nu-l sustin pe Ponta, nu-l agreez pe Oprea. Pe Ponta l-am sustinut in formula USL, l-am respectat pina a venit impotriva programului de guvernare cu sustinerea RMGC si cu exploatarea gazelor de sist. Nu mi-a placut nici cind a venit cu lista lui Barroso sau cind a semnat coabitarea care l-a reactivat pe basescu. Eu vreau sa functioneze USL indiferent de ce vrea Antonescu, indiferent de prostia lui Ponta, macar pina la prezidentiale, pina la anihilarea lui basescu!
ApreciazăApreciază
NU văd care este problema ca Johannis, pe problemele MAI, să fie coordonat de către Oprea (chiar credeți că Oprea poate coordona ceva?) fiind în același timp vicepremier și coordonând, de exemplu, pe Voinea – ministrul Bugetului. Aceqasta este viziunea PNL.
Că viziunea lui Ponta, pornită dintr-un fel de teamă față de Johannis, nu îl vede pe acesta cu nici un chip vicepremier (decât dacă acesta s-ar ocupa direct de finanțe, post care neamțului nu i se potrivește) este o cu totul altă problemă.
ApreciazăApreciază
daca pesedistii ar fi vrut cu adevarat sa incheie criza, ar fi cedat demult. oricum nu ii afecta electoral. dar eu cred ca au vrut dinadins sa se rupa usl dand vina pe crin si sa puna un candidat psd la prezidentiale (inclusiv dand un puci in pnl cu ajutorul gruparii rusanu-chitoiu-stroe-tariceanu, probabil lovitura de palat impotriva lui crin era pregatita dupa europarlamentare sau prin toamna). pesedistii se credeau stapani pe situatie si pe parteneri, insa vor pierde totul
ApreciazăApreciază