Tineretul Național Liberal lansează “Barometrul de opinie publică pentru tineret – 2014”

1801113_553442541442760_2020658474_oTineretul Naţional Liberal lansează proiectul naţional „Barometrul de Opinie Publică pentru Tineret – 2014”. Obiectivul acestui proiect îl constituie identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii din România, precum şi identificarea nevoilor si priorităţilor acestora.

În anul 2012, fosta Autoritate Națională pentru Sport şi Tineret a realizat, împreună cu INSR, un studiu statistic de reprezentare națională privind tinerii din România. Din păcate, anul trecut, acest studiu nu s-a mai realizat. S-a preferat în schimb raportarea la diferite cercetări ale unor organisme internaționale.

Tineretul Naţional Liberal consideră acest studiu statistic ca fiind foarte important în alcătuirea politicilor de tineret la nivel naţional.

Încă mai sunt multe lucruri de pus la punct în cadrul politicilor de tineret din România, însă fără un punct de plecare obiectiv şi întemeiat pe o bază profesionistă este foarte greu de realizat acest lucru. Doresc să precizez faptul că până în toamna anului 2012, dată la care s-a realizat ultimul Baromentru de Opinie Publică pentru Tineret, acest proiect a fost ignorat de către multe guvernări. Singurul guvern care a realizat un asemenea studiu, a avut de asemenea o puternică componentă liberală, în anul 2008.

Ţinând cont de toate aceste detalii, consider că realizarea Barometrului de Opinie Publică pentru Tineret este esențială, atât pentru tinerii din România, cât şi pentru Tineretul Naţional Liberal. De aceea TNL îşi asumă misiunea de a prezenta opiniei publice starea obiectivă a tinerilor din ţară, a declarat Victor Ionescu, Vicepreşedinte TNL şi fost Subsecretar de stat al MTS.

„Barometrul de Opinie Publică pentru Tineret” va fi un proiect național al TNL. Acest studiu statistic se va desfășura în fiecare an, iar detaliile tehnice vor fi coordonate de către Comisia de Tineret și Sport a TNL.

1 aprilie 2014               

Departamentul de comunicare al TNL – T comunică

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: