PNL a avut dreptate. PSD, mincinos prin omisiune!

lie-truth-2În campania parlamentară din 2016, PNL a spus de nenumărate ori că PSD, odată ajuns la putere, va emite legi prin care să spele cazierul liderilor săi și în special cel al liderului suprem, Liviu Dragnea. Tot de atâtea ori, comunicatorii PSD, Liviu Dragnea însuși, au respins ca fiind total nefondate acuzațiile PNL. Conform propagandei PSD, partidul era preocupat de creșterea salariilor și pensiilor, de scăderea taxelor, șamd; nu de vreo tentativă de curățare a celor care, aflați în fruntea PSD, aveau deja condamnări penale sau care se aflau în procese penale în curs de a fi pierdute.

După cum știm, PNL a pierdut alegerile parlamentare, și le-a pierdut rău de tot.

Dar, vedem acum, în fapt PNL avea dreptate. De abea instaurat guvernul Grindeanu a și antamat tema unei OUG pentru amnistiere/grețiere, precum și tema modificării Codului Penal. Întârziată de prezența lui Klaus Iohannis la sedința Guvernului de săptămâna trecută, decizia PSD rămâne actuală.

Cine avea dreptate, cine a mințit?

Mai contează pentru cineva, faptul că în caqmpania electorală PSD a mințit cu nerușinare? Interesează pe cineva că PSD a mințit societatea românească, eventual chiar pe aceia care au dat un vot de bună credință către PSD? Își mențin aceștia sprijinul politic pentru acest partid, chiar și după ce pare clar că pentru conducerea PSD amnistierea și grațierea sunt mai importante decât respectarea promisiunilor electorale? Contează dreptatea mai mult sau contează mai puțin decât niște sute de lei în plus la venituri? Cursul evenimentelor va da un răspuns acestor întrebări care nu sunt retorice, din punctul meu de vedere.

Bonus: de ce nu a reușit PNL să convingă electoratul că are dreptate, când el chiar avea? Să fi fost adevărată povestea cu Petrică și lupul? Sau comunicatorii din campanie ai PNL au fost de o atât de slabă calitate, mesajele (adevărate în sine…) atât de prost alese, încât, parafrazând, PNL a murit (electoral) cu dreptatea în mână? Analiza pe care (încă) o mai aștept din partea partidului poate că va oferi un răspuns… Altfel, dacă ne facem că uităm acest trecut recent, atunci suntem condamnați să îl retrăim.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: