Declarația de presă a președintelui PNL, Crin Antonescu, la închiderea urnelor – 25 mai 2014

Crin“Bună seara,

Deocamdată, aș dori să transmit două mesaje: primul, acela de a mulțumi tuturor cetățenilor români care astăzi și-au exprimat opțiunea la alegerile europarlamentare. Indiferent care a fost votul lor, le mulțumesc pentru faptul că și-au folosit acest drept fundamental, acest drept care stă la baza democrației și că și-au manifestat o opțiune, oricare ar fi ea, într-o chestiune de interes major pentru țara noastră, și anume politicile europene și politicienii români, programele, partidele românești care vor trimite acești oameni ca să facă aceste politici la Bruxelles.

Le mulțumesc, încă o dată, tuturor! Prezența nu a fost una masivă, ne așteptam la acest lucru. Din păcate, nici în Europa, după toate estimările până la acest moment, nu avem o prezență masivă. Din păcate, media de prezență românească este simțitor sub media europeană. Noi credem că ar fi trebuit să fie invers pentru că România este o țară care are mai mult de așteptat de la politicile europene. În orice caz, tuturor celor care astăzi, într-un număr totuși semnificativ, și-au exprimat dreptul de vot, le mulțumesc.

În al doilea rând, aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor mei liberali, de la șeful campaniei, domnul Marian Petrache, până la toți colegii, până la miile de liberali care au fost implicați în această campanie. A fost o campanie deosebită, a fost o campanie care a întărit partidul, a fost o campanie dusă în cele mai grele condiții. Nu insist acum asupra lor, ele se cunosc, Partidul Național Liberal a fost, ca niciodată parcă, în cursul acestei campanii, ținta tuturor atacurilor și diversiunilor.  În ciuda acestor lucruri Partidul Național Liberal a dus o campanie corectă, o campanie serioasă, o campanie mai mobilizată și mai motivată ca oricând.

În al treilea rând, fac apel la reprezentanții Partidului Național Liberal în secțiile de votare să își facă datoria cu maximă seriozitate, cu maximă vigilență și cu maximă corectitudine până când voturile sunt numărate, până când procesele verbale sunt încheiate, până când procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale, este pe deplin încheiat.

Despre rezultate vom vorbi poate și în cursul acestei nopți, cu siguranță mâine dimineață, atunci când vom avea rezultate oficiale, pe baza cărora vă voi comunica și evaluarea noastră în legătură cu aceste rezultate. Pe curând!”

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Declarația de presă a președintelui PNL, Crin Antonescu, la închiderea urnelor – 25 mai 2014”

 1. hmm 25 mai 2014 la 10:00 PM #

  trebuie ca pnl sa il puna pe iohannis la prezidentiale. o reintoarcere la usl ar distruge total partidul. trebuie fuziune cu restul partidelor de dreapta. alta sansa nu are un candidat de dreapta. asta e. practic de-acum stie lumea ca pnl nu mai e in usl, iar plecarea lui crin va reinnoi partidul.

  practic de-acum pnl se poate afirma curat ca un partid de dreapta. ar fi ridicol sa revina la guvernare. ar fi un partid ciolanar.

  Apreciază

 2. hmm 25 mai 2014 la 10:40 PM #

  zice bine cristoiu. prm are 3% pentru ca electoratul lui vadim a fost preluat de psd cu sloganele „mandri ca suntem romani”

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: