Să râdem cu PSD: ”Dragnea poate”

DragneaAflu din presă cum că Dragnea, președintele PSD, premierul de facto al României, Președinte al Camerei Deputaților, intenționează să paraziteze referendumul al cărei procedură a fost declanșat de către Klaus Iohannis, cu idea altor două consultări populare:

Noi avem in minte alte doua referendumuri pe care le vom declansa. /…/ Noi avem in plan in primavara (n.n. organizarea referendumurilor) si sigur ca vrem sa facem in primavara.

Bun așa. Vorba reclamei: ”Tații pot, tații pot, doar tații pot…” Și, cinstit vorbind, nu are Liviu Dragnea figură de pater patriae, unul cu musteață și bască?

Există o singură problemă, una minoră: art. 90 al Constituției (cărticica pe care au jurat să o respecte membrii guvernului Grindeanu dar și domnul Dragnea, în calitate de deputat ales) spune că

Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.

Ghinion, cum ar putea spune Iohannis. Constituția nu zice nicăieri că referendumul poate fi convocat de către majoritatea parlamentară, de către Guvern, sau, de ce nu, chiar de către domnul Dragnea in personna. Nu zice încă, dar timpul nu este pierdut. Dar, până când pohta ce-o pohtește Dragnea se va împlini, doar Klaus Iohannis, în calitate de Președinte în funcție al României, poate decide dacă (și când) declanșează procedura referendară, precum și subiectul acesteia.

Până atunci, să râdem (pe sub musteață, dacă avem vreuna) de încercările domnului Dragnea, pater patriae, primum inter pares, consul sine collega (doar în PSD, să ne înțelegem) de a arăta boborului pesedist embetat că el poate orice, inclusiv să organizeze referendumuri mai așa… în primăvară. De unde nevoia de a exhiba atot-puternicia domnului Dragnea? Pentru că pesediștilor nu le plac cei care pierd. Și nici celorlalți români, de altfel. Pe tema grațierii, deocamdată, PSD și Dragnea au primit șah și, dacă nu pleacă acasă cu tablă și piese cu tot, adică dacă nu abuzează strigător la cer, vor pierde partida: grațierea nu va deveni literă de lege la timpul potrivit și astfel se va vedea că, cu cât cazi de mai sus, cu atât îți frângi gâtul mai temeinic.

Etichete:, , , , ,

2 comentarii pe “Să râdem cu PSD: ”Dragnea poate””

  1. pozeDECAT 25 ianuarie 2017 la 8:49 AM #

    Pentru ca dvs nu vizitati niciodata blogul meu secundar, va pun aici textul ultimei mele postari, sub forma de comentariu:

    „Ma gandesc ca iar avem un referendum inutil. Cu intrebarile de care am aflat … Ce pot sa zic !? „Sunteti de acord cu asigurarea integritatii functiei publice?” este o intrebare cu milioane de raspunsuri si nuante, poate unii vor scrie o teza de doctorat pe subiectul „integritatii functiei publice”. Eu imi aduc aminte ca, nu demult, lui Mircea Diaconu i se refuza un drept electoral pentru ca ar fi fost gasit incompatibil. Nu numai ca, conform legii, nu era incompatibil (asa cum nici Ecterina Andronescu nu era) dar incompatibilitatea nici macar nu este o contraventie, daramite o infractiune, prin urmare nu prea putea sa-i restranga drepturi fundamentale garantate prin constitutie. Deci cu pretextul „integritatatii” se orchestra un abuz. Ce intrebare poate fi asta la referendum in conditiile in care masa amorfa de votanti nu este instare sa faca diferenta intre „neglijenta in serviciu” sau „abuz in serviciu”, care nu ar fi niciodata in stare sa inteleaga diferenta dintre „gratiere” si „amnistie”. Prin urmare, este o intrebare nu neaparat tampita dar una grosolan manipulatoare, impotriva recomandarilor privind bunele practici referitoare la referendum:

    „c. Problema supusă votului trebuie să fie clară; nu trebuie să inducă în eroare; nu trebuie să sugereze un răspuns; alegătorii trebuie să fie informaţi cu privire la efectele referendumului; participanţii la scrutin trebuie să poată răspundă la întrebări doar prin „da”, „nu”, sau prin vot alb.”

    Cine ar fi normal la cap ca sa raspunda „nu”? Dar e clar si ca semnificatia rezultatului votului pentru „da” poate avea milioane de interpretari.

    Poza e din Genova, din fata catedralei San Lorenzo, leul din stanga fatadei principale. Imi pare rau ca am simtit nevoia sa pun si text, sa nu fie „decat” poza si titlul ei.”

    In postarea mea sunt si linkurile active catre explicatiile necesare.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: