Comunicat de presă al LYMEC – Organizația Tinerilor Liberali Europeni


1907598_10152349791868745_1507820405_n
Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni – LYMEC își exprimă satisfacția pentru prezența pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare a Claudiei Benchescu, preşedinte al Cluburilor Studenţeşti Liberale şi membră în Biroul de conducere LYMEC, poziționată pe un loc considerat eligibil, și a altor 12 tineri, susținuți de organizațiile liberale de tineret TNL și CSL.

Jeroen Diepemaat, președintele LYMEC a declarat: ”Este, în același timp, o onoare și foarte important din punct de vedere politic ca membrii LYMEC să obțină poziții politice reprezentative în țările din care provin. În acest fel, este asigurată continuitatea principiilor liberale în politicile de tineret, și nu numai, atât la nivelul statelor naționale, cât și la nivelul întregii Uniuni Europene.”

Referitor la candidatura Claudiei Benchescu, președintele LYMEC a ținut să precizeze:

”Claudia Benchescu, liderul candidaților noștri din România are o experiență îndelungată în reprezentarea tinerilor liberali din România la nivel European. Este membru LYMEC din 2007, iar din 2010 este membră în Biroul de conducere, mandat reconfirmat în 2012. Ca membru în Birou, Benchescu reprezintă peste 200.000 de tineri liberali din toată Europa și sunt convins că, în Parlamentul European, Claudia Benchescu va continua să reprezinte ideile liberale cu demnitate și profesionalism”.

În 2014, Claudia Benchescu se află pentru a doua oară  pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. În 2009, în calitate de candidat liberal pentru Parlamentul European, aceasta a avut obiectivul de a face cunoscut mesajul pe care liberalii îl transmit tinerilor din România. În 2014, având în vedere că a obținut un loc considerat eligibil, Claudia Benchescu le va spune tinerilor din România ceea ce va putea face ea însăși, din postura de parlamentar european.

Claudia Benchescu a reprezentat tinerii liberali din România la zeci de congrese, conferințe și evenimente internaționale organizate de LYMEC, ILFRY (Federația Internațională a Tinerilor Liberali), ISEEL (Rețeaua Liberală Balcanică), ELF (Forumul Liberal European), ALDE (Grupul Liberalilor din Parlamentul European), Fundația Friedrich Naumann (Germania). Printre acţiunile europene la care a participat Benchescu se numără Congresul LYMEC din Ljubljana, noiembrie 2010, LYMEC Young Leaders Meeting – „Youth Representation in Politics”, Vilnius, septembrie 2011, seminarul „Immigration Policies and Demographic Change”, Barcelona, noiembrie 2011 sau LYMEC Seminar on Communication Skills, care s-a desfăşurat la Tallinn în martie 2012. De asemenea, Claudia Benchescu este organizatoarea ultimului congres al organizaţiei, LYMEC Autumn Congress, „Our Time is Now”, care a avut loc în noiembrie 2013 la Bucureşti.

Președintele CSL Romania a avut un rol-cheie în cadrul ALDE Summer Academy (iunie 2010, iunie 2011 şi iunie 2013) şi Young Leaders Meeting (septembrie 2011, septembrie 2012 şi septembrie 2013), prin luările de poziție și susținerea deciziilor adoptate de tinerii politicieni din toată Europa prezenţi la întruniri. De asemenea, Benchescu a reprezentat cu succes interesele tineretului liberal din Europa în cadrul seriei de conferinţe “EU Youth Conference & DG Meeting”, organizate la Budapesta în martie 2011, respectiv la Varşovia în septembrie 2011.

În calitate de membră a Biroului de conducere LYMEC, Claudia Benchescu a susţinut cauza cetăţenilor români care doresc să muncească în străinătate. La propunerea sa, ”Rezoluţia privind precedentul restricţionării accesului cetăţenilor români pe piaţa muncii din Spania” a fost adoptată în unanimitate în cadrul Congresului LYMEC de la Barcelona, din 2-6 noiembrie 2011.

Totodată, în ceea ce priveşte situaţia conflictuală generată, în ianuarie 2014, de declaraţiile unor membri ai Partidului Liberal din Suedia (Folkpartiet) despre situaţia romilor din oraşul Stockholm, Claudia Benchescu a adoptat o poziţie fermă, susţinând dreptul la liberă circulaţie garantat de apartenenţa la Uniunea Europeană. Aceasta a condamnat declaraţiile neîntemeiate ale liberalilor suedezi, punctând faptul că România are una dintre cele mai moderne legislații europene în privința minorităților naționale și derulează permanent programe de integrare în societate, în special a minorității rome.

LYMEC garantează calitățile de tânăr lider european ale Claudiei Benchescu și îi acordă întreaga susținere în campania pentru obținerea poziției de parlamentar european. Îndemnăm tinerii din România să îi acorde votul Claudiei Benchescu, în data de 25 mai, cu încrederea că ea îi poate reprezenta de o manieră excepțională.

31 martie 2014                                       

Departamentul de comunicare al TNL – T comunică

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă al LYMEC – Organizația Tinerilor Liberali Europeni”

  1. hmm 31 martie 2014 la 3:36 PM #

    din pacate liberalii europeni au migrat spre stanga, nu mai sunt aceeasi liberali de pe vremea lui bratianu.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: