Crin Antonescu – Sinteza declaratii dupa Delegatia Permanenta a PNL, 28 Mai 2014

10303441_10152448550088307_6072599843739961816_nLa Delegația Permanentă de astăzi s-au luat decizii privitoare la data, locul și norma de reprezentare pentru Congresul Extraordinar. Potrivit statutului  vor fi 1550 de delegați. Va avea loc în 28-29 iunie 2014. Locul va fi municipiul București, capitala României.

A fost alcătuită o comisie pentru pregătirea proiectului de statut, comisie condusă ce domnul Quintus și domnul Boboc, 10 președinți de organizații cu cele mai bune rezultate la alegerile europarlamentare, doi reprezentanți ai grupurilor deputaților, doi reprezentanți ai senatorilor și Norica Nicolai. Este o comisie de 17 oameni care va redacta proiectul de statut. În 24 iunie Delegația Permanentă se va reuni și va da un vot transmițând Congresului un proiect de statut.

As vrea sa va mai comunic si faptul ca domnul Klaus Iohannis a cerut derogare statutară pentru a putea candida la funcția de președinte. Domnul Ioan Ghișe a anunțat candidatura sa la președinția PNL iar domnul Ludovic Orban a anunțat renunțarea la candidatura la președinția PNL. Nu știu dacă vor fi și alte candidaturi.

Nu mai candidez la șefia partidului. Dacă am spus că nu știu dacă voi candida sau nu, am făcut-o pentru că nu știam candidații. Există direcția politică a PNL. În situația în care ar fi existat doar un candidat sau candidați a căror temă, strategie politică pentru PNL, era să dorească întoarcerea pe lângă PSD aș fi intrat în cursă pentru a împiedica acest lucru.

Delegația permanentă a decis să dăm curs invitației PDL pentru discuții politice. Ne vom întâlni la orele 17:00. Mandatul este unul deschis, care nu are detalii. Este o primă discuție, vedem ce vor, ce mai fac, le spunem și noi ce mai facem. Dorim o regrupare a forțelor de dreapta, care să se opună actualei majortități și care are susținerea unui candidat comun la președinția României în toamna acestui an.

Eu l-am convins pe Klaus Iohannis sa intre in politica mare, Iohannis a spus ca doreste sa se implice si sa joace un rol major in PNL si in politica.

Pozitia noastra fata de Traian Basescu este bine cunoscuta, nu avem de ce sa dam o rezolutie de necolaborare cu Traian Basescu. Sunt televiziuni care mint, Romania TV si Antena 3. Era absurd propunerea unei rezolutii de necolaborare cu presedintele Romaniei. Nu am de ce sa discut cu Elena Udrea, este doar un personaj de TV, presedintele PMP este Eugen Tomac.

In delegatia permanenta nu s-a discutat astazi fuziune sau alianta sau altceva. S-a decis daca deschidem sau nu aceste discutii pentru ca au fost oameni care nu au fost de acord cu aceste discutii, a fost o hotarare clara ca da.

Vrem sa realizam un mare partid de dreapta cu tot ce inseamna drapta autentica si structuri eficiente chiar daca sunt partide mici.

Etichete:, , , , , , , , ,

14 comentarii pe “Crin Antonescu – Sinteza declaratii dupa Delegatia Permanenta a PNL, 28 Mai 2014”

 1. berenger 29 mai 2014 la 9:24 AM #

  nimic despre uioreanu. dar nu mă miră…

  Apreciază

  • Radu Zlati 29 mai 2014 la 9:56 PM #

   ce se poate spune despre Horea, fără a imipieta asupra unei enchete în curs? Eu încă îi doresc tot binele, în Cluj am fost, politic, în echipa lui.

   Apreciază

 2. adrian 29 mai 2014 la 12:09 PM #

  Am sa urmaresc cu atentie sa vad daca pozitia onorabila a dlui Ghise va avea sau nu un rezultat rezonabil pentru a-mi da seama daca mai exista vreo urma de onoare sau, daca nu onoare, macar o urma de rusine fata de electoratul liberal.
  Pentru mine PNL deja cred ca a incetat sa mai existe, este o lectie de istorie pe viu pentru ca sa inteleaga si copiii cum a fost posibil in perioada interbelica sa avem o atat de importanta miscare legionara sau cum a ajuns Hitler sa conduca Germania. Norocul Romaniei a fost Mircea Diaconu caci n-am avut o Syriza sau niste Zori Aurii ori Front National bine puse la punct. „unificarea dreptei” care este clocita astazi contamineaza iremediabil acest concept si forteaza electoratul sa caute un debuseu, care n-are cum sa fie niste circari precum PPDD. PNL=PDL= aceeasi mizerie, un slogan in care n-am vrut sa cred dar care este astazi atat de limpede.

  Apreciază

  • Radu Zlati 29 mai 2014 la 9:55 PM #

   pe chestia cu Ghișe îmi cer iertare dar nu consonez.

   Apreciază

 3. adrian 29 mai 2014 la 12:15 PM #

  Pe scurt, PNL n-a inteles nimic, nimic, nimic din structura votului de la europarlamentare. Eu am spus mai din timp ca electoratul PNL este mai educat si mai sensibil, mai dispus sa lanseze semnale negative decat babele primitive si praste care voteaza de obicei ciuma rosie sau portocalie, dupa caz. V-am spus chiar aici ca Mircea Diaconu va fi votat masiv in dauna conducerii PNL. Daca n-ati vazut ca ati pierdut marile orase, ca Mircea Diaconu a fost votat dublu (nu pentru ca e mai bun ci pentru ca era semnalul cel mai bun impotriva indolentei juridice, lipsei de actiune in sensu „dreptatii pana la capat) de oamenii cu studii peste medie si ca v-ati scos mai mult cu votul rural inseamna ca mergeti pe o mana moarta. Si profund imorala.

  Apreciază

  • Radu Zlati 29 mai 2014 la 9:54 PM #

   răspunsul fie pe termeni sociologici fie politici, este mult mai complex. Răspuns nu al întrebarea ”De ce a luat Diaconu multe voturi” ci la întrebarea ”De ce electoratul urban nu a mai votat ca altădată PNL”?

   Apreciază

   • adrian 31 mai 2014 la 12:41 PM #

    puneti aceste doua intrebari la un loc ca sa nu pierdeti timpul in cautarea raspunsului. dupa ce ati aflat raspunsul puteti cauta si intelesul acelui raspuns. cred ca PNL ocoleste intelesurile nu raspunsurile.

    Apreciază

 4. hmm 29 mai 2014 la 1:53 PM #

  partidul rezultat din fuziunea pnl+pdl trebuie obligatoriu sa se numeasca pnl, cu aceeasi sigla (ca o cedare , culorile pot fi portocaliu si alb, ca la pdl 🙂 ) , dar chiar, care erau culorile pnl in perioada interbelica? galben albastru sunt culorile liberale recente, care erau cele de atunci sau de pe timpul lui cuza?
  daca se pastreaza numele si sigla pnl, atunci si pdl trebuie sa primeasca ceva important. altfel ar semana cu absorbtia pdl de catre pnl. si nu stiu daca pedistilor vechi le convine

  Apreciază

 5. hmm 29 mai 2014 la 6:39 PM #

  cred sigla pnl si numele pe fond portocaliu si scris cu alb e singura modalitate pentru pdl de a fi absorbit de catre pnl si vorbesc serios. un pnl portocaliu, portocaliu fiind si culoare partidelor ppe (a fost initial a crestin democratilor europeni si acum o vedem la partidul lui timoshenko si la liberalii olandezi si, bineinteles, la pdl-isti.

  Apreciază

 6. hmm 29 mai 2014 la 6:40 PM #

  erata:
  *cred ca sigla pnl

  think about it.

  Apreciază

 7. hmm 30 mai 2014 la 10:45 AM #

  crin zicea la b1 ca ar putea fi votat de basisti si antibasisti? cu parere de rau, antibasistii nu-l vor vota pentru ca ei sunt telespectatori antena3

  Apreciază

  • Radu Zlati 30 mai 2014 la 3:15 PM #

   uni antibăsiști sunt și antipesediști, și nu toți sunt decervelați, if any.

   Apreciază

 8. redguy1973 30 mai 2014 la 8:14 PM #

  Greu de impacat capra cu varza (adica anti basistii si anti pdlistii cu cei din pdl)

  Apreciază

  • Radu Zlati 31 mai 2014 la 12:19 AM #

   erau greu de împăcat și liberașii cu urmații lui Iliescu. Și apoi ne-am trezit că, atunci când liberalii au spus ”destul”, toată lumea plângea de mila USL-ului…

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: