Crin Antonescu către Delegația Permanentă Teritorială a PNL Buzău – 3 aprilie 2014 (fragmente)

Crin AntonescuDespre atacurile la PNL și ruperea USL

 • PNL este un partid puternic, capabil să lupte cu orice și cu oricine stă în calea aspirațiilor și obiectivelor sale și acesta este lucrul de demonstrat tuturor la 25 mai.
 • Luptăm împotriva unor adversari, care chiar atunci când sunt deghizați în prieteni, nu suportă ideea că PNL nu doar există, ci este un partid puternic, cu un cuvânt major de spus la destinul României.
 • Traian Băsescu nu a suportat acest lucru, deși l-am făcut și noi președinte. N-a putut suporta ideea că PNL are personalitatea sa, că PNL-ul și guvernul din vremea aceea au propria lor personalitate, a încercat să transforme acest partid într-un partid anexă al intențiilor și ambițiilor sale
 • Oricât a fost de puternic Băsescu și oricâte lucruri a reușit să facă în România, nu pentru România, căci pentru România nu a făcut mai nimic, asta nu a reușit. PNL trăiește astăzi și e mai puternic decât atunci.
 • Noi l-am făcut pe Victor Ponta prim-ministru. Fără noi, niciodată, nici Victor Ponta și nici PSD, nu ar fi venit la guvernare și nu ar fi avut prim-ministru.
 • PSD nu a învățat nmic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunoștință față de niște oameni care i-au sprijinit când le era greu, când erau în opozitei, când erau nedreptățiti de regimul Băsescu.
 • PSD a uitat că în 2009 le-am dat în turul 2 votul pentru Mircea Geoană fără să le cerem nimic în schimb, a uitat ca l-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul al României.
 • Nu regret că ne-am ținut cuvântul față de un partener politic ca PSD, pentru că am făcut toate aceste lucruri pentru un viitor mai bun al României, pentru că ceea ce făceau regimul Băsescu și PDL în România era inacceptabil și trebuiau înlăturați de la putere.
 • USL, această alianță puternică, cu 2 partide, unul de stânga, unul de dreapta, putea da României o șansă excepțională.
 • Nu s-a putut, pentru că oricâte lucruri a acceptat PNL din dorința de a ține împreună aceasta construcție, s-a ajuns în punctul în care PSD ne-a arătat foarte clar că nu suportă existența unui Partid Național Liberal puternic și că nu are de gând, sub nicio formă, să respecte angajamentele luate împreuna privitoare la mediul de afaceri, la economia românească, la depolitizare, la descentralizare, la statul de drept.
 • În viziunea lui Victor Ponta, PNL trebuia să se transforme într-un Partid Conservator mai mare. Acest lucru nu a fost acceptabil pentru nici unul din membrii PNL.
 • PNL nu datorează nimic PSD-ului, am achitat toate datoriile pe care le-am avut față de ei. PSD a dovedit că face tot ce făcea și până în 2004.
 • PNL a demonstrat, de atâtea ori, că a ieșit învingător din toate bătăliile pe care le-a purtat cu PSD, cu Traian Băsescu, și cu alți adversari politici care au folosit toate amenințările și toate instituțiile împotriva noastră și totuși nu am dispărut.

Despre alegerile europarlamentare

 • Avem în față o bătălie grea. PNL are candidați de cea mai bună calitate pentru Parlamentul European. Partidul Național Liberal vrea să vorbească despre ceea ce fac parlamentarii europeni la Bruxelles, deși vedem că interesul pentru aceste subiecte este destul de scăzut în România.
 • Candidații PNL la alegerile europarlamentare sunt persoane cunoscute pe plan internațional, sunt respectate pentru ceea ce fac și au făcut în cadrul PE.
 • La Bruxelles nu este important cine este soțul Adinei Vălean sau soțul Ramonei Mănescu. Acestea și-au început cariera politică mult înainte ca soții lor să fie în conducerea PNL.
 • Atât Adina Vălean, cât și Ramon Mănescu și-au făcut un nume la nivel european prin munca lor.
 • Trebuie să abordăm alegerile europarlamentare cu energia și implicarea de la alegerile locale, pentru că aceste alegeri se pierd sau se câștigă în funcție de gradul de mobilizare al alegătorilor noștri, al aleșilor noștri locali, al tuturor celor care pot convinge oamenii că e nevoie să vină la vot și că, acum, PNL are nevoie de votul lor.

Etichete:, , , , , , , ,

6 comentarii pe “Crin Antonescu către Delegația Permanentă Teritorială a PNL Buzău – 3 aprilie 2014 (fragmente)”

 1. rupavili 3 aprilie 2014 la 7:29 PM #

  Doua lucruri importante nu ati fost instare sa legiferati si de aceea ati pierdut ,trebuia legiferata educatia dupa o lege cum este in Finlanda si legiferata prostitutia pentru a atrage bani din impozitare catre bugetul de stat cum este in Germania ,Suedia ,Olanda ,Danemarca si Finlanda .

  Apreciază

 2. hmm 3 aprilie 2014 la 11:08 PM #

  cristoiu zice ca pnl e cam in adormire si ca trebuie sa creeze tensiune pe scena politica pentru a aduce oamenii la vot

  Apreciază

 3. hmm 3 aprilie 2014 la 11:09 PM #

  trebuie creata emotie , asa vin oamenii la vot

  Apreciază

 4. hmm 4 aprilie 2014 la 8:12 AM #

  ce zice un pesedist pe un site: „Aceasta sansa este : PSD sa desemneze un candidat TARE care sa ia in Primul tur 35 %…., o parte din electoratul PSD sa- l voteze pe MRU in Primul tur , pentru a-l lasa pe Antonescu pe locul 3 .”

  Se poate intampla asa ceva? Ar fi trist. Le e frica rau de Crin

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: