Comunicat de presă Cristina Pocora: Victor Ponta, Regele Păcălelilor

PocoraAstăzi, de 1 aprilie, aş vrea să mă refer la cea mai mare păcăleală a românilor pe acest an: Guvernul Ponta 3. Aş începe prin a observa ceea ce vede tot mai multă lume:  de când s-a instalat la putere noul guvern PSD-PC-UNPR-UDMR, pentru români este 1 aprilie în fiecare zi.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat USL în 2012 şi s-au ales în 2014 cu un Guvern imoral, creat de PSD fără PNL, dar cu UDMR. Aceeaşi UDMR pe care Victor Ponta o chema încă din primele clipe la guvernare în urmă cu doi ani, spre stupefacţia unei ţări întregi. Avem, prin urmare, o păcăleală de guvern ales.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au respins din temelii tăierile de salarii şi guvernarea Băsescu-Boc, bazată pe traseism parlamentar şi susţinută fierbinte de UDMR şi UNPR, pentru a se trezi în 2014 cu foştii parteneri ai PDL şi ai lui Traian Băsescu pe rol de stîlpi ai Guvernului PSD fără PNL, condus de Victor Ponta.Avem, prin urmare, o păcăleală de coaliţie de guvernare.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii cărora Traian Băsescu şi Victor Ponta le servesc o păcăleală de scandal politic când de fapt coabitează minunat şi se înţeleg în toate, chiar şi la împărţitul rolurilor în circul de rigoare făcut la televizor pentru publicul votant. Avem, prin urmare, o păcăleală de război între palate.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii plătitori de taxe  care sunt minţiţi cu neruşinare de membrii actualului cabinet PSD. Deşi iniţial acciza pe carburant era gândită şi destinată în guvernul USL, din care făceam parte noi, liberalii,  exclusiv construcţiei de noi autostrăzi, acum, miniştrii lui Victor Ponta declară că vor să o folosească pentru a umple golurile din buget la pensii sau salarii, iar toţi refuză să nominalizeze clar vreo autostradă la care ar ajunge banii. Avem, prin urmare, o păcăleală de taxă pentru construcţia de autostrăzi.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii cărora Victor Ponta le flutură pe la nas statistici economice triumfătoare, creşteri fabuloase ale economiei în timp ce oamenii simpli văd cum rămân cu tot mai puţini bani în buzunare după ce plătesc impozitele sau facturile la gaz sau la energie care, iată, nu mai departe de azi, au crescut iar. Avem, prin urmare, o păcăleală de creştere economică.

1 aprilie este zilnic pentru toţi oamenii activi, cei care susţin din munca lor bugetul de stat, care au votat PNL pentru reducerea CAS şi susţinerea mediului de afaceri şi au primit din această lună un guvern socialist, preocupat doar de populism deşănţat şi guvernare televizată, îndreptate spre publicul asistat. Avem, prin urmare, o păcăleală de program zice-se asumat al USL.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat USL cu convingerea că vor avea un premier PSD şi un preşedinte dat de PNL. Imediat ce a ajuns din nou la putere, fostul partid-stat s-a retrezit la viaţă iar PSD a uitat angajamentul faţă de liberali şi electorat, renunţând să-l mai susţină pe Crin Antonescu pentru Cotroceni. Avem, prin urmare, o păcăleală de partid, marca PSD.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat „Dreptate până la capăt” iar PSD, odată ajuns la putere, a transformat sloganul după reţeta anilor 2000-2004: „Lăcomie până la capăt”. Avem, prin urmare, din partea PSD, o păcăleală de slogan electoral câştigător.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care l-au vrut pe Klaus Iohannis în Guvern, dar, ce ironie, nici Victor Ponta acum, nici Traian Băsescu în 2009, nu au fost de acord cu un astfel de om serios, apreciat şi credibil în cabinet.Avem, prin urmare, o păcăleală de politicieni aşa-zis admiratori ai profesioniştilor din administraţie.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat Guvernul USL şi au primit de la Victor Ponta în 2014 Guvern cu UDMR, care au votat să scape de Traian Băsescu şi au primit de la Victor Ponta un acord de coabitare nou-nouţ cu acesta,  care au votat să aibă procurori-şefi pe baza competenţelor şi au primit procurori-şefi pe înţelegeri politice între Victor Ponta şi Traian Băsescu, iar lista păcălelilor PSD poate continua până când românii vor veni masiv la alegeri ca să-i spună direct noii puteri pesedisteAjunge ! Nu mai vrem să trăim în Ţara Păcălelilor, să fim conduşi de Guvernul Păcălelilor, să fim minţiţi de Premierul Păcălelilor !

Această păcăleală aflată la putere se va termina mai rapid decât cred ei. Acum râd că ne-au păcălit, dar nu e departe vremea când toate păcălelile le vor veni, prin vot, de la oameni, înapoi. Iar atunci, Victor Ponta, pentru că nu a reuşit să iasă Preşedintele României, va primi de la alegători, ca şi consolare, titlul de “Regele Păcălelilor”.

1.04.2014

Cristina-Ancuţa Pocora

Deputat al Partidului Naţional Liberal

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă Cristina Pocora: Victor Ponta, Regele Păcălelilor”

  1. adrian 1 aprilie 2014 la 7:54 PM #

    Dragut. Mie mi se pare acciza asta la benzina cel mai prost „copy-paste” al lui Ponta dupa Basescu. Pentru ca ala macar punea placute cu „aici snt banii dumneavoastra” in timp ce Ponta nu poate pune decat cel mult „aici VOR FI banii dumneavoastra” ….
    Mai dati drumul comentariilor sau sunt la vreun index?

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: