Pocora: BEC a dat 23 de decizii definitive și executorii de interzicere a folosirii însemnelor USL de către PSD

PocoraPartidul Național Liberal a câștigat în peste jumătate din țară contestațiile depuse împotriva tentativei de fraudare a PSD, prin folosirea în campania pentru europarlamentare a însemnelor Uniunii Social Liberale.

Deciziile definitive ale Biroului Electoral Central, date zilnic pe bandă rulantă în favoarea contestațiilor PNL, semnifică faptul că, practic, peste tot în țară PSD trebuie să înlăture afișajul cu însemne USL, deoarece este folosit în mod ilegal.

Astfel, primăriile au obligația ca în 22 de județe și un sector din București să pună în aplicare deciziile definitive ale BEC, adică în Vaslui, Olt, Timiș, Botoșani, Arad, Argeș, Neamț, Ilfov, Dâmbovița, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinți, Iași, Brașov, Caraș-Severin, Alba, Bacău, Gorj, Călărași, Galați, Bistrița Năsăud, Maramureș și în Sectorul 5.

În plus, pentru județele în care nu s-a dat încă o decizie definitivă a BEC, este doar o chestiune de timp până când se va interzice, de asemenea, practica electorală în afara legii folosită de PSD.

Cerem încă o dată ca instituțiile statului să asigure o campanie electorală echilibrată, să nu se amestece în jocul politic și să ia toate măsurile pentru respectarea deciziilor BEC.

Victoria PNL împotriva fraudei PSD este inclusiv una simbolică. În acest moment, este clar pentru toți românii că liberalii sunt cei care, în lupta politică, folosesc exclusiv mijloace legale și legitime, în timp ce PSD joacă murdar, în dispreț față de electorat și încălcând legea.

14 mai 2014                                                                       

Cristina Ancuța Pocora

Purtător de cuvânt al PNL

Etichete:, , , , , , , ,

Un comentariu pe “Pocora: BEC a dat 23 de decizii definitive și executorii de interzicere a folosirii însemnelor USL de către PSD”

%d blogeri au apreciat: